• Informacje na temat:

    marynata z musztardą do pieczonego mięsa

Artykuły na temat: marynata z musztardą do pieczonego mięsa
  • ...1. Mięso podziel na porcje, tymianek oraz rozmaryn posiekaj. Oliwę wymieszaj z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz ziołami. Przypraw solą oraz pieprzem. Przygotowaną marynatą natrzyj porcje królika, obłóż plasterkami cebuli. Owiń mięso w folię i wstaw do lodówki na kilka godzin albo na całą noc. 2. Przełóż mięso wraz z sosem i cebulą do żaroodpornego naczynia (lub brytfanki...

  • ...1 Mięso oczyść, natrzyj pokrojoną papryczką (rób to w rękawiczkach), natrzyj grubo musztardą. 2 Następnie posyp przyprawami, obłóż rozmarynem. Wstaw pod przykryciem na noc do lodówki. 3 Po tym czasie filet włóż do naczynia żaroodpornego, skrop olejem. Piecz ok. 60 min w 180 st. C (po 30 min na każde pół kg mięsa). 4 W trakcie pieczenia podlej...

  • Przetrzymanie mięsa w aromatycznej marynacie poprawia jego smak, sprawia, że robi się ono kruche i soczyste, działa też na nie konserwująco.

  • Składniki na 4 porcje: 1 kg żeberek, 3 ząbki czosnku, 2 pomarańcze, 2 łyżki płynnego miodu, 4 łyżki dżemu pomarańczowego, 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, olej, sos sojowy, pieprz

  • Przygotowanie: 1. Do 1 łyżki oleju dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę, wymieszaj. Z porów usuń wierzchnie liście, opłucz pod bieżącą wodą i starannie osusz. Przytnij je do długości mięsa (jeśli będą za krótkie, użyj jeszcze jednego pora) a następnie przekrój wzdłuż na  pół. Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrób...

  • Skład na 10 porcji: 1 kg karkówki wieprzowej, 2 łyżki musztardy dijon, szklanka białego wytrawnego wina, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki miodu, 3 czerwone papryki, 300 g pieczarek, łyżeczka kminku.

  • ...80 dag mięsa od szynki, cebula, 1 litr coca-coli, 2 łyżki musztardy, łyżka miodu, łyżeczka cukru...

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki...

  • Golonka w pikantnej marynacie

    Składniki na 4 porcje: 2 golonki wieprzowe, 2 szkl. jasnego piwa, 2 łyżki musztardy, 1 chili, 2 łyżeczki miodu Dodatkowo: pieprz, sos sojowy, kapusta duszona z ananasem

  • ...1. Umyj i osusz mięso. Tłuszcz na wierzchu ponacinaj tak, aby powstały romby. (Nie nacinaj mięsa!). We wszystkie czworokąty powtykaj goździki. 2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso owiń folią aluminiową i włóż do formy. Piecz 70 minut. 3. Wymieszaj syrop klonowy, cukier, miód i musztardę (cukier musi się dokładnie rozpuścić). Wyjmij szynkę z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika...

Przepisy na temat: marynata z musztardą do pieczonego mięsa
  • Pieczone mięso z fasolką

    Mięso będzie smaczne, jeśli je zamarynujesz. Może to być marynata z warzywami.

  • Schab w czosnkowej marynacie

    Składniki: półtora kg schabu bez kości po pół łyżeczki soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki, tymianku i majeranku 1/3 kostki margaryny Marynata: 2 łyżki oliwy po łyżce keczupu musztardy i śmietany 18-proc. 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięso umyj, osusz. Przyprawy i zioła wymieszaj. Natrzyj mięso z każdej strony. Włóż na godzinę do lodówki. Marynata: oliwę wymieszaj...

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych 10 dag koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku po 2 łyżki posiekanej bazylii i szczypiorku oliwa oregano sól pieprz 30 ml wody 1 łyżeczka cukru Przygotowanie...

  • Pieczeń z zieloną salsą

    Salsę możesz zastąpić pesto domowej produkcji. Zrobisz je np. z natki pietruszki, orzechów włoskich, oliwy i startego parmezanu. Gdy brak ci czasu, kup gotowe, z bazylii.

  • Polędwiczka z ziołami

    Dzięki marynacie mięso jest soczyste

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...- 1/2 łyżeczki brązowego cukru - sól, pieprz, słodka papryka w proszku Sposób przygotowania: - Miód połącz z musztardą. Dopraw pieprzem, cukrem oraz słodką papryką w proszku (możesz użyć też(...) oliwek - sól (zwykła i gruboziarnista) - pieprz - szczypta cukru - 2/3 szkl. bulionu Sposób przygotowania: - Kotlety i zioła umyj, osusz. Plastry mięsa obwiąż nicią kuchenną i połową gałązek...

  • Musztardowa uczta

    Aromatyczne danie z pieca.

  • Boczek pieczony w piwie

    W krainie smaków.

  • Schab ziołowy z jabłkami

    ...lodówki. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj.  2. Suszone zioła wymieszaj z oliwą, czosnkiem i musztardą. Bulion połącz z winem. Mięso wyjmij z lodówki. Natrzyj ziołową marynatą. Odłóż na 2-3 godziny(...) temperaturę do 180 st. i piecz jeszcze ok. 80 minut. Jabłka obierz, przekrój na pół, wytnij środki z pestkami. Dodaj do mięsa 25-30 minut przed końcem pieczenia.  4. Gotową pieczeń zawiń w folię aluminiową...

  • Kurczak rozmarynowy

    ...wymieszaj z miodem oraz musztardą. Taką marynatą posmaruj kawałki kurczaka. Przełóż do brytfanki. Mięso obłóż gałązkami rozmarynu. Podlej białym winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz 1 godzinę i 15 minut. Około 20 minut przed końcem pieczenia porcje mięsa obłóż półplasterkami cytryny. Podawaj np. z racuchami warzywnymi.