• Informacje na temat:

    marynata do mintaja

Artykuły na temat: marynata do mintaja
  • Składniki: 4 filety z ryby np. dorsz, mintaj, kawałek korzenia imbiru, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki sosu sojowego, olej, 1 łyżka miodu, 2 szalotki, 4 dojrzałe pomidory, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, świeże zioła.

  • Składniki na 4 porcje: 1 cytryna, sól, 5 łyżek oliwy, 1/2 czerwonej papryki, pieprz, 80 dag filetów z mintaja lub morszczuka, 20 dag mrożonej fasolki, 30 dag kuskusu, 1 łyżka kurkumy, 4 łyżki oleju.

  • Składniki: 1,5 kg filetów rybnych (panga, mintaj), cebula, 2 jajka, kajzerka, 4 łyżki bułki tartej, 6 łyżek kaszy manny, sok z cytryny, koperek, sól, pieprz, olej. Zalewa: 6 szklanek wody, 3/4 szklanki octu, pół szklanki cukru, płaska łyżka soli, liść laurowy, ziela angielskie, pieprz w ziarnach, marchewka, cebula

  • Ryba z kaszą jaglaną, z risotto, a może pod orzechową pierzynką? Połączenia niecodzienne, ale udane…

  • ..., kumulują w sobie więcej szkodliwych substancji. Maluszek może natomiast jeść dorsza, morszczuka, mintaja, halibuta, solę, łososia. Z gatunków słodkowodnych: karpia, pstrąga i węgorza. ● Nasza rada...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.