• Informacje na temat:

    masa serowa do tortów

Artykuły na temat: masa serowa do tortów
  • Wykwintny tort serowy

    Tor t będzie niczym z profesjonalnej cukierni, jeżeli zrobisz na nim wzory rozpuszczoną białą czekoladą albo obsypiesz go wiórkami gorzkiej czekolady czy orzechami.

  • Składniki na 12 porcji Sernik: 60 dag miel. twarogu, 20 dag cukru pudru, 12 dag masła, 6 jajek, po 1/2 łyżki mąki pszennej i ziemniacz., ły- żeczka proszku do piecz.; Ciasto: 6 jajek, 3/4 szkl. cukru pudru, 10 dag mielonych orzechów, po 1/2 szkl. stopionego masła, mąki pszennej i ziemniacz., łyżeczka proszku do piecz.; Krem: 25 dag miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 30 dag śmietany 18 proc.; Ozdoba: orzechy włoskie

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag mąki, 15 dag cukru, 12 dag masła , 5 jajek, sól, 30 dag kandyzowanych owoców, migdały, 40 dag twarogu, 1 op. cukru waniliowego, pół cytryny, po 10 dag mascarpone i kremówki.

  • Składniki na 20 porcji: Ciasto: 1,5 szklanki mąki • 5 dag masła • 2 żółtka • 2 łyżeczki cukru • pół łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 50 dag zmielonego sera • szklanka cukru pudru • 1,5 łyżki żelatyny • ananasy lub brzoskwinie z puszki • 2 galaretki wiśniowe.

  • Tort serowy z szynką

    Składniki na 16 porcji: 1 pszenny chleb tostowy, 40 dag szynki w kawałku, 30 dag mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 5 jajek, 5–6 ogórków konserwowych, 1 mały słoik pieczarek w zalewie octowej. Do dekoracji i obłożenia: 20 dag twarożku śmietankowego, pęczek koperku, kilka plasterków szynki.

  • Składniki na 10 porcji: 50 dag mąki, 2 dag drożdży, 200 ml mleka, 1 jajko, 30 dag masła, 25 dag masła roślinnego, 20 dag serka kanapkowego, po 10 dag szynki i salami, 30 dag żółtego sera, zioła, winogrona, sól, pieprz

  • Składniki na 16 porcji: 4 jajka, 18 dag cukru,10 dag mąki, 8 dag maku, proszek do pieczenia, cynamon, 45 dag mascarpone, 200 ml kremówki, cytryna, dżem pomarańczowy, 5 po marańczy, 5 dag pistacji

  • Składniki: 3 jajka, sól, 30 dag cukru, 40 dag marchwi, marcepan , 5 łyżek mleka, 150 ml oleju, 25 dag mąki, 1 op. proszku do piecz., łyżecz ka sody, barwniki spożywcze, 12 dag orzechów włoskich, 50 dag mascarpone, 150 ml kremówki.

  • Składniki: Po 30 dag maku i cukru, 8 jajek, mleko, 2 łyżki bułki tartej, herbatniki, 1 łyżeczka prosz. do piecz., aromat migdałowy, po 5 dag cze kolady i migdałów, 1/2 cytryny, 35 dag ma scarpone, 250 ml kremówki, pomarańcze.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na masę serową: 40 dag serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 4-5 łyżek cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 50 ml mleka. Ponadto: 20 dag podłużnych biszkoptów, 10 okrągłych biszkoptów, 30 dag wiśni (np. z kompotu), 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 opakowanie śmietan-fixu, 2-3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka kakao.

Przepisy na temat: masa serowa do tortów
  • Tort naleśnikowy

    .... 3. Przytnij naleśniki tak, aby miały średnicę 20 cm. Układaj jeden na drugim, smarując je na zmianę - raz masą z ricotty, raz dżemem z owocami. Na wierzchu powinna być masa serowa. Wstaw tort do...

  • Tort serowo - malinowy

    Doskonały na upały.

  • Tort z musem czekoladowym

    Tort na zimno bez żelatyny.

  • Różowy tort grapefruitowy

    Zdrowszy niż inne.

  • ​Tort śmietanowy z borówką

    .... Połączyć z masą serową i odstawić na 5-10 minut. Śmietanę ubić i wmieszać, kiedy masa zacznie tężeć. Nałożyć jako kolejną warstwę. Odstawić na noc w chłodne miejsce. Na wierzchu ułożyć pokrojone kawałki...

  • Płatek śniegu - tort bez pieczenia

    Pyszny sernik na zimno z bezową posypką.

  • Lekki torcik kawowy

    Z kawą smakuje idealnie

  • Torcik z mango

    Jest puszysty i bardzo delikatny. Na pewno będzie miłą niespodzianką dla twojej drugiej połowy.

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    Właśnie wyjęte z piekarnika ciasteczka, drożdżówki albo sernik kuszą, żeby zjeść je do ostatniego okruszka. Ale warto przecież zostawić sobie coś na później. Podpowiemy ci co zrobić, by wypieki nawet po kilku dniach nie były wyschnięte i czerstwe.

  • Jogurtowy marmurek z mango

    Prezentuje się wyjątkowo pięknie, ale to nie jedyna jego zaleta! Przepis możesz dowolnie modyfikować i zamiast mango dodać inne owoce – maliny, truskawki albo brzoskwinie z puszki!