• Informacje na temat:

    masa makowa upiec

Artykuły na temat: masa makowa upiec
  • Składniki biszkoptu: 4 jajka, szklanka cukru pudru, 4 łyżki oleju lub oliwy, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, bułka tarta i tłuszcz do formy. Masa makowa: 1,5 szklanki maku, 3 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru , 25 dag margaryny lub masła 80 proc., zapach migdałowy, polewa czekoladowa, migdały, perełki cukrowe, orzechy do dekoracji tortu.

  • ...rogaliki.Upiec na rumiano. Polukrować.Masa makowa. Mak namoczyć w mleku. Zagotować. Przekręcić odsączony,zagotowany mak dwukrotnie przez maszynkę. Margarynę utrzeć z jajami i cukrem na puch.Dodawać łyżkami mak.Ucierać.Dodać miód i bakalie.Masą nadziewać rogale. Lukier. Do szklanki z cukrem pudrem dodać kilka kropli wrzącej wody.Mieszać łyżką.Ma być gęsta masa. Gdy nie mam czasu na przygotowanie maku stosuję...

  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • .... Ciasteczka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut. Wystudzone wiatraczki lekko oprósz cukrem pudrem. Jeśli wolisz, zamiast z marmoladą, możesz upiec wiatraczki...

  • ...ciasta polej polewą czekoladową. Rada: Makowiec można upiec kilkanaście dni przed świętami i zamrozić. Ciasto udekoruj polewą czekoladową lub lukrem dopiero wtedy, gdy się rozmrozi.

Przepisy na temat: masa makowa upiec
  • Francuskie wiatraczki

    ..., możesz upiec wiatraczki z kawałkami brzoskwiń z puszki albo masą przygotowaną z twarogu (jak na sernik) lub masą makową (z puszki).