• Informacje na temat:

    marynowanie śledzia ala

Artykuły na temat: marynowanie śledzia ala
  • To jedna z najzdrowszych ryb. Zawiera pełnowartościowe białko, niezwykle cenne nienasycone kwasy omega-3 oraz mnóstwo witamin. A przy tym wcale nie tuczy!

  • Sałatka ze śledziem

    Macerowanie śledzia może być trochę uciążliwe, ale warto.

  • ...oczkach i dodajemy do sosu. Sporą ilością sosu przykrywamy śledzie.     Można posypać je groszkiem lub kukurydzą.     Smacznego śledzia!  

  • ...w osolonej wodzie (powinny być lekko twarde). Pokrój je w talarki. Ogórki potnij obieraczką do warzyw w cieniutkie płatki. Jabłka pokrój w grubsze plastry, usuń gniazda nasienne, owoce skrop sokiem z cytryny. Cebule obierz, potnij w plasterki. 3. Na plastrach jabłek rozłóż po kawałku śledzia, przykryj je talarkami ziemniaka. Na tym znów połóż śledzie, a następnie po zwiniętym płatku ogórka, kawałku...

  • Pyszny śledzik

    Jeśli proces ten przeprowadzimy prawidłowo, uzyskamy najcudowniejsze mięso: miękkie i jednocześnie jędrne, do tego błyszczące i pełne smaku. Jest w Polsce mnóstwo miejsc, które serwują nam śledzia(...) ulubiony sposób na tę rybę. Na pewno jest zdrowy, na pewno przedłuża życie, na pewno zabawnie testuje stan uzębienia biesiadników ale zdecydowanie wolę delikatne mięso śledzia podane z odpowiednią...

  • Imieniny mojej Mamy

    Zastanawialam sie, czy opatrzec ten wpis moim garnkiem , bo o jedzeniu glownie bedzie ale po namysle zrezygnowalam. Bo to wpis poswiecony troszke mojej...

  • Jak nie przytyć w święta?

    .... Kolejność ma znaczenie. Po barszczu przejdź od dań bogatych w białko i o niskiej zawartości tłuszczu (np. karpia w galarecie), najlepiej wspomagając je warzywami, czyli w tym wypadku kapustą. Białko i warzywa szybko pozwalają zapomnieć o głodzie - nie przesadzisz z pierogami i ciastem. Nakładaj małe porcje i jedz powoli. Tę zasadę stosuj przez całe święta. Dania popijaj wodą. Kompot z suszu ma...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    Każda choroba wymaga innego leczenia. Często musi być ono wspomagane odpowiednią dietą. Pozwala oszczędzać chory narząd, ułatwia działanie leków, wspiera układ odpornościowy. Wiadomo już, że związek(...) gotowanych warzyw np. z cukinii, kalafiora, marchewki, polany jogurtem naturalnym, doprawiony pieprzem ziołowym. Podwieczorek: Kisiel jagodowy, dwa ciasteczka miodowo-owsiane. Kolacja: Sałatka...

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Na półkach w polskich sklepach najczęściej znajdziemy śledzie atlantyckie, bliskie kuzynki  śledzia bałtyckiego, którego niestety w naszym morzu jest coraz mniej. Miłośnicy tej ryby nie dostrzegą(...) temu w Polsce były nieznane lub niedostępne. Dziś nie zdziwi już nikogo tatar ze śledzia z kaparami, śledzie marynowane z zalewie curry, śledź w pesto, sałatka śledziowa z awokado lub orzechami pinii...

  • Sens ostatków i Wielkiego Postu

    Powinno się pościć przede wszystkim od tego, co nas jakoś zniewala, co nam przeszkadza w spotkaniu ze sobą, i z innymi. I to będą różne rzeczy, dla niektórych to będzie telewizja, dla niektórych internet... - znane kucharki, Siostry Anastazja i Salomea tłumaczą sens ostatków i Wielkiego Postu. Zdradzają nam też swoje przepisy na serowe oponki, zalewajkę z ziemniakami i makaron z łososiem.

Wideo na temat: marynowanie śledzia ala
  • Przepis na śledzia pod jajecznym futrem

    Marynowane śledzie świetnie nadają się do przyrządzania sałatek, które są nie tylko zachwycające w smaku, ale i przepięknie wyglądają! Te marynowane w oleju, a nie occie, są bardziej delikatne, a w połączeniu z delikatnymi warzywami nabierają niesamowitego smaku i aromatu! Nasz przepis na śledzia pod futrem to danie proste w przygotowaniu, ale i świetnie wyglądające, przez co znakomicie sprawdzi

Przepisy na temat: marynowanie śledzia ala
  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    Jeśli pierogi, to te które nie mają ciasta na bazie mąki. Zamiast karpia - jesiotr w galarecie, czyli cieniutkiej powłoki wykonanej z mleka. Jeden z najwybitniejszych polskich kucharzy, właściciel jedynej w naszym kraju restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelina - Wojciech Modest Amaro – zdradza, jak wygląda wigilijne menu w jego Atelier.