• Informacje na temat:

    masa z mascarpone i masy krowkowej

Artykuły na temat: masa z mascarpone i masy krowkowej
  • ...45 dag mąki, 2 budynie toffi, kostka masła, 3 jaj ka, 10 dag cukru, 2 łyże czki sody oczyszczonej, 2 łyżki płynnego miodu, 25 dag mascarpone, 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, puszka masy krówkowej, posypka z białej czekolady.

  • Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki, łyżka kakao, 3 łyżki cukru, 8 dag masła, jajko, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa serowa: kg trzykrotnie mielonego twarogu, 25 dag serka mascarpone, 40 dag masy krówkowej, 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy, 4 jajka. Polewa: 30 dag masy krówkowej, płatki migdałowe.

  • Składniki na 20 porcji: 45 dag mąki, 2 budynie toffi, kostka masła, 3 jajka, 10 dag cukru, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżki płynnego miodu, 25 dag mascarpone, 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, puszka masy krówkowej, posypka z białej czekolady.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 4 jajka, 12 dag cukru, 12 dag mąki pszennej, 2 dag kakao, 3 dag roztopionego masła. Ponadto: 20 dag mascarpone, 20 dag masy krówkowej, 6 łyżeczek żelatyny, 40 dag twarogu sernikowego (zmielonego), 8 dag białej czekolady (roztopionej), 1/3 szklanki + 1 łyżka cukru pudru, 550 ml śmietanki kremówki 30 proc., 25 dag cukru.

  • Migdałowa nuta

    ...paczki herbatników, mała puszka masy makowej, 10-15 dag orzechów i migdałów, 2 łyżki miodu Na krem: 1 i 1/2 opakowania serka mascarpone, 2 łyżeczki żelatyny, 4 łyżeczki likieru migdałowego, 4 łyżki cukru(...). Ostudzone i suche zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Do masy makowo-migdałowej dodaj miód i wymieszaj. Masę podziel na pół, jedną część rozsmaruj na dnie tortownicy. Gdyby masa była mało spójna...