• Informacje na temat:

    marynate do mięsa solanka

Artykuły na temat: marynate do mięsa solanka
  • Kiszone Można je kisić jak... ogórki! Spód kamiennego garnka wykładamy liśćmi czarnej porzeczki. 5 kg owoców bez pestek zalewamy solanką...

  • Z etykiety: Aromat dymu wędzarnianego

    ...znajdują się m.in.: bukowo-bekonowy, szynki wędzonej, dymu zimnego wędzenia (przeznaczony do boczku i szynki surowej) lub grill flavour charakterystyczny dla mięsa grillowego oraz tłuszczu. Mogą...

  • Składniki na 20 porcji: 1 szynka wieprzowa ze skórą (ok. 2 i 1/2 kg), 300 ml likieru ziołowego lub nalewki ziołowej, 1 szkl. miodu, 50 dag soli do marynaty, 1 łyżka ziela angielskiego, 6–7 listków laurowych, spora garść goździków.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    Ta tłusta ryba zawiera wit. A, D i z grupy B oraz minerały: potas, fosfor, selen i magnez, a także duże ilości kwasów tłuszczowych. 100 g makreli (czyli zaledwie 3 łyżki rozdrobnionego mięsa) zapewnia ponadtrzykrotne dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3 oraz prawie 3/4 dziennego zapotrzebowania na kwasy omega-6. W dodatku makrela wędzona zawiera ich ponad dwa razy więcej, niż surowa...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...przyprawy do piernika, łyżeczka papryki w proszku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu utłuczonego w moździerzu, 100 g masła, 100 ml białego wytrawnego wina 1. Sól rozpuścić w wodzie. Powstanie solanka...

Przepisy na temat: marynate do mięsa solanka
  • Lato zamknięte w słoiku

    Lato w pełni. Zmęczeni długą zimą i zdecydowanie za krótką wiosną z niecierpliwością czekamy na pierwsze świeże owoce i warzywa. Korzystamy z dobrodziejstw natury na całego wiedząc, że lato nie potrwa wiecznie i znów przyjdzie nam niecierpliwie wypatrywać wiosny.