• Informacje na temat:

    masa kokosowa do biszkoptów

Artykuły na temat: masa kokosowa do biszkoptów
  • Składniki : 10 dag cukru, 3 jajka, 8 dag masła, 150 ml mleka, 2 łyżki cukru waniliowego, 15 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia . Masa kokosowa: 2 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych, 200 ml mleka, 6 łyżek cukru, 1/2 torebki budyniu waniliowego, tabliczka gorzkiej czekolady lub gotowa ciemna polewa oraz 30 dag konfitury wiśniowej, 10 dag biszkoptów, wiórki kokosowe do dekoracji.

  • Biszkopt z kokosową nutą

    Skład na 12 porcji. Biszkopt: 6 jaj, 1 szklanka mąki , 1 szklanka cukru. 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany kremówki. 4 łyżki cukru pudru , sok z połowy cytryny, 4 banany , 2 galaretki bananowe lub cytrynowe, 100 g wiórków kokosowych...

  • Ciasto: 200 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 5 jajek, 300 g cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml oleju. Masa 1: 200 g okrągłych biszkoptów, 250 g jasnej konfitury lub marmolady, np. morelowej, 50 ml rumu, 50 ml mleka. Masa 2: 200 g wiórków kokosowych, 400 ml mleka, 50 g drobnego cukru, 200 g miękkiego masła, 50 g ciemnej polewy czekoladowej.

  • Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 6 jajek, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek drobnego cukru, 10 dag drobnych wiórków kokosowych, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 3 jabłka, 5 dag ryżu, 4 łyżki cukru, 400 ml mleka, 4-5 łyżek jogurtu naturalnego, 5 dag mlecznej czekolady, 10 dag biszkoptów. Do dekoracji: gotowe polewy z gorzkiej i z białej czekolady, białe i ciemne draże czekoladowe.

  • Kokosowa rolada

    Składniki: 540 ml kremówki 36 proc., 20 dag białej czekolady, 3 jajka, 8 dag cukru, 50 ml oleju, 8 dag mąki , 25 dag wiórków kokosowych, 25 dag mascarpone, 10 dag dżemu porzeczkowego

  • 3 jajka, szczypta soli, 20 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 1 torebka budyniu migdałowego (waniliowego), 7 dag mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 dag migdałów, 3 łyżeczki żelatyny, 20 dag wiórków kokosowych, 20 dag kwaśnej śmietany, 25 dag śmietany kremówki

  • Biszkopt: 5 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki, pół łyżeczki proszku do pie czenia. Krem: 3 łyżki mąki, 5 żółtek, kostka masła, pół litra mleka, szklanka cukru, 2 łyżki wiórków kokosowych. Piana: półtorej łyżeczki żela tyny, 5 białek, szklanka cuk ru. Polewa: pół kostki marga ryny, 2 łyżki kakao, 2 łyżki cu kru, jajko, kolorowa posypka

  • Ciasto makowo-kokosowe

    Biszkopt:  3 średnie jajka  4 łyżki cukru  3 łyżki mąki tortowej  łyżka mąki ziemniaczanej  łyżeczka cukru waniliowego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa makowa:  150 ml mleka  100 g masła  100 g cukru  300 g mielonego suchego maku  150 g dżemu wiśniowego lub pomarańczowego  200 g posiekanych bakalii  parę kropel olejku migdałowego. Masa kokosowa:  350 ml mleka  100 g masła...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 60 dag gęstego jogurtu naturalnego, np. typu greckiego, 200 ml mleka kokosowego, 3-4 czubate łyżki cukru pudru, 4 czubate łyżeczki żelatyny, 3-4 łyżki wiórków kokosowych. Ponadto: 25 dag rozmrożonych wiśni, 1 łyżeczka żelatyny, 3 łyżki cukru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.

  • Składniki na 8 porcji: 50 dag malin, 25 dag cukru żelującego,1 laska wanilii, 10 dag wiórków kokosowych, 750 ml kremówki, 6 proc., 25 dag białej czekolady 38 podłużnych biszkoptów, 5 dag migdałów w płatkach, listki mięty lub melisy do dekoracji...

Przepisy na temat: masa kokosowa do biszkoptów
  • Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić z cukrem pudrem, powoli dodawać resztę składników delikatnie mieszając. Piec ok.25 minut w temperaturze 200 stopni, na prostokątnej blasze. Ostudzony biszkopt przekroić na dwie części. Masa: Wiórki zalać mlekiem, dodać cukier i cukier waniliowy, gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie dodać obie mąki i jeszczę chwilę pogotować. Odstawić w chłodne miejsce...

  • Rafaello 2 - przysłała Alicja

    2 "Śnieżki"; 2 szklanki śmietany kremówki; 2 paczki wiórków kokosowych, 1 paczka płatków migdałowych, 2 białe czekolady, gotowy spód biszkotowy

  • Składniki: Biszkopt jasny: 4 jaja, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 4 jaja, pół szklanki cukru, 1 łyżka kakao - uzupełnić do połowy szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: pół litra mleka, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 jajko, cukier waniliowy.

  • Tort z musem czekoladowym

    Składniki: 600 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany kremówki 100 g  biszkoptów języczków 25 g masła 600 g mascarpone Opakowanie cukru waniliowego 100 g cukru 300 g twarogu 250 g malin 25 g tłuszczu kokosowego Przygotowanie: 1.  300 g czekolady posiekać. Podgrzać 400 g śmietany, dodać czekoladę i mieszać, aż się roztopi. Wlać do wysokiej miski i odstawić na 5-6 godzin w chłodne...

  • Wypieki z brzoskwinią

    ...pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 50 dag mielonego tłustego twarogu 5 dag cukru 2 op. cukru waniliowego 2 jajka 10 dag(...) lodówki na 30 minut. 2. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Formę wyłóż pergaminem. Wylep plackiem. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 190°C. 3. Masa: wszystkie składniki...

  • Tiramisu w 4 wersjach

    ...2 mango po 50 dag mascarpone i mielonego tłustego twarogu 2 łyżki drobnych wiórków kokosowych 20 dag podłużnych biszkoptów (tzw. kocich języczków) 3-4 łyżki kakao do oprószenia deseru(...). Mango umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż, usuń pestki i obierz. Miąższ pokrój w plasterki. 2. Spód formy wyłóż 1/2 biszkoptów, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy...

  • Światowy Dzień Tiramisu

    ...przepisów na ten przepyszny deser. Klasyczne tiramisu Składniki: 3 żółtka 3-4 łyżki cukru 400 g mascarpone 16 podłużnych biszkoptów 100 ml zimnej kawy espresso 2-3 łyżki likieru(...). 4 połówki biszkoptów ułożyć na dnie salaterki, nałożyć nieco kremu, pozostałe biszkopty również zanurzać w przygotowanym płynie i układać kolejną warstwę. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Wstawić na...

  • Tiramisu w sześciu odsłonach

    Klasyczne tiramisu  Składniki: 3 żółtka 3-4 łyżki cukru 400 g mascarpone 16 podłużnych biszkoptów 100 ml zimnej kawy espresso 2-3 łyżki likieru migdałowego 1,5 łyżki kakao Przygotowanie: Żółtka i cukier utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Dodać mascarpone. Biszkopty poprzekrawać, zanurzać w likierze wymieszanym z kawą. 4 połówki biszkoptów ułożyć na dnie salaterki...

  • Składniki: CIASTO: 6 jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, płaska łyżeczka proszku do pieczenia.