• Informacje na temat:

    masa do galaretki w pucharkach

Artykuły na temat: masa do galaretki w pucharkach
  • Składniki na 6 porcji: opakowanie galaretki malinowej lub z owoców leśnych, 150 g jagód leśnych lub borówki amerykańskiej, 2 łyżki drobnego cukru, szklanka kremówki, szklanka ugotowanego budyniu waniliowego, 2-3 kawałki dowolnego ciasta z owocami (np. pozostałe z weekendu babeczki czy resztka biszkoptu).

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag serka mascarpone, 10 dag cukru pudru, 200 ml kremówki, likier migdałowy , po 20 dag malin i jeżyn, 2 op. galaretki, 5 dag cukru kryształu, 2 łyżki budyniu w proszku, pistacje.

  • ...galaretkę. Ostudź. 3. Z następnej szklanki kawy, 2 łyżeczek cukru i 1/2 łyżeczki żelatyny przygotuj drugą porcję galaretki. Wylej ją na stężałą śmietankę. Ostudź. Z reszty śmietany, białego cukru...

  • Składniki: 5-6 kwaśnych jabłek, 2 opakowania budyniu śmietankowego lub toffi, 3/4 litra mleka, 2 galaretki o smaku pomarańczowym, rodzynki, cukier.

  • Z kolorową galaretką

    ...i zieloną galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do 1/2 masy śmietanowej. Kilka kosteczek galaretki odłóż do dekoracji. Poczekaj, aż masa stężeje. Przekrój biszkopt na 2 blaty, jeden posmaruj masą śmietanową(...) żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (wszystkie składniki dodawane do piany mieszaj drewnianą łyżką). Ciasto piecz ok. 25 min w 180° C. 2. Wszystkie galaretki (oprócz pomarańczowej) rozpuść...

  • Składniki: galaretka wiśniowa, galaretka brzoskwiniowa, pół galaretki kiwi, 25 dag serka homogenizowanego waniliowego, 100 ml śmietany 18-proc., 30 dag jasnych winogron.

  • Masa: 10 dag masła, 2 opakowania kisielu cytrynowego, galaretka o smaku kiwi albo agrestu, 6 kiwi. Mus: 4 kiwi, 2 łyżki cukru pudru. Ponadto: paczka żelków, kiwi i biszkopty do dekoracji.

  • Desery Magdy Gessler

    .... Kogel-mogel zahartuj chochlą gorącej śmietanki i powoli wlewaj go cienkim strumieniem do rondla, cały czas ubijając. Całość podgrzewaj na minimalnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudź, wyjmij laskę...

  • ...1. Połowę galaretki rozpuszczam w szklance wody, odstawiam do lodówki, by stężała. 2. Pomarańcze obieram, dzielę na cząstki, zalewam 1/2 szklanki wody, gotuję 10 min, dosypuję cukier i resztę sypkiej galaretki. Gotuję chwilę, a potem miksuję blenderem na gładką masę. Wykładam ją na dno pucharków. Gdy przestygnie, wkładam lody. 3. Śmietanę ubijam, wylewam na lody. Chałwę ścieram na tarce...

  • Składniki na 8 porcji: ■ 2 dojrzałe kiwi ■ 2 średnie pomarańcze ■ bita śmietana w proszku ■ szklanka zimnego mleka 3,2% ■ galaretka pomarańczowa w proszku ■ tabliczka czekolady deserowej ■ łyżeczka cynamonu.

Przepisy na temat: masa do galaretki w pucharkach
  • Malinowe pucharki

    Składniki: 25 dag serka mascarpone 10 dag cukru pudru 200 ml kremówki, likier migdałowy po 20 dag malin i jeżyn 2 op. galaretki 5 dag cukru kryształu 2 łyżki budyniu w proszku(...) malinowym. 2. Maliny przebierz. Rozłóż do czterech szklanych pucharków. Przygotuj wg przepisu jedno opakowanie galaretki malinowej, zalej owoce, odstaw do stężenia. Nałóż masę z serka mascarpone...

  • ​Mus czekoladowy

    Musy czekoladowe powstają z połączenia ubitych białek z rozpuszczoną czekoladą. A jak sobie z tym poradzić w kuchni roślinnej? Bardzo prosto. Można użyć popularnej aquafaby (woda z gotowania ciecierzycy) lub galaretki lnianej. Te roślinne żele idealnie się napowietrzają i przypominają ubite białka kurze. Lubię takie potrawy, bo dają duże pole do popisu i wywołują zdziwienie wśród konsumujących...

  • Superdesery w czterech smakach

    Każdy znajdzie coś dla siebie!

  • Wiosenne przysmaki

    ...12 dag mąki 6 dag dżemu 40 dag rabarbaru, 20 ml grenadiny 1 op. galaretki po 150 ml kremówki i kwaśnej śmietany 1 op. żelatyny Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym(...) cienkim strumieniem do masy żółtkowej. Przełóż do garnka. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. 2. Żaroodporne foremki posmaruj grubo masłem. Schłodzone białka ubij na sztywno ze szczyptą soli...

  • Truskawkowy deser

    Składniki na 4 porcje: - 4 białka, - szkl. kompotu z truskawek (bez owoców), - 4 łyżki cukru, - 2 galaretki wiśniowe, - bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Białka ubić. Dodawać sok, cukier i ubijać mikserem. Wlać schłodzone i lekko gęstniejące galaretki. Masę przelać do pucharków, odstawić, aby stężała. Deser ozdobić śmietaną. Czas przygotowania 20 minut...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Ten owoc o słodko-kwaskowym smaku dobrze komponuje się nie tylko z deserami. Warto odkryć także jego pyszne połączenie z drobiem, warzywami, a nawet... rybą!

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...do dekoracji, resztę połam na mniejsze kawałki. Połowę biszkoptów umieść w czterech pucharkach deserowych lub salaterkach, skrop połową kawy wymieszanej z likierem (możesz też biszkopty na moment zanurzyć w kawie). Przykryj połową kremu mascarpone posyp przebranymi malinami. Krok trzeci Deser w pucharkach przykryj pozostałymi biszkoptami. Również tę warstwę ciasteczek skrop kawą z likierem. Na...