• Informacje na temat:

    marynowanie wieprzowiny do wedzenia

Artykuły na temat: marynowanie wieprzowiny do wedzenia
  • Błyskawiczne szaszłyki

    ...ziemniaki lepiej obgotować przez 2–3 min. Owoce: morele, gruszki i śliwki węgierki pasują do drobiu i wieprzowiny, jabłka i świeży ananas do wątróbki, a cytryna do ryb. Zioła: Dodają składnikom aromatu.Do wieprzowiny pasują: cząber, majeranek, estragon, rozmaryn. Wołowinę dopraw jałowcem lub kminkiem, a drób zyska w połączeniu z curry, tymiankiem i imbirem. Olej lub oliwa: podkreślają naturalne...

  • Wieprzowina na stół!

    ...z warzywami. Szaszłyki z papryką Składniki na 4-6 porcji: 60 dag wieprzowiny, najlepiej od szynki, 1 duża czerwona papryka, 6 malutkich cebulek, 2-3 ząbki czosnku, 1 świeża papryczka chili, 1/4 szklanki...

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    ...• 125 gramów surowego boczku • 125 gramów chudej wieprzowiny • jajo • 3 łyżki kremówki • szalotka • ząbek czosnku • łyżka posiekanej natki pietruszki •sól i pieprz 1. Mięso, boczek i wątrobę kroimy...

  • Czego unikać w żywności

    ..., sosów sojowych, ekstraktów słodowych, aromatów z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny, substytut soli o niskiej zawartości sodu. Może wywoływać dolegliwości brzucha, zawroty głowy, bóle głowy i bóle...

  • Geny to nie wszystko

    ..., jeśli potrafimy się bez niego obyć. Duże ilości wołowiny, wieprzowiny czy baraniny nie są konieczne, by zapewnić organizmowi odpowiednią dawkę białka i żelaza, przekonują eksperci. Jego wysokie spożycie...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...• 125 gramów surowego boczku • 125 gramów chudej wieprzowiny • jajo • 3 łyżki kremówki • szalotka • ząbek czosnku • łyżka posiekanej natki pietruszki •sól i pieprz 1. Mięso, boczek i wątrobę kroimy...

Przepisy na temat: marynowanie wieprzowiny do wedzenia
  • Błyskawiczne szaszłyki

    ..., malutkie ziemniaki lepiej obgotować przez 2–3 min. Owoce: morele, gruszki i śliwki węgierki pasują do drobiu i wieprzowiny, jabłka i świeży ananas do wątróbki, a cytryna do ryb. Zioła: Dodają składnikom aromatu.Do wieprzowiny pasują: cząber, majeranek, estragon, rozmaryn. Wołowinę dopraw jałowcem lub kminkiem, a drób zyska w połączeniu z curry, tymiankiem i imbirem. Olej lub oliwa: podkreślają...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...można je znaleźć także w innych krajach bałkańskich, to jednak gołąbki (sarma ) są uważane przez większość Rumunów za danie narodowe (pomimo tego, że pochodzą z Turcji, gdzie zamiast wieprzowiny(...), upieczoną w sosie pomidorowym oraz musace de cartofi - zapiekankę z ułożonych na przemian warstw ziemniaków, przyprawiona na ostro wieprzowiny, baraniny, wołowiny lub wszystkich naraz zmieszanych razem...