• Informacje na temat:

    masa do ciastek torcików

Artykuły na temat: masa do ciastek torcików
  • Składniki na 10-12 porcji: 15 dag ciastek czekoladowych, 3 dag masła, 1 l śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag czekolady gorzkiej (min. 60 proc. kakao), 15 dag czekolady białej, 5 łyżeczek żelatyny, 80-90 dag malin, 4 galaretki o smaku malinowym, 1 łyżka cukru pudru...

  • Składniki na 12 torcików (każdy po 4 porcje): 300 g + 400 g masy marcepanowej, 2 łyżki + ok. 250 g cukru pudru, do podsypania czerwony barwnik spożywczy, czarne cukrowe perełki, 2 słoiki (po 340 g) konfitury morelowej, 2 kg białej plastycznej masy cukrowej, 675 g + trochę miękkiego masła, 750 g + trochę mąki pszennej tortowej, 15 jajek, 300 g cukru, szczypta soli, 2 torebki proszku do pieczenia...

  • ...i proszkiem budyniowym. Wlej do wrzącego soku, gotuj dalej, aż masa zgęstnieje. Dołóż śliwki. Gotuj jeszcze chwilę i odstaw w chłodne miejsce, by masa całkowicie wystygła. Wtedy rozsmaruj ją na spodzie z ciastek i wstaw do lodówki na 3 godziny. 3 W tym czasie posiekane migdały wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień je, przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Śmietanę...

  • Torcik malinowo-śmietankowy

    ...1. Połowę ciasteczek amaretti i biszkopty przekładamy do foliowej torebki i rozgniatamy wałkiem. Masło roztapiamy, studzimy i łączymy z pokruszonymi ciastkami. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy i wkładamy do lodówki. 2. Ubijamy jajka, żółtka i cukier, aż powstanie gęsta, puszysta masa. Dodajemy serek mascarpone, likier i miksujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy i stopniowo łączymy z masą...

  • ...25 dag migdałowych kruchych ciastek, 5 dag posiekanych migdałów, 15 dag masła, 6 łyżeczek żelatyny, 1 laska wanilii, 1 kg jogurtu naturalnego, 7 dag cukru, skórka otarta z 1 limonki, sok wyciśnięty z połowy limonki, 10 dag śmietany kremówki.

  • Opakowanie budyniu mali nowego, 6 łyżeczek żelatyny, pół litra mleka, 6 łyżek cukru pudru, szklanka malin, 2 op. ciastek (maślanych, herbatników)

  • Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 2,40 zł 1. Połowę ciasteczek amaretti i biszkopty przekładamy do foliowej torebki i rozgniatamy wałkiem. Masło roztapiamy, studzimy i łączymy z pokruszonymi ciastkami. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy i wkładamy do lodówki. 2. Ubijamy jajka, żółtka i cukier, aż powstanie gęsta, puszysta masa. Dodajemy serek mascarpone, likier...

  • Składniki na 8 porcji: 150 g kruchych ciasteczek z orzechami laskowymi, 50 g masła,4 łyżeczki żelatyny, 400 g truskawek, 75 g cukru + 1 czubata łyżka,100 g śmietany kremówki, 250 g serka mascarpone, 250 g mielonego twarogu, torebka cukru wanilinowego,50 g polewy z gorzkiej czekolady

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag jagód, 35 dag malin, 8 łyżeczek żelatyny, 15 dag cukru, 1 kg gęstego jogurtu naturalnego, 50 dag mielonego twarogu, sok wyciśnięty z jednej cytryny, 1 op. (10 dag) podłużnych biszkoptów, 15-16 małych ciastek bezowych, trochę polewy czekoladowej, mięta do dekoracji.

  • Składniki na 8 porcji: ■ 20 dag ciastek ■ 30 dag masła ■ 600 ml mleka ■ 8 łyżek kaszy manny ■ szklanka cukru pudru ■ jajko ■ 30 dag truskawek ■ 10 dag borówek ■ galaretka...

Przepisy na temat: masa do ciastek torcików
  • Waniliowy torcik Charlotte

    W sam raz do porannej kawy!

  • Lekki torcik kawowy

    .... Wylej na spód z ciastek. Wierzch wyrównaj. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Gotowy tort wyjmij z tortownicy. Oprósz kakao. Udekoruj np. ziarenkami kawy...

  • Torcik z biszkoptami

    Przepyszny deser.

  • Torcik migdałowy bez pieczenia

    Składniki na 12 porcji: 25 dag migdałowych kruchych ciastek 5 dag posiekanych migdałów 15 dag masła 6 łyżeczek żelatyny 1 laska wanilii 1 kg jogurtu naturalnego 7 dag cukru(...). Masę rozsmaruj na spodach z ciastek. Torciki schładzaj ok. 2 godzin. Udekoruj świeżymi owocami. Czas przygotowania: ok. 50 minut...

  • Kremowy torcik z mascarpone

    Sposób przygotowania 1. Spód: na patelni rozpuść masło. Ciastka zmiksuj na piasek i wymieszaj z migdałami. Połącz z masłem. Masę przełóż do wyłożonej pergaminem foremki i wyrównaj, dociskając łyżką. Podpiecz 10 minut w 180 st. Wyjmij z piekarnika.   2. Masa: połącz oba rodzaje sera. Mieszając, wsyp porcjami cukier, wlej amaretto, sok z cytryny i esencję. Wbij po jednym jajku za każdym razem...

  • Torciki morelowo-serowe

    Dla diabetyków.

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...wiśniowego. Przeciwległe rogi ciastek złączyć pośrodku, ścisnąć - skleić. Na środku przykleić wisienkę. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i tylko ciasto posmarować jajkiem(...) kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Podajemy przepisy na najlepsze świąteczne ciasteczka z 12 krajów świata.