• Informacje na temat:

    masa z kremówki i serka homogenizowanego

Artykuły na temat: masa z kremówki i serka homogenizowanego
  • Ciasto: 6 jajek, szklanka mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, pół szklanki cukru, sól. Masa: 1 kg serka waniliowego homogenizowanego, pół litra kremówki, pół szklanki cukru, op. galaretki cytrynowej, 5 łyżeczek żelatyny. Ponadto: półtora kg truskawek, op. galaretki truskawkowej...

  • Składniki (na 16 sztuk): 20 dag wiśni i jagód, szkl. mąki pszennej, szkl. cukru, op. cukru waniliowego, kostka masła, żółtka, op. galaretki wiśniowej, szkl. śmietany kremówki, op. waniliowego serka homogenizowanego, kieliszek (50 ml) ajerkoniaku, masło do foremek...

  • Składniki na 4 porcje: 400 ml śmietany kremówki, 25 dag waniliowego serka homogenizowanego, 30 dag ciasteczek migdałowych, 5 dag migdałów bez skórki (uprażonych), 4 mandarynki, 2 łyżki oleju kokosowego, 1/2 szkl. naparu kawowego, 3 łyżki cukru pudru, 2 zagęstniki do śmietany, 4 łyżki likieru kawowego, 2 łyżki posiekanej czekolady.

  • Ciasto: 2 jajka, po 2 czubate łyżki cukru pudru i mąki. Masa serowa: 60 dag serka homogenizowanego, pół szklanki cukru pudru, 25 dag mrożonych malin, 2,5 łyżki żelatyny, 1/3 szklanki kremówki, skórka otarta z cytryny. Do dekoracji: czekolada, wiórki kokosowe, maliny.

  • SKŁADNIKI Ciasto: 30 dag mąki, 20 dag masła, 10 dag cukru, żółtko, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka cukru waniliowego, szczypta soli. Masa: 200 ml kremówki, 2 op. (po 16 dag) serka homogenizowanego waniliowe go, 20 dag cukru, łyżeczka startej skórki z cytryny, 2 łyżki soku z cytryny, 4 jajka, pół kg moreli, kilka łyżek jagód lub borówek, 5 dag płatków migdałowych.

  • Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agres towa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego wa niliowego, 350 ml śmietanki kremówki 30 proc., ½ szklanki cukru pudru, 1 opakowanie herbatników typu petit beurre lub okrągłych biszkoptów.

  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 serki waniliowe homogenizowane ■ 330 ml śmietanki kremówki 30% ■ 2 łyżki cukru pudru ■ 3 galaretki wiśniowe ■ 3 szklanki jagód ■ opakowanie małych biszkoptów.

  • Pianka malinowo-jagodowa

    Spód ● 150 g suszonych daktyli ● 150 g orzechów włoskich ● 100 g czekolady gorzkiej ● 1-2 łyżki soku z pomarańczy ● skórka otarta z jednej pomarańczy. Masa ● ok. 200 g malin ● 100 g jagód ● szkl. kremówki ● 2 serki homogenizowane waniliowe ●3 łyżki cukru wanil. ● 2 łyżki żelatyny (lub agaru).

  • Składniki na 10 porcji: 4 galaretki cytrynowe, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 50 dag serka homogenizowanego, 1-2 łyżki cukru pudru, ½ łyżeczki żelatyny, 20 dag borówek, 5-6 herbatników w czekoladzie.

  • Składniki na 12 porcji: ● 2 serki waniliowe homogenizowane (każdy po ok. 280 g) ● 330 ml śmietanki kremówki 30-procentowej ● 2 łyżki cukru pudru ● 3 galaretki truskawkowe lub wiśniowe ● 3 szklanki jagód ● opakowanie małych biszkoptów...

Przepisy na temat: masa z kremówki i serka homogenizowanego
  • Sernik limonkowy

    Składniki na 12 porcji: 40 dag truskawek 20 dag biszkoptów 1 limonka 12 dag masła 50 dag serka waniliowego homogenizowanego 250 ml śmietany kremówki 5 dag cukru pudru 1 op(...). 2. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Limonkę polej wrzącą wodą, wytrzyj, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Skórkę oraz sok z limonki dodaj do serka. Dołóż cukier puder, całość dokładnie utrzyj. 3. Żelatynę...

  • Kolorowy sernik z galaretką

    Składniki na 12 porcji: - 1 gotowy spód biszkoptowy o średnicy 26 cm, - 1 kg truskawek, - 2 szklanki śmietanki kremówki 36 proc., - 2 opakowania serka homogenizowanego o smaku waniliowym, - 1 torebka galaretki truskawkowej, - 1 kieliszek likieru pomarańczowego, - 2-3 łyżki cukru pudru, - 2 łyżki żelatyny, - kilka listków mięty do dekoracji Przygotowanie: 1. Śmietankę ubij mikserem...