• Informacje na temat:

    masa mandarynkowa do tortu

Artykuły na temat: masa mandarynkowa do tortu
  • Tort mandarynkowy

    Skład na 12 porcji: Biszkopt: ● 6 jaj ● 6 łyżek cukru ● 8 łyżek mąki tortowej ● łyżka mąki ziemniaczanej Masa kakaowa: ● 4 łyżki cukru ● opakowanie budyniu waniliowego z cukrem ● 1/2 l mleka ● 1,5 łyżki kakao ● kostka masła ● 4 łyżki cukru pudru Mus owocowy: ● puszka mandarynek w syropie ● łyżka cukru ● 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ● woda, cukier i sok z cytryny na poncz...

  • Wypieki z cytrusowym akcentem

    ..., dokładnie usunąć białą wewnętrzną warstwę. Z miąższu białego grejpfruta powycinać cienkie cząstki. Czerwone grejpfruty pokroić w plasterki. Owoce rozłożyć na wierzchu tortu. Posmarować tężejącą galaretką i schładzać jeszcze godzinę. Konfiturę podgrzać, przetrzeć, posmarować nią boki tortu. Potem obsypać je płatkami orzechów. Kruchy placek z pomarańczami Składniki na 24 porcje: 40 dag mąki, 25

Przepisy na temat: masa mandarynkowa do tortu
  • Pyszne ciasta czekoladowe!

    Potrzebujesz czegoś na poprawienie nastroju? Ciasto czekoladowe nadaje się idealnie!

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...ubić, dodając łyżeczkę cukru. Śmietaną i plasterkami skropionego sokiem z cytryny jabłka dekorować wierzch tortu. Łyżeczkę cukru zmieszać ze szczyptą cynamonu. Oprószyć tort. Czas przygotowania: 75