• Informacje na temat:

    marynata miesa w solance

Artykuły na temat: marynata miesa w solance
  • Kiszone Można je kisić jak... ogórki! Spód kamiennego garnka wykładamy liśćmi czarnej porzeczki. 5 kg owoców bez pestek zalewamy solanką...

  • Z etykiety: Aromat dymu wędzarnianego

    Wchodzi w skład większości wędlin, szynek, kiełbas, boczków, marynat, sosów w płynie i proszku, a także szaszłyków, hamburgerów, serów, past serowych, konserw itp.

  • Składniki na 20 porcji: 1 szynka wieprzowa ze skórą (ok. 2 i 1/2 kg), 300 ml likieru ziołowego lub nalewki ziołowej, 1 szkl. miodu, 50 dag soli do marynaty, 1 łyżka ziela angielskiego, 6–7 listków laurowych, spora garść goździków.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...soku z cytryny i oleju. Polej rybę, zostaw na 30 min i piecz 30-35 min w temp. 180 st. Marynowana: Świeżą makrelę (2 tuszki) mocz 12 godz. w solance (1 i 1/4 szkl. wody na 3 łyżki soli). Zagotuj...

  • Dom pachnący cynamonem

    .... 3. Następnie przygotować marynatę: wszystkie składniki umieścić w garnuszku, dodając 120 ml wody. Gotować na małym ogniu przez ok. 20-30 minut, aż marynata nieco zgęstnieje. Ostudzić. 4. Śledzie pokroić na(...) potrzeb - czasami kurczaka wypełniało się jabłkami ze skórką, pozbawionymi tylko gniazd nasiennych, lub wypestkowanymi śliwkami. Dzięki moczeniu w solance nie trzeba go już nacierać solą, a jego...

Przepisy na temat: marynata miesa w solance
  • Lato zamknięte w słoiku

    ...cieszyć się jego smakiem osoby na diecie. Pikle z ogórków Składniki: 2kg ogórków 2 gałązki kopru do kiszenia Marynata: 3 szklanki wody (może być więcej, jeśli uznasz, że zalewa jest za(...), aby marynata trochę ostygła.  3. Zalej ciepłą marynatą ogórki. Zakręć słoiki. Wstaw do dużego garnka z wodą, podgrzewaj na małym ogniu. Gotuj 5-7 minut, aby zawartość się zapasteryzowała...