• Informacje na temat:

    masa śmietankowa do tortu

Artykuły na temat: masa śmietankowa do tortu
  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: • 20 dag fasoli jaś • 4 jajka • 15 dag cukru pudru • pół laski wanilii • 3 łyżki posiekanych migdałów • 2 łyżki kaszy manny • łyżka masła • pół łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki bułki tartej. Dodatki: • dżem porzeczkowy • opakowanie masy śmietankowej • płatki migdałowe do dekoracji.

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    Do tego masa śmietankowa i mandarynki. Uczta dla podniebienia.

  • Biszkopt: ●5 jaj ●3/4 szkl. cukru ●3/4 szkl. mąki ●1/4 szkl. mąki ziem. ●ew. łyżeczka proszku do piecz.; krem: ●500 ml śmietanki 30 proc. ●gotowa masa śmietankowa; oraz: ●2 szkl. malin ●konfitura z malin ●galaretka malinowa ●płatki migdałowe...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze(...) marzenie dotyczące tortu weselnego może zostać spełnione. A jak to wyglądało dawniej? Czy w czasach naszych prababć i pradziadków tort również spełniał tak ważną rolę podczas przyjęcia weselnego...

  • Szwedzki torcik śmietankowy

    ...1. Dwie tortownice smarujemy masłem i oprószamy mąką. Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając 200 g cukru, aż masa stanie się gęsta i błyszcząca(...) g cukru, cukier waniliowy, podgrzewamy na małym ogniu i całość ubijamy trzepaczką rózgową, aż masa zgęstnieje. Uważamy, żeby się nie zagotowała, studzimy. Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy...

  • Z porzeczkową nutą

    ...i nasącz wodą z sokiem cytrynowym. Na nasączony biszkopt wyłóż masę owocowo- -śmietanową i przykryj drugim blatem. Wierzch tortu posmaruj pozostałą masą śmietanową (wcześniej trochę masy odłóż do udekorowania boków tortu). Na nią wyłóż pozostałe owoce i wstaw do lodówki na 30 minut. Na wierzch tortu wylej tężejącą galaretkę, ponownie wstaw do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Po usunięciu...

  • Słodkości w paski

    ...wiśniowej, 1 litr śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 tabliczka czekolady Przygotowanie: 1. Jajka ubij z cukrem na parze, aż powstanie puszysta i gęsta masa. Wystudź ją, a następnie(...) brzegu ciasta ułóż starannie wisienki. Mogą to być owoce z kompotu, czekoladki w kształcie wisienek lub też ozdoby cukiernicze w kształcie wiśni. Wierzch tortu szwarcwaldzkiego posyp startą na grubej...

  • Chrzcimy dziecko

    ...galaretką i odstawić do zastygnięcia. Następnie zrobić to samo z resztą owoców i galaretki, wstawić na środkową półkę lodówki, przed podaniem wyjąć galaretkę na półmisek. Rolada śmietankowa z jagodami Składniki: Ciasto: 4 jajka, 15 dag cukru, 2 żółtka, skórka otarta z 1/2 cytryny, 3/4 szklanki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1/3 l śmietany kremówki, mała torebka żelatyny, 1 łyżka...