• Informacje na temat:

    marynata do udek z cebulą

Artykuły na temat: marynata do udek z cebulą
  • Składniki: 6 udek z kurczaka, 6 średnich ziemniaków, puszka czerwonej fasoli, łyżka oliwy, 2 małe cebule, filiżanka bulionu drobiowego, pół cytryny, cukier. Marynata: 1,5 łyżki oliwy, sok z połowy cytryny, łyżeczka suszonego estragonu, pół łyżeczki cynamonu...

  • Składniki na 10 porcji: 40 dag udek z kurczaka bez kości, 50 dag mięsa wieprzowego (np. karkówki, łopatki), 1 litr wytrawnego czerwonego wina, 2 cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki żelatyny, mielony imbir, gałka muszkatołowa, pieprz kajeński, cynamon, 3 goździki, 4 liście laurowe, sól, mielony biały pieprz.

  • Udka duszone w ziołach

    Składniki dla 4 osób: 8 udek lub podudzi z kurczaka • marchewka • kawałek selera • cebula • pietruszka • listek laurowy • 4 ziarna ziela angielskiego • 3 łyżki sosu sojowego • kieliszek wódki • rozmaryn • olej • 2 łyżki masła klarowanego • łyżeczka cukru miodu • odrobina sosu chili • sól • pieprz.

  • Udka w glazurze

    Składniki na 8 sztuk: 8 udek z kurczaka (pałki), 4 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy Dijon,1 łyżka ostrej musztardy, 1 łyżka octu winnego, 4 łyżki oleju rzepakowego, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka sosu sojowego, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego, ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, 2-3 gałązki świeżego rozmarynu, 1 średnia cebula.

  • Składniki na 10 porcji: po 50 dag udek kurczaka i łopatki, 2 cebule, 2 łyżki masła, 1 litr białego wina, 3 jajka, po 2 łyżki bułki tartej i żelatyny, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz kajeński, cynamon, 3 goździki, 4 listki laurowe, sól, mielony biały pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: • 12 udek (pałek) z kurczaka • sok z 1 cytryny • 4 ząbki czosnku • 1 łyżka papryki mielonej • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól • 3 papryki • 2 cukinie • 4 marchwie • 2 duże cebule • oliwa z oliwek • kilka gałązek oregano...

  • Składniki: 2 kg udek i skrzydełek , 1/3 szklanki sosu sojowego, 1/3 szklanki miodu, 2 łyżki oliwy, 5 ząbków czosnku, pieprz . Sos: 500 g śliwek, 1/2 szklanki białego octu winnego, 1/4 szklanki wody, 4 ząbki czosnku, 4 cm imbiru, 1/2 czerwonej cebuli, papryczka chilli, gwiazdka anyżu, szczypta cynamonu, 1/3 szklanki cukru pudru (75 g).

  • ...1. Udka kurczaka opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz. Przekrój na pół, oddzielając pałki od udek. Przygotuj marynatę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Utrzyj(...) rozmarynu. Gotowe danie udekoruj pozostałą natką. 4 porcje, czas ok. 80 min; porcja – 330 kcal, cena 4,30 zł.

  • O, kurczę!

    Pikantny kurczak z grillowaną kukurydzą, awokado i tortillą (dla 4-6 osób) Poziom trudności: 2 Czas przygotowania: 1 godzina + 30 minut na marynowanie mięsa Składniki: 10 udek kurczaka bez(...) sumak ze skórką i sokiem z cytryny. Dopraw solą, wymieszaj z pokrojoną cebulą. Odstaw na 10 minut. Wymieszaj natkę z miętą, kolendrą, oliwą i pozostałym sokiem z cytryny. Ułóż zioła i cebulę na tacy...

  • Osłódź sobie jesień

    ...zazwyczaj są słodsze. Dlatego warto dodawać je do deserów czy napojów. Miody o ciemnej barwie zazwyczaj mają bardzo wyrazisty smak. Świetnie komponują się z marynatami mięsnymi i sosami. Nadają(...), wrzosowy - gorzkawy i koniczynowy - lekko kwaskowaty. Miodowe udka Składniki: 10 udek z kurczaka, 1,5 łyżki miodu, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka papryki czerwonej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz...

Przepisy na temat: marynata do udek z cebulą
  • Udka duszone w ziołach

    Składniki: 8 udek lub podudzi z kurczaka marchewka kawałek selera cebula pietruszka listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki sosu sojowego kieliszek wódki rozmaryn olej 2 łyżki masła klarowanego łyżeczka cukru i miodu odrobina sosu chili sól pieprz Przygotowanie: 1. Udka oczyść, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlej wódkę (niekoniecznie), sos...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...z porami i sosem z patelni, np. z ziemniakami lub chlebem. Kurze udka w miodzie Składniki: - 8 udek z kurczaka (samych pałek) - 4 łyżki wielokwiatowego, płynnego miodu - 2 łyżki musztardy(...) dodatkowo smarować nią mięso podczas smażenia. - Gotowe mięso serwuj udekorowane plastrami cytryny oraz listkami świeżej natki pietruszki. Możesz podawać je z pieczywem, ryżem lub opiekanymi ziemniakami...