• Informacje na temat:

    masa kakaowa do piernika

Artykuły na temat: masa kakaowa do piernika
  • Składniki: pół kostki margaryny, 2 łyżki miodu, 4 jajka, pół szklanki cukru, słoik dżemu brzoskwiniowego, 3 szklanki mąki, półtorej łyżki, kakao, łyżka sody oczyszczonej, opakowanie przyprawy do pierników, pół szklanki mleka. Polewa: łyżeczka żelatyny, 6 dag masła, 4 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, 3 łyżki kakao.

  • Składniki: puszka słodzonego zagęszczonego mleka (460 g), 150 ml mleka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 2 łyżeczki cukru waniliowego, łyżeczka przyprawy do piernika, 250 ml wódki.

  • Składniki na 12 sztuk: 35 dag mąki tortowej, 15 dag mlecznej czekolady, 23 dag cukru drobnego, 20 dag margaryny do pieczenia, 3 jajka, 2-3 łyżki cukru waniliowego, 3 łyżki ciemnego kakao, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej, 2-3 łyżeczki przyprawy do pierników, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 4 łyżki mleka 3,2 proc., sól, 40 dag serka mascarpone, 150 ml śmietanki 30 proc., 3 łyżki cukru pudru, aromat pomarańczowy, paski lukrecji, pisaki cukrowe, draże do dekoracji.

  • Ciasta z kokosem

    ...do masy kakaowej sprawi, że ciemna część ciasta marmurkowego nie będzie zbyt sucha.  Ocalić marmoladę Marmoladę do przekładania piernika należy wcześniej zagotować, energicznie mieszając...