• Informacje na temat:

    masa na biszkopt z galaretki i bitej smietany

Artykuły na temat: masa na biszkopt z galaretki i bitej smietany
  • Składniki: •50 dag truskawek •1 op. żelatyny (5 dag) •20 dag gęstego jogurtu naturalnego •10 łyżek cukru •2 szkl. śmietany kremówki (36 proc.) •1 łyżka cukru pudru •1 op. (ok. 20 dag) podłużnych biszkoptów (tzw. kocie języczki) •1 op. galaretki truskawkowej...

  • ...z 95 g cukru. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do owoców. Odstawiamy, aby masa zgęstniała. 3. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i łączymy z bitą śmietaną, delikatnie mieszamy. Rozpuszczamy żelatynę w ciepłej wodzie, studzimy i dodajemy do serowo-śmietanowej masy, mieszamy. 4. Na ostudzony biszkopt wykładamy tężejącą galaretkę z owocami...

  • Biszkopt: 4 jajka, szklanka cukru, cukier wanilio wy, łyżeczka proszku do pieczenia, pół kostki margaryny, 2-2,5 szklanki mąki, 100 ml śmietany 18-proc. Masa: 10 jabłek, pół szklanki cukru, galaretka brzoskwiniowa, bita śmietana do dekoracji.

  • Ciasto biszkoptowe z galaretką  z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

    Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej szkl. mąki tortowej po łyżce przegotowanej wody i oleju łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem 330 ml galaretki z czarnej porzeczki (w słoiku) opak. galaretki porzeczkowej 500 ml śmietany 30 proc. zagęstnik do śmietany 2 łyżeczki cukru pudru kilka owoców czarnej porzeczki do dekoracji.

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

  • Sernik na zimno z mandarynką

    Liczysz kalorie? Zrezygnuj z bitej śmietany w serze.

  • Składniki na 20 porcji: 2 paczki okrągłych biszkoptów, 3 szklanki mleka, 3 bite śmietany w proszku lub śnieżki, 4 galaretki (żółta, niebieska, dwie czerwone), 3 gruszki, 20 dag borówek amerykańskich, wiśnie z kompotu...

  • Sernik przekładaniec z truskawkami

    Masa: ● 250 śmietany 30% ● 1 łyżka cukru pudru ● 500 g serka homogenizowanego waniliowego ● 2 łyżki żelatyny. Mus: ● 300 g truskawek ● 2 łyżki cukru ● 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: ● galaretka truskawkowa ● gotowy biszkopt.

  • Biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, łyżka pro szku do pieczenia. Masa jabłeczna: 1 kg jabłek, 2 galaretki cytrynowe, 2 łyżki cynamonu, pół szkla nki cukru. Masa śmietankowa: 700 ml mleka, 2 op. bitej śmietany, 2 galaretki cytrynowe.

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Sztuka rolowania Główne składniki Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są: jaja, mąka pszenna (najlepsza tortowa) oraz cukier (najlepiej puder). Ponieważ w trakcie ubijania piany z białek(...) ciasto biszkoptowe wykładamy na ściereczkę potrzepaną cukrem (spód ciasta się do niej nie przyklei) i od razu zwijamy w rulon (zimne ciasto połamie się w trakcie rolowania). Gdy ostygnie, rozwijamy...

Przepisy na temat: masa na biszkopt z galaretki i bitej smietany
  • Sernik limonkowy

    Masło stop. Biszkopty pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy.

  • ​Czekoladowo-kawowy sernik na zimno

    Składniki: 400 g gorzkiej czekolady 45 g masła 100 g biszkoptów 300 g bitej śmietany 500 g kremowego twarożku Opakowanie cukru waniliowego 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki kakao(...) posiekać i roztopić w gorącej kąpieli. Masło roztopić. Biszkopty pokruszyć, zmieszać z masłem i czekoladą i ułożyć w formie, docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić w chłodne miejsce. 350 g czekolady...

  • Składniki: 1 kg białego półtłustego twarogu; 2 jajka; 20 dag zwykłego cukru; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 25 dag masła; 5 dag rodzynek; 5 dag migdałów; 5 dag suszonych moreli; opakowanie biszkoptów; galaretka pomarańczowa; puszka brzoskwiń; bita śmietanka do dekoracji.

  • Tort serowo - malinowy

    ...i galaretki 10 dag malin Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z 1 op. cukru waniliowego. Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodaj cukier kryształ. Obydwie masy połącz, dodaj mąkę przesianą z kakao. 2. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż przygotowane ciasto. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 st. ok. 30 minut. Gotowy biszkopt wystudź, wyjmij z formy. Formę umyj. 3. Ciasto na...

  • Wiosenne przysmaki

    ...12 dag mąki 6 dag dżemu 40 dag rabarbaru, 20 ml grenadiny 1 op. galaretki po 150 ml kremówki i kwaśnej śmietany 1 op. żelatyny Przygotowanie: 1. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z 10 dag cukru. Obie masy połącz z mąką. Ciastem napełnij tortownicę, piecz około 45 min w 170 st. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Jeden ułóż ponownie w tortownicy, posmaruj...

  • Ciasto 'PYZIA'

    ..., - 2 łyżeczki żelatyny, - 3-4 łyż. cukru pudru, Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Śmietanę ubić, dodając cukier i letnią żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt - masa jabłkowa - okrągłe biszkopty - masa(...)Cienki biszkopt jasny: 6 jaj, - 1 szklanka cukru, - 1 szklanka mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...i wylać na nią masę. Piec w nagrzanym do 175 st. piekarniku przez 25-30 minut. Odstawić do ostudzenia. 12-16 malin odłożyć do dekoracji. Biszkopt przekroić, blaty skropić likierem, dolny posmarować(...). Posmarować resztą ubitej śmietany. Dekorować bitą śmietana, malinami marcepanowymi pralinkami, posypać posiekanymi pistacjami. Krem Espresso-Mascarpone Składniki na 6 porcji: - 3 łyżki kawy...