• Informacje na temat:

    marynowany w piwie

Artykuły na temat: marynowany w piwie
  • ● karkówka (1 kg) ● szklanka jasnego piwa ● łyżka płynnego miodu ● łyżka musztardy ● sól, pieprz, papryka słodka (do smaku) ● przyprawa korzenna ● olej ● dowolna sałatka jako dodatek

  • Składniki: 4 steki wołowe, 3/4 szkl. oleju, 3-4 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, 1 cytryna, 2 łyżki grubo mielonego czerwonego pieprzu, 2-3 łyżki ciemnego piwa, sól, cukier

  • Składniki: 2 przednie golonki, 2 marchwie, 2 pietruszki seler, 1/2 l jasnego piwa, 4 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz.

  • Składniki na 4-6 porcjI 80 dag ziemniaków, 4 żółtka, 7 łyżek mleka, 10 dag orzechów makadamia (ew. włoskich), 8 gałązek tymianku, 4 łyżki bułki tartej, 5 dag masła, 80 dag polędwiczek wieprzowych, 12 plasterków wędzonego boczku, 2 łyżki oleju do smażenia, 200 ml jasnego piwa, 15 dag śmietany kremówki, 2 łyżek marynowanego zielonego pieprzu, sól, mielony czarny pieprz, gałka muszkatołowa

  • Żeberka w piwie

    W smakowitej marynacie.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 kg żeberek wieprzowych, 1 szklanka miodu, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka musztardy, 1 szklanka jasnego piwa, 1 łyżeczka curry, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 ząbki czosnku, szczypta rozkruszonej suszonej papryczki chili, sól, pieprz

  • Boczek pieczony w piwie

    Składniki na 4-6 porcji: 1 kg chudego boczku, 2 łyżki majeranku, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki musztardy, 1 cytryna, pieprz, sól, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka ostrej papryki, 1 szklanka piwa.

  • Co daje marynowanie mięsa przed grillowaniem?

    Jeśli chcemy poprawnie grillować, to przede wszystkim pamiętajmy, że marynowanie mięsa w ciemnym piwie przez co najmniej 4 godziny, znacznie zmniejsza ilość szkodliwych związków rakotwórczych w przypalonej skórce. Z badań wynika, że o 53 proc. w porównaniu z mięsem, które nie było wcześniej zamarynowane. Bardzo ważne jest też, by nie polewać mięsa ani piwem, ani żadną inną marynatą w trakcie...

  • Grzanka z tatarem - w 15 minut

    Doskonała z zimnym piwem.

  • Składniki: 1 kg chudego boczku, 2 łyżki majeranku, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki musztardy francuskiej, cytryna, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy, łyżka ostrej papryki, szklanka piwa

Przepisy na temat: marynowany w piwie
  • Boczek pieczony w piwie

    W krainie smaków.

  • Grzanka z tatarem

    Doskonała z zimnym piwem.

  • Ser żółty w pierzynce z szynki parmeńskiej

    ...marynowany karczoch; oliwa z oliwek; świeżo zmielony pieprz. Przyrządzanie: Każdy kawałek sera owinąć w dwa plasterki szynki, ułożyć w naczyniu, polać oliwą, obłożyć grzybkami i karczochami. Posypać świeżo zmielonym pieprzem. Chłodzić w lodówce min. 3 godziny. Idealna przekąska do wina lub piwa. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz...

  • Męskie smaki, czyli piwna karkówka

    Grill jest doskonałą okazją do próbowania nowych smaków.

  • Kebaby na patyczkach

    ...papierowym. Marynaty nie wyrzucaj! Resztę oleju wymieszaj z 2-3 łyżkami marynaty. Na patyczki, wcześniej namoczone w wodzie lub w piwie, ponadziewaj kawałki mięsa, poprzedzielane paprykami i pomidorkami...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Z garnków świata: Szwecja

    ...marynowany w koprze Przygotuj: kg filetu z surowego łososia; 2 pęki kopru; 4 łyżki ciemnego cukru; 2 łyżki gruboziarnistej soli; 2 łyżeczki czerwonego pieprzu; kieliszek wódki. A na sos: 3 łyżki...

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    Kuchnia azjatycka od kilku lat podbija polskie podniebienia. Pyszne potrawy można zamówić w wielu orientalnych restauracjach, jednak mało kto wie, że samemu można zrobić równie wykwintne dania.

  • Lekkostrawne grillowanie

    W Polsce grillujemy dopiero od kilku lat. Zazwyczaj tanią kiełbasę i tłustą karkówkę. A wystarczy trochę wysiłku i danie z grilla staje się pełnowartościowym posiłkiem.

  • Kuchnia moskiewska

    Kuchnia moskiewska jest w dużej mierze zlepkiem różnych kuchni pochodzących z byłych republik ZSRR.

Dyskusje na temat: marynowany w piwie
  • Re: Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Gulasz z Polaka to moje ulubione danie. Lubie gdy jest moczony/marynowany w piwie 24 godziny a potem delikatnie pieczonyw z dodatkiem warzyw na taniej rosyjskiej wodce. Interia korzysta chyba tam w niemczech z trzeciego pokolenia redaktora "polaka". :)