• Informacje na temat:

    masa na biszkopt z kakaem

Artykuły na temat: masa na biszkopt z kakaem
  • ...lodówki, aby masa stężała. 4. Czekoladę pokrusz drobno lub posiekaj, rozpuść w kąpieli wodnej. Lekko wystudź, wymieszaj ze śmietaną. Posmaruj gotowe ciasto. Czas ok. 50 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 zł. Masa ananasowa Rozpuść w 2 szkl. wody 2 opakowania cytrynowej galaretki. Osobno, w szklance wody, rozpuść 2 budynie śmietankowe. Wlej do galaretki. Dodaj...

  • Biszkopt z musem

    Składniki Biszkopt: 3 duże jajka, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, łyżka kopiasta kakao, łyżeczka proszku do pieczenia. Mus czekoladowy: 1/2 l śmietany kremówki, 25 dag mascarpone, 35 dag kremu czekoladowego (np. Nutelli), kopiasta łyżka kakao, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, 60 ml ciepłej wody, gruszki w syropie.  Dekoracja: kakao do oprószenia, gotowe ozdoby z czekolady.

  • ...porcjami dodawać masę budyniowo-twarogową. 3 Zimny biszkopt rozciąć na dwa placki. Jeden placek ułożyć na spodzie tortownicy. Posmarować 1/3 przygotowanego kremu oraz 2/3 konfitury. Przykryć drugim...

  • ...z 95 g cukru. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy do owoców. Odstawiamy, aby masa zgęstniała. 3. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i łączymy z bitą śmietaną, delikatnie mieszamy. Rozpuszczamy żelatynę w ciepłej wodzie, studzimy i dodajemy do serowo-śmietanowej masy, mieszamy. 4. Na ostudzony biszkopt wykładamy tężejącą galaretkę z owocami...

  • Składniki na 18 porcji. Zakupy na biszkopt: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa i krem: 750 ml mleka, 30 dag wiórków kokosowych, 3/4 szkl. cukru, 50 dag masła, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 puszka masy krówkowej, 30 dag orzechów włoskich.

  • Składniki: 2 łyżki łyżki kawy rozpuszczalnej, po 10 dag biszkoptów i herbatników, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 25 dag serka mascarpone, 10 dag serka waniliowego, 4 łyżki likieru amaretto, gorzkie kakao.

  • Składniki na 10 porcji: Biszkopt: 4 jajka • 2/3 szklanki mąki tortowej • 2/3 szklanki cukru • 1/3 szklanki kakao Poncz: 350 ml mocnej, słodkiej kawy • 150 g biszkoptów. Krem: 650 ml śmietany 36 proc. • 25 dag serka mascarpone • 5 łyżek cukru pudru • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 2 łyżeczki żelatyny • 120 ml gorącej wody. Dekoracja: 25 dag serka mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • łyżka...

  • ...biszkopt: oba rodzaje mąki przesiej przez sitko. Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzyj na puszystą masę. Wsyp przesiane mąki, wymieszaj drewnianą łyżką. Białka ubij. Dodaj do ciasta i wymieszaj. 2. Ciasto rozsmaruj na dużej prostokątnej blasze wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. 3. Jeszcze ciepły biszkopt przełóż na bawełnianą ściereczkę posypaną...

  • Biszkopt kakaowy z kremem

    ...z cukrem pudrem, a potem miksujemy z dodawaną porcjami czekoladową kremówką. Na koniec wlewamy spirytus. Mieszamy. 3. Biszkopty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. 1/4 masy odkładamy, resztą przekładamy biszkopty. Wierzch ciasta smarujemy odłożoną masą i dekorujemy według uznania, np. czekoladowymi wiórkami. Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł. Wartość odżywcza jednej...

  • Składniki na 24 porcje: 3 jajka 2 dag kakao 20 dag + 6 łyżek cukru 5 dag mąki pszennej 5 dag mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70 dag żurawiny 550 ml soku żurawinowego albo wiśniowego budyń waniliowy 5 łyżeczek żelatyny 50 dag serka mascarpone 100 ml mleka 50 dag śmietany kremówki 3 dag wiórków czekolady

Przepisy na temat: masa na biszkopt z kakaem
  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    ..., żelatynę i masę z czekoladą. Całość dokładnie wymieszaj. Schłodź.  3. Biszkopt zwiń na bawełnianej ściereczce. Ostudź, rozwiń, wysmaruj kremem, posyp pokrojonymi truskawkami, zwiń. Dekoruj kremówką, posyp...

  • Biszkopt z buraka z truskawkami

    ...nasączonego biszkoptu i lodami np. z białej czekolady. Przepis pochodzi z książki Andrzeja Polana, "Doradca smaku 3"

  • Biszkopt cappuccino

    Składniki na 12 porcji: - 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - cukier waniliowy, - 4 łyżeczki kakao, Masa budyniowa: - 2 budynie śmietankowe, - 1/2 l mleka, - kostka masła, - 5 dag rodzynek Masa kawowa: - 2 szklanki mleka, - 4 saszetki cappuccino, - polewa czekoladowa, - 2 'Śnieżki', - 5 łyżek żelatyny...

  • Kremówka „Trzy smaki”

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty. 2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę...

  • Rolada cappuccino z bananami

    Delikatny biszkopt z pyszną kawową masa i bananową.

  • Tort cappucino

    Delikatny biszkopt z kawowym kremem.

  • Składniki: 1 opakowanie sera Mascarpone, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej, kakao, 2 paczki biszkoptów, 2 łyżki alkoholu.

  • ...5 żółtek; 2 białka, 2 łyżki cukru (oryginalnie jest 5 - jak ktoś lubi słodkie); 450 g serka mascarpone; 1 i 3/4 szklanki tłustej śmietanki, 40 sztuk biszkoptów, kawa, koniak, kakao...

  • Tort trójkolorowy z bezikami

    Składniki: Biszkopt: - 6 jaj, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, - szklanka cukru, cukier waniliowy, - szklanka mąki, - łyżka mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki kakao, małe beziki. Masa chałwowa(...). Przygotowanie: Jajka ubić, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Upiec biszkopt. Masa chałwowa: żółtka rozmącić z 1/2 szklanki mleka, dodać mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem...

  • Składniki: Biszkopt jasny: 4 jaja, pół szklanki cukru, pół szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 4 jaja, pół szklanki cukru, 1 łyżka kakao - uzupełnić do połowy szklanki mąki tortowej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: pół litra mleka, pół kostki masła, pół kostki margaryny, 3/4 szklanki...