• Informacje na temat:

    marynata do wątróbki

Artykuły na temat: marynata do wątróbki
  • Składniki na 4 porcje: 40 dag filetów z kaczki, 50 dag wątróbki drobiowej, 20 dag słoniny, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz. Marynata: 1/2 szklanki wina porto, 1 kieliszek winiaku, otarta skórka i sok z pomarańczy.

  • Składniki 40 dag filetów z kaczki, 50 dag wątróbki drobiowej, 20 dag słoniny, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz Marynata: 1/2 szklanki porto, kieliszek winiaku, sok z pomarańczy i starta skórka, tłuszcz do formy...

  • Składniki: 40 dag filetów z kaczki, 20 dag słoniny, 50 dag wątróbki drobiowej, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz. Marynata: 1/2 szklanki porto, kieliszek winiaku, starta skórka i sok z pomarańczy.

  • Składniki: 40 dag filetów z kaczki, 50 dag wątróbki drobiowej, 20 dag słoniny, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz. Marynata: 1/2 szklanki porto, kieliszek winiaku, starta skórka i sok z pomarańczy.

  • Składniki na 10 porcji: • 40 dag filetów z kaczki • pół kg wątróbki drobiowej (najlepiej kaczej) • 30 dag słoniny • 3 jajka • 30 dag masła • sól • pieprz; Marynata: • pół szklanki porto • kieliszek winiaku • otarta skórka i sok z pomarańczy...

  • Składniki na 10 porcji: 40 dag filetów z kaczki, 50 dag wątróbki drobiowej (najlepiej kaczej), 20 dag słoniny, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz Marynata: 1/2 szklanki porto, kieliszek winiaku, starta skórka, sok z pomarańczy...

  • Składniki na 10 porcji: 40 dag filetów z kaczki, 50 dag wątróbki drobiowej (najlepiej kaczej), 20 dag słoniny, 3 jajka, 30 dag masła, sól, pieprz. Marynata: 1/2 szklanki słodkiego wina, 1 kieliszek winiaku, otarta skórka i sok z pomarańczy.

  • Pasztet cielęcy z pistacjami

    ...1. Warzywa na marynatę obierz, opłucz, pokrój na duże kawałki. Cielęcinę umyj, osusz, przełóż do miseczki. Mięso obłóż warzywami. Zalej winem. Przemieszaj. Miseczkę szczelnie przykryj folią i wstaw do lodówki. Mięso marynuj 2 dni. Potem cielęcinę oczyścić z warzyw, szybko obsmaż ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Dodaj boczek. Podlej wodą. Gotuj 2 godziny. Dołóż wątróbki i duś...

  • Mięso z królika; 75 dkg podgardla wieprzowego; 10 dkg wątróbki cielęcej; 5 - 6 suszonych grzybów; 0,5 selera; średnia cebula; 4 jajka; sól; pieprz; ćwierć łyżeczki mielonego jałowca; łyżeczka gałki muszkatołowej. Marynata: szklanka białego wytrawnego wina (lub szklanka octu); po 5 - 6 ziarenek pieprzu; ziela angielskiego i jałowca; cebula; łyżka masła; 2 łyżki tartej bułki.

  • Pasztet z kaczki

    Wymieszaj składniki marynaty. Mięso kacze opłucz, osusz, wątróbkę oczyść z błon. Oba składniki ułóż w salaterce, zalej marynatą, wymieszaj. Przykryj, odstaw na noc. Masło stop, odszumuj, zestaw z ognia. Słoninę włóż na 2 godz do zamrażarki. Następnie pokrój w cieniutkie plasterki. Mięso i wątróbki razem z marynatą zmiksuj na gładką, jednolitą masę.W trakcie miksowania wbijaj po 1 jajku...

Przepisy na temat: marynata do wątróbki
  • Składniki : 1/2 kg wątróbki wieprzowej lub drobiowej, oliwa lub olej, 2 cebulki pokrojone w kosteczkę, 2 ząbki czosnku pokrojone w kosteczkę, papryka w proszku, przyprawa do grilla, kilka kropel tabasco.

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    Składniki: 40 dag filetów z kaczki 50 dag wątróbki drobiowej 20 dag słoniny 3 jajka 30 dag masła sól, pieprz Marynata 1/2 szklanki porto Kieliszek winiaku Sok z pomarańczy i starta(...). Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na całą noc. Masło roztop w rondelku, wystudź. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażalnika. Potem pokrój ją w jak najcieńsze plasterki. Piersi i wątróbki zmiksuj razem...

  • Wątróbka cielęca z cytryną

    Składniki: - 40 dag wątróbki cielęcej, - 25 dag cytryn, - 1/4 szklanki oliwy, - 5 dag ketchupu, - 3 dag musztardy, - 2 dag mąki, - tłuszcz, sól, curry, papryka mielona, - szklanka ryżu, - 1/2 czerwonej papryki, - 1 mała cebula, łyżka masła, - główka sałaty, - 1/2 szklanki śmietany, - 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Cytryny umyć, sparzyć, zalać wrzącą wodą, obrać ze skórki. Pokroić...

  • Szaszłyk z wątróbek - Maciej Kuroń

    ...łyżeczka miodu, sól, pieprz, majeranek; 2 - 3 patyczki do szaszłyków wymoczone w wodzie. Wątróbki myjemy, czyścimy z tłuszczu i błon. Dzielimy na pojedyncze kawałki, ale nie kroimy. Boczek kroimy na plasterki o boku 2,5 cm. Wątróbkę i boczek mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą, posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, sosem sojowym, olejem, sokiem z cytryny, miodem i przyprawami...

  • Przyjęcie bez kalorii

    ...wówczas najwspanialszy aromat i kolor łososia. Wątróbka na różowo Składniki: 0,5 kg wątróbki cielęcej, pęczek liści szałwii, 2 pomidory, 1 papryka, garść truskawek, 1 ząbek czosnku, 5 gałązek...

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...z cytryny; łyżeczka miodu, sól, pieprz, majeranek; 2 - 3 patyczki do szaszłyków wymoczone w wodzie. Wątróbki myjemy, czyścimy z tłuszczu i błon. Dzielimy na pojedyncze kawałki, ale nie kroimy. Boczek kroimy...

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ..., o winnosłodkim smaku, jest wspaniały do zapiekania i na przetwory, np. dla dzieci. Wątróbka drobiowa z Mazowsza Składniki: 50 dag wątróbki drobiowej; 2 łyżki mąki; 40 dag jabłek; sól, pieprz, cukier, majeranek(...) wyciśniętym z cytryny i podsmaż lekko na tłuszczu. Oprósz solą, cukrem oraz majerankiem. • W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułóż kawałki wątróbki. Oprósz ją solą oraz majerankiem, po czym...