• Informacje na temat:

    masa rafaello z migdalami

Artykuły na temat: masa rafaello z migdalami
  • Rafaello

    ...do miski, dodaj mleko w proszku, 25 dag wiórków kokosowych, alkohol, sok z cytryny, miękkie masło oraz pokruszone herbatniki lub wafle. Wymieszaj łyżką lub mikserem (masa może być płynna). Wstaw do...

  • Rafaello z likierem

    ...1. Śmietankę i czekoladę umieszczamy w żaroodpornej misce. Miskę ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Ogrzewamy na parze tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Płynną czekoladę lekko studzimy. 2. Do letniej masy dodajemy masło, likier (lub rum) i ekstrakt migdałowy. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Na 35–40 minut wkładamy do lodówki, by masa zgęstniała. 3. Po tym...

  • Czekoladę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Miękkie masło dobrze ugnieć z wiórkami kokosowymi, startą czekoladą, sokiem wyciśniętym z cytryny i rumem. Masa powinna być dość sztywna. Jeśli jest zbyt miękka, wstaw ją na godzinę do lodówki. Ręce schłodź pod zimną wodą. Odrywaj z masy małe kawałki, w każdy wciśnij migdał. Formuj kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Gotowe...

  • Skład na 50 kulek: 20 dag masła, 3/4 szklanki cukru pudru, 1 jajko, 20 dag wiórków kokosowych, 2 opakowania herbatników (170 g razem), 50 sztuk całych migdałów.

  • Kruche tarteletki  z kokosem

    Rafaello. No i nie mogą się nie udać. Polecam! Anna Bratek z Opola...

Przepisy na temat: masa rafaello z migdalami
  • Kulki Rafaello

    Składniki: 10 dag masła 10 dag cukru pudru 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych 30 dag białej czekolady 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu 12 migdałów  bez skórki dodatkowo wiórki kokosowe  do obtaczania Przygotowanie: Czekoladę zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Miękkie masło dobrze ugnieć z wiórkami kokosowymi, startą czekoladą, sokiem wyciśniętym z cytryny i rumem. Masa powinna...