• Informacje na temat:

    marynato do kaczki

Artykuły na temat: marynato do kaczki
  • Składniki dla 8 osób. Kaczka: 8 nóg z kaczki • 2 jabłka • suszone śliwki • kilka gwiazdek anyżu • goździk • sól • pieprz. Marynata: szczypta imbiru • kilka łyżek jasnego sosu sojowego • łyżka miodu • szczypta cynamonu • ocet balsamiczny.

  • Kaczka z owocowym sosem

    Wykwintne danie na elegancką kolację.

  • Składniki: tuszka kaczki (ok. 2 kg), 5 ząbków czosnku, słodka i ostra mielona papryka, majeranek, tymianek, 5 łyżek oleju, sól, pieprz czarny oraz ziołowy.

  • .... 5. Wypieczony sos z kaczki połącz z winem, śmietaną, cynamonem i mąką. Podgrzej. 6. Gotową kaczkę polej sosem i serwuj np. z kapustą.

  • Kaczka marynowana

    ...1. Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, cukier, i roztarty z solą czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką oraz 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę kaczki na zewnątrz i od wewnątrz. Trzymać w lodówce przez co najmniej 24 godziny. 2. Przełożyć mięso do brytfanki, dodać marynatę i 4 łyżki wody. Piec 90 minut w 180°C, często polewając pojawiającym się...

  • ...). Do piersi kaczki pasują cytrusowe sosy, a także borówki i żurawina. Po staropolsku serwuje się kaczkę z czosnkiem i majerankiem, z jabłkami lub buraczkami. Inną wersją wyśmienitej piersi kaczki jest(...) z kilkoma kroplami octu winnego, łyżką żurawiny ze słoika i kieliszkiem wiśniówki. Następnego dnia wytapiamy tłuszcz ze skórki kaczki i odrobinę ją podsmażamy, a potem pieczemy ok. 2 godzin, podlewając...

  • Składniki na 10 porcji: • 40 dag filetów z kaczki • pół kg wątróbki drobiowej (najlepiej kaczej) • 30 dag słoniny • 3 jajka • 30 dag masła • sól • pieprz; Marynata: • pół szklanki porto • kieliszek winiaku • otarta skórka i sok z pomarańczy...

  • Składniki: ● 2 pojed. piersi kaczki ● 16 czerw. winogron ● olej; marynata: ● 2 łyżki ciemn. sosu sojowego ● 2 łyżki miodu ● łyżka brąz. cukru ● po 2 łyżki octu winn. i żurawiny ● 4 łyżki wiśniówki...

  • Składniki: 4 udka kaczki, 2 jędrne gruszki, czubata łyżka masła, szczypta cynamonu; Marynata: 4 łyżki białego octu winnego, 2 łyżeczki musztardy Dijon, 4 łyżki oliwy, 2 łyżeczki cukru łyżeczka kminu rzymskiego w ziarnach, sól, pieprz, 4 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki...

  • Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, kawałek korzenia imbiru, czerwone wino, rozmaryn, 30 dag śliwek, po 2 łyżki masła i brązowego cukru, sól, cynamon, pieprz...

Przepisy na temat: marynato do kaczki
  • Kaczka pieczona z owocami

    Sycące danie na wystawny obiad

  • Kaczka duszona w wiśniach

    Smakuje wybornie!

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    Składniki: 40 dag filetów z kaczki 50 dag wątróbki drobiowej 20 dag słoniny 3 jajka 30 dag masła sól, pieprz Marynata 1/2 szklanki porto Kieliszek winiaku Sok z pomarańczy i starta skórka Tłuszcz do formy Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę. Piersi kaczki umyj i osusz. Wątróbkę oczyść i razem z filetami włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą...

  • Kaczka w pikantnym sosie

    Na elegancką kolację.

  • Glazurowana kaczka na kiełkach

    Z kuchni wietnamskiej.

  • Aromatyczne udka z gruszką

    Składniki: 4 udka kaczki 2 jędrne gruszki czubata łyżka masła szczypta cynamonu Marynata: 4 łyżki białego octu winnego 2 łyżeczki musztardy Dijon 4 łyżki oliwy 2 łyżeczki cukru łyżeczka kminu rzymskiego w ziarnach sól, pieprz 4 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki Przygotowanie: 1. Udka umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Zalej marynatą przygotowaną z octu...

  • Obiad pachnący owocami

    .... Pieczona pierś kaczki w sosie z czerwonych porzeczek i jabłek Sposób przygotowania ' 1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.  2. Ponacinaj w kratkę skórę filetów. Rozgrzej patelnię i ułóż(...) smaku, wstaw do piekarnika i piecz 10 minut. Zostaw w cieple, aby doszły.  3. Do tłuszczu z kaczki pozostałego na patelni dodaj masło. Pokrój jabłka i wrzuć na patelnię. Smaż na małym ogniu 5 minut...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...czasu do czasu powstałym sosem. Sprawdzić, czy miękki, polać śmietaną rozrobioną z mąką, zdjąć pokrywkę i podpiekać jeszcze 10-15 minut, aż się zrumieni. A ptaki? - Kuropatwy, dzikie kaczki. Jak się robiło dzikie kaczki? - Na różne sposoby. Jak się wyczyściło, to z nadzieniem można było robić, na przykład owocem nadziać. I smażyć. Albo piec. Te dzikie to są małe kaczuszki. Trochę większe od...

  • Mięsa i marynaty do mięs

    ...ok. 70 g), - 3 piersi z kaczki (po ok. 150 g) Przygotowanie: Na marynatę do boczku: cebulę obrać i pokroić na krążki. Majeranek umyć, oberwać z łodyżek i drobno pokroić. Białe wino zmieszać majerankiem doprawić solą i pieprzem, dodać olej i pokrojoną cebulę. Na marynatę do karkówki: rozmaryn umyć, listki oberwać. Piwo wymieszać z musztardą i rozmarynem. Na marynatę do piersi z kaczki...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów(...), - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron po 10 - 12 minut. Szalotki i grzyby smażyć na maśle ok. 5 minut. Doprawić solą...