• Informacje na temat:

    masa jagodowa

Artykuły na temat: masa jagodowa
  • Pianka malinowo-jagodowa

    Spód ● 150 g suszonych daktyli ● 150 g orzechów włoskich ● 100 g czekolady gorzkiej ● 1-2 łyżki soku z pomarańczy ● skórka otarta z jednej pomarańczy. Masa ● ok. 200 g malin ● 100 g jagód ● szkl. kremówki ● 2 serki homogenizowane waniliowe ●3 łyżki cukru wanil. ● 2 łyżki żelatyny (lub agaru).

  • Składniki: 2 op. podłużnych biszkoptów, 100 ml mocnej kawy, sok z pół cytryny, 9 dag cukru. Masa: 8 dag malin, 8 dag jagód, pół kg serka mascarpone, 6 żółtek, 24 dag cukru, 10 dag śmietany kremówki, galaretka, np. jagodowa.

  • ...mikserem ręcznym przez ok. 6-8 minut, aż powstanie gęsta masa. Następnie ubij śmietanę i delikatnie wmieszaj ją w masę jajeczną. Mieszankę ostrożnie wlej do wyłożonej herbatnikami formy. Sporządzone...

  • Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy. PRZYGOTOWANIE Żelatynę namocz. Jagody (3 łyżki odłóż) i połowę cukru zalej wodą, zagotuj. Zmiksuj. Dodaj żelatynę, rozpuść, ostudź. Gdy masa zacz nie tężeć, posmaruj biszkopt (kilka łyżek odłóż). Jedną galaretkę rozpuść w szklance wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z resztą cukru, wlej tężejącą galaretkę...

  • ...przygotować wcześniej). 3 Jagodowa pianka: opłukane jagody wsyp do rondelka, posyp cukrem, podlej odrobiną wody i zagotuj. Przecedź przez sitko, sok zachowaj. Ostudź. 4 Żelatynę namocz w niewielkiej...

  • Lody jagodowo-śmietankowe

    Wyśmienite domowe lody.

  • Pod jagodową pierzynką

    Słodki sernik z orzeźwiającymi jagodami.

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag mrożonych jagód, 25 dag sera mascarpone, 10 dag cukru, 150 ml gęstego jogurtu natural., 400 ml śmietany kremówki 36 proc., 8 dag masła, 10 dag maślanych ciasteczek pełnoziarnistych, 6 łyżeczek żelatyny, sok wyciśnięty z 1 limonki, bezy, płatki migdałowe, posiekane pistacje, drobne owoce do ozdoby.

  • Składniki na 12 porcji: BISZKOPT: ■ 2 jajka ■ 2 łyżki cukru ■ 3 łyżki mąki tortowej ■ łyżka mąki pszennej ■łyżka kakao; PIANKA: ■ pół kg serka mascarpone ■ pół l kremówki ■ 40 dag jagód ■ 6 łyżeczek żelatyny ■ 3/4 szklanki cukru ■ pół szklanki wody.

  • Puszysta pianka z jagodową polewą

    Masło ucieramy z cukrem i cukrami waniliowymi na puszystą pianę. Stopniowo dodajemy jaja, by połączyły się z masą. Mąkę kukurydzianą dodajemy do mleka,...

Przepisy na temat: masa jagodowa