• Informacje na temat:

    marynowanie pieczonego pstrąga

Artykuły na temat: marynowanie pieczonego pstrąga
  • ...● 250-300 g filetów z wybranej ryby (pstrąga, dorsza, mintaja) ● kilka młodych, małych buraczków ● kilka rzodkiewek ● marynowane cebulki (kilka sztuk białych; mogą być też barwione kurkumą – złociste oraz czerwone) ● olej ● garść roszponki ● kilka gałązek koperku, przyprawy: ● sól morska ● świeżo mielony pieprz – zielony i czarny ● oliwa z oliwek ● ocet winny biały ● ew. 2-3 łyżeczki...

  • Składniki: 450 ml białego octu winnego, 60 g cukru pudru, po 1 i 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kolendry, 3 nasiona kardamonu, 3 listki laurowe , po 3 małe czerwone, żółte i białe buraczki (lub 9 czerwonych), 1/2 szklanki oliwy, 100 g pumpernikla, pokruszonego, 600 g filetów z pstrąga, rzodkiewki, koperek, dowolne kiełki, oliwa do skropienia.

  • ...– wykorzystaj rybę ze skórą, najlepiej większy okaz świeżego pstrąga lub dorady. 1,5 kg miałkiej soli wymieszaj z 3 białkami i obłóż rybę. W trakcie pieczenia powstanie skorupka, ale ryba nie będzie(...). •Marynowanie – surową rybę, np. łososia, ułóż w naczyniu. Mieszankę przypraw, np. ziaren kolendry, koperku, cukru, soli połącz z mocnym alkoholem, np. żubrówką. Marynatą polej rybę, wstaw do lodówki na...

  • Skandynawska dieta przyspieszy metabolizm

    ...ziemniaki i łyżkę koncentratu pomidorowego. Przekąski: Kanapka z pełnoziarnistego żytniego chleba, posmarowana pastą z twarogu i wędzonego pstrąga, obsypana szczypiorkiem, kiszony ogórek. Jabłko upieczone...

  • Goście, goście!

    ..., pokrojoną w łódeczki marynowaną cebulkę i koperek. Pieczony rostbef z musem chrzanowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: około 45 minut + doba na marynowanie mięsa Poziom trudności: 2 Składniki(...) Poziom trudności: 2 Składniki: 4 świeże filety z pstrąga ze skórą, 3 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz, 2 szklanki ryżu jaśminowego, łyżka posiekanej natki pietruszki, 100 g masła klarowanego...

  • ...z koprem włoskim i krakersami Dla 6–8 osób. Czas przygotowania: 20 minut + 2 lub 3 dni na marynowanie. 1 łyżka ziaren kolendry, 1 łyżka ziaren czarnego pieprzu, 2 łyżeczki ziaren kopru(...) pokojowej, 80 g majonezu, 1 posiekana szalotka, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 1 szczypta pieprzu Cayenne, tabasco do smaku, 50 g filet wędzonego pstrąga podzielony na kawałki, 1 rzodkiewka pokrojona...

  • Święto smaku

    Jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga (dla 6 osób) Czas przygotowania: 30 minut + 2 godziny na schłodzenie Poziom trudności: 1 Składniki: 6 ugotowanych na twardo jajek kurzych, 200 g filetu wędzonego pstrąga bez skóry, 1 mała słodka biała cebula, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu greckiego, sok z 1/2 pomarańczy, sól, pieprz Do podania: kilka marynowanych kurek, kilka gałązek...

  • Udany połów

    ...z mango i szalotek (na 4 porcje) Czas przygotowania: 25 minut Poziom trudności: 2 4 filety z pstrąga łososiowego, 300 ml sosu rybnego, olej roślinny Na sałatkę: 3 mango, 4 cebulki szalotki(...) Rozgrzej patelnię grillową lub grill do średniego żaru. Zalej pstrąga sosem rybnym i odstaw na 10 minut. Obierz mango i pokrój w cienkie paski. Obierz szalotki i drobno posiekaj. Wymieszaj liście...

  • Gofry gryź!

    ...) Na marynowanego pstrąga: 120 g cukru pudru, 80 g soli morskiej, 40 ml ginu, 1/2 szklanki posiekanego koperku, 1 cytryna (skórka i sok), 800 g świeżego pstrąga (filety) Na sałatkę: 250 g selera(...) i soku z cytryny, dopraw do smaku. Warzywa polej sosem, wymieszaj. Rozgrzej posmarowaną tłuszczem gofrownicę, piecz gofry na złoto po 4-5 minut każdy. Gotowe przykryj, żeby nie ostygły. Pstrąga wyjmij...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...pstrąga, nie perliczki). Przepisy na dania znajdziesz na następnej stronie. Perliczka w sosie jabłkowym To wariacja na temat starego normandzkiego przepisu na bażanta. Od czasu do czasu warto sobie(...) z pstrąga, jabłek i dyni Pstrąga najlepiej kupić w całości, pakowane filety są prawie bez smaku. Jeśli kwas i słodycz jabłka i dyni zrównoważą się i wzajemnie wzbogacą, harmonia będzie doskonała. Składnik...

Przepisy na temat: marynowanie pieczonego pstrąga