• Informacje na temat:

    masa rybna z makreli

Artykuły na temat: masa rybna z makreli
  • Pasty do kanapek - przepisy

    Zdrowe, lekkie, pyszne smarowidła do pieczywa najczęściej przyrządzamy z twarożku. Bez trudu przygotujesz go samodzielnie! Wymieszaj 3 l niepasteryzowanego mleka z 1/2 szkl. słodkiej śmietany. Gdy mleko się zsiądzie, podgrzewaj je na malym ogniu. Przelej przez gęste sitko. Pozostaw tak, by ociekła serwatka.

  • Pasta rybna z piklami Podstawą może być oczyszczona ze skóry i ości ryba wędzona (np. makrela) albo osączona ryba z puszki (np. tuńczyk). Rybę rozdrobnij widelcem i wymieszaj z odrobiną kwaśnej śmietany – masa zyska kremową konsystencję. Przypraw pieprzem. Najlepszymi dodatkami do pasty rybnej są drobno posiekane konserwowe: ogórki, papryka, cebulka, pieczarki oraz czosnek. Pasta jajeczno...

  • Pomidory nadziewane makrelą 4 porcje po: 154 kcal, 112,5 mg cholesterolu, 13,6 g białka, 9,7 g tłuszczu, 1,9 g błonnika. Składniki: • puszka (20 dag) makreli w sosie pomidorowym • 2 jaja ugotowane na twardo • sól • świeżo zmielony czarny pieprz • 8 twardych dużych pomidorów • 8 małych liści sałaty • 8 gałązek natki pietruszki lub koperku. Przyrządzanie: Do miseczki włożyć makrelę, wlać...