• Informacje na temat:

    marynata do pstrąga

Artykuły na temat: marynata do pstrąga
  • Składniki na 4 porcje: 4 filety z pstrąga sok z 1 cytryny 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego po ½ łyżeczki tymianku, rozmarynu, bazylii sól i świeżo mielony pieprz Ponadto: 2 łyżki masła 2 łyżeczki mąki pszennej 1 szklanka bulionu rybnego lub warzywnego sok z 1 cytryny 1 żółtko ½ szklanki śmietanki 30 proc. szczypta cukru i sól...

  • SKŁADNIKI: 6 porcji pstrąga (łososia, dorsza), 5 łyżek oliwy, 4 pomidory, 3 czerwone papryki, 15 dag czarnych oliwek, 2 cukinie, 2 woreczki mieszanki z dzikim ryżem, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek. MARYNATA: 4 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju winogronowego...

  • Składniki: duży szczupak, 4 ziemniaki, rozmaryn, tymianek, po strąku czerwonej i żółtej papryki, łyżka miodu, 10 dag marchewki z groszkiem, olej. Marynata: łyżka oliwy, łyżeczka sosu sojowego, łyżeczka soku z granatu, sól, pieprz, czosnek.

  • Składniki: 450 ml białego octu winnego, 60 g cukru pudru, po 1 i 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kolendry, 3 nasiona kardamonu, 3 listki laurowe , po 3 małe czerwone, żółte i białe buraczki (lub 9 czerwonych), 1/2 szklanki oliwy, 100 g pumpernikla, pokruszonego, 600 g filetów z pstrąga, rzodkiewki, koperek, dowolne kiełki, oliwa do skropienia.

  • ...– wykorzystaj rybę ze skórą, najlepiej większy okaz świeżego pstrąga lub dorady. 1,5 kg miałkiej soli wymieszaj z 3 białkami i obłóż rybę. W trakcie pieczenia powstanie skorupka, ale ryba nie będzie...

  • Udany połów

    ...z mango i szalotek (na 4 porcje) Czas przygotowania: 25 minut Poziom trudności: 2 4 filety z pstrąga łososiowego, 300 ml sosu rybnego, olej roślinny Na sałatkę: 3 mango, 4 cebulki szalotki(...) Rozgrzej patelnię grillową lub grill do średniego żaru. Zalej pstrąga sosem rybnym i odstaw na 10 minut. Obierz mango i pokrój w cienkie paski. Obierz szalotki i drobno posiekaj. Wymieszaj liście...

  • ..., kumulują w sobie więcej szkodliwych substancji. Maluszek może natomiast jeść dorsza, morszczuka, mintaja, halibuta, solę, łososia. Z gatunków słodkowodnych: karpia, pstrąga i węgorza. ● Nasza rada...

  • ...pokojowej, 80 g majonezu, 1 posiekana szalotka, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 1 szczypta pieprzu Cayenne, tabasco do smaku, 50 g filet wędzonego pstrąga podzielony na kawałki, 1 rzodkiewka pokrojona...

  • Gofry gryź!

    ...) Na marynowanego pstrąga: 120 g cukru pudru, 80 g soli morskiej, 40 ml ginu, 1/2 szklanki posiekanego koperku, 1 cytryna (skórka i sok), 800 g świeżego pstrąga (filety) Na sałatkę: 250 g selera(...) i soku z cytryny, dopraw do smaku. Warzywa polej sosem, wymieszaj. Rozgrzej posmarowaną tłuszczem gofrownicę, piecz gofry na złoto po 4-5 minut każdy. Gotowe przykryj, żeby nie ostygły. Pstrąga wyjmij...

Przepisy na temat: marynata do pstrąga
  • Marynata do ryby

    Ryby przyrządzone na grillu to nie tylko smaczna przekąska, ale również bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega- 3. Najlepiej wybrać pstrąga, który należy do chudych i najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...może spowodować, że kawałki pstrąga czy plasterki ananasa się rozpadną, jeżeli nie owiniemy ich folią aluminiową lub nie będziemy piec na tackach.  Po drugie – zapomnij o grillowaniu na otwartym(...) obtaczanych w przyprawach z zawartością sztucznych składników) – chociaż mają intensywny smak i aromat, o wiele zdrowsza będzie Twoja domowa marynata ze świeżymi ziołami i oliwą. Co przygotować na...

  • Nie tylko kiełbaski, czyli co wrzucić na grilla

    ..., osuszonego pstrąga nacieramy solą i pieprzem (wewnątrz i na zewnątrz). Do środka ryby wkładamy wymieszane z czosnkiem masło, tymianek i kilka plasterków cytryny. Owijamy folią aluminiową - jeśli mamy możliwość wcześniejszego przygotowania, możemy włożyć na godzinę do lodówki, żeby smaki mogły się "przegryźć". Ryby grillujemy około 20-30 minut. Co możemy podać do pstrąga? Świetnie będą smakować...

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...pstrąga łososiowego grillujemy w temp poniżej 100 st. C, steki w temp. 350. Jeżeli zaczniemy grillować rybę w gigantycznej temperaturze to ją wysuszymy, zrobimy z niej wiór. Jeżeli zrobimy krwiste...

Dyskusje na temat: marynata do pstrąga
  • Re: syrop klonowy

    Syrop konowy najczęściej stosuję do placków pancakes lub naleśników, ale nie tylko. Żeberka wieprzowe w syrponie klonowym, czy marynata do skrzydełek na bazie tego sosu smakują wyśmienicie. Zauważyłam Twoje przepisy na ryby z dodatkiem tegoż syropu i pewnie skorzystam, podobami się szczególnie przepis na pstrąga( za karpiem nie przepadam :). Pozdrawiam serdecznie.

  • Re: Halogen Oven przepisy.

    ; 2 łyżki przecieru pomidorowego Marynata: 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki sosu sojowego; 1 łyżka posiekanego imbiru Skrzydełka pozbawić nadmiaru tłuszczu. Wysuszyć i włożyć do przygotowanego naczynia(...), 2 łyżki masła lub margaryny, 1 brokuł, marynata do mięsa + dressing (ja użyłam oryginalnego, cebulowo-pomidorowego Delecty), 200 g jogurtu naturalnego, sól Porcje mięsa obsypujemy marynatą