-
Informacje na temat:
masa do rafaello z białą czekoladą
-
...1. Śmietankę i czekoladę umieszczamy w żaroodpornej misce. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Ogrzewamy na parze tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Płynną czekoladę lekko studzimy. 2. Do letniej masy dodajemy masło, likier (lub rum) i ekstrakt migdałowy. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Na 35–40 minut wkładamy do lodówki, by masa zgęstniała. 3. Po tym...
-
Czekoladę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Miękkie masło dobrze ugnieć z wiórkami kokosowymi, startą czekoladą, sokiem wyciśniętym z cytryny i rumem. Masa powinna być dość sztywna. Jeśli jest zbyt miękka, wstaw ją na godzinę do lodówki. Ręce schłodź pod zimną wodą. Odrywaj z masy małe kawałki, w każdy wciśnij migdał. Formuj kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Gotowe...
-
Przygotowanie: Truskawki rozgnieć widelcem, dodaj sok z limonki i 2 łyżki cukru pudru. 2. Wiórki upraż na suchej patelni. 3. Żółtka ubij z resztą cukru. Dodaj serek mascarpone, a następnie zmieszaj go z ubitą śmietanką, likierem oraz tartą białą czekoladą. 4. Powstałą masą napełnij ozdobne pucharki. Posyp je wiórkami kokosowymi i obłóż bezami. Polej całość musem truskawkowym. 5. Przed...
-
-
Składniki: 10 dag masła 10 dag cukru pudru 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych 30 dag białej czekolady 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu 12 migdałów bez skórki dodatkowo wiórki kokosowe do obtaczania Przygotowanie: Czekoladę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Miękkie masło dobrze ugnieć z wiórkami kokosowymi, startą czekoladą, sokiem wyciśniętym z cytryny i rumem. Masa powinna...
-
Składniki: CIASTO: 6 jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
-
...i dolać odrobinę np. rumu. Na blaszce układamy warstwę krakersów i masy (4 razy masa, 5 razy krakersy) Na wierzchu polać czekoladą i posypać kokosem! Życzę smacznego! .
-