• Informacje na temat:

    mascarpone miód

Artykuły na temat: mascarpone miód
  • Świeże owoce z mascarpone i miodem

    Składniki: Brzoskwinie, nektarynki, morele / 8 szt. 120 ml miodu Pół łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki imbiru 230 g mascarpone Podgrzej miód, dodaj cynamon i imbir.  Pokrój owoce, podawaj z mascarpone, polej miodem.

  • ...45 dag mąki, 2 budynie toffi, kostka masła, 3 jaj ka, 10 dag cukru, 2 łyże czki sody oczyszczonej, 2 łyżki płynnego miodu, 25 dag mascarpone, 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, puszka masy krówkowej, posypka z białej czekolady.

  • Z 1/2 kg malin kilka odłóż do dekoracji. Resztę zmiksuj z 4 szklankami jogurtu naturalnego z dodatkiem 25 dag serka mascarpone, 3 łyżek jasnego miodu ...

  • Danie odkryte przypadkiem, gdy nie udało mi się zrobić tiramisu i zostało mi dużo serka. Jest pyszne, łatwe w przygotowaniu i pięknie się prezentuje.

  • Składniki: 250 g kakaowych herbatników • 50 g miękkiego masła • 4 szklanki ricotty • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru • 2 szklanki gęstej śmietany • 2 łyżki zapachu waniliowego • opakowanie serka mascarpone • 2 łyżki miodu • 250 g truskawek • kilka truskawek i czekoladowy sos do dekoracji.

  • Składniki na 20 porcji: 45 dag mąki, 2 budynie toffi, kostka masła, 3 jajka, 10 dag cukru, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżki płynnego miodu, 25 dag mascarpone, 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, puszka masy krówkowej, posypka z białej czekolady.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 puszka brzoskwiń w zalewie, 1 cytryna, 25 dag serka mascarpone, 400 ml śmietanki 30-36 proc., 20 dag kakaowych markiz, 2 łyżki miodu płynnego, 2 łyżki cukru pudru, 2,5 łyżki drobnego cukru, 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1,5 łyżki czekolady.

  • Składniki na 10 porcji: 2 okrągłe czekoladowe blaty biszkoptowe, po 1/2 tabliczki białej i gorzkiej czekolady, 500 ml śmietany kremówki, 5 łyżek cukru pudru, 30 dag sera mascarpone, 3 łyżki rumu, 2 op. zagęstnika do śmietany, 200 ml mleka, po 1 łyżce kawy rozpuszczalnej i miodu, 15 dag ciasteczek migdałowych, 2 łyżki słodkiego kakao.

  • Składniki na 12 porcji: 1 biszkopt czekoladowy, 15 dag orzechów włoskich, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka miodu, cynamon, 2 łyżki likieru migdałowego, po 5 dag migdałów, rodzynek i daktyli, 1/2 szkl. płatków kukurydzianych, 6 łyżeczek żelatyny, 500 ml śmietany kremówki, 30 dag mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, masło do formy.

  • Składniki na 25 porcji: 25 dag masła, 20 dag cukru, 25 dag mąki pszennej, 5 jajek, 75 dag mielonego twarogu, 25 dag sera mascarpone, 4 łyżki mleka, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 6 łyżek kaszy manny, 20 dag gotowej masy makowej, 1 łyżeczka maku, cukier puder do oprószenia ciasta.

Wideo na temat: mascarpone miód
Przepisy na temat: mascarpone miód
  • Najlepsze przepisy z miodem

    .... 75 g masła, miód i 175 g mąki wyrobić na posypkę. Figi pokroić w ćwiartki. Mascarpone, żółtka, skórkę pomarańczową, cukier waniliowy i likier wymieszać na gładką masę. Tartę wyjąć z pieca ułożyć(...)Tarta figowa z miodową posypką Składniki: 425 g maki 50 g cukru szczypta soli 1 jajko 200 g masła 25 g miodu 10 fig 250g mascarpone 2 żółtka skórka starta z połowy pomarańczy...

  • Leśne smaki w chrupiącym kubeczku

    Lepiej niż prosto z krzaczka owoce leśne smakują tylko w towarzystwie serka mascarpone i musli. By jak najlepiej wykorzystać zdrowotny potencjał tych leśnych darów, warto przygotować z nich szybką, ale odżywczą przekąskę. Chrupiące musli BA! 5 owoców leśnych sprawi, że w zwykłej szklance stworzymy niepowtarzalną kompozycję smakową, wykorzystując maliny, żurawiny, jeżyny, jagody i porzeczki.

  • Wegetariańska uczta

    To zestaw wegetariański, który świetnie nadaje się nawet na większe przyjęcia. Jeżeli do przystawki nie dodamy serka mascarpone a przy daniu głównym zrezygnujemy z sosu jogurtowego to będzie to zestaw wegański. Mnóstwo witamin i silne aromatyczne smaki, nie tylko dla wegetarian.

  • Deser z rababarem i truskawkami

    Z delikatnym kremem z mascarpone i ajerkoniaku.

  • Tarta z truskawkami

    Składniki: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g schłodzonego masła 4 łyżki płynnego miodu jajko krem: opakowanie serka mascarpone łyżeczka ksylitolu ok. 500 g świeżych truskawek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę przez grube sito Dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy jajko i miód, szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy je...

  • Tartaletki pistacjowe

    ...cukier puder. Zmielone pistacje wymieszać z serkiem mascarpone i dodać do ubitej śmietany do połączenia składników. Odstawić do wychłodzenia. Porzeczki zalać w garnku czerwonym winem, dusić ok. 15 minut. Dodać miód i gotować jeszcze przez kilka minut. Całość zblendować na gładką masę. Odstawić do wystudzenia. Krem pistacjowy nałożyć do tartaletek. Wierzch do połowy ozdobić sosem porzeczkowym.

  • Borówkowe kieszonki

    ...do dekoracji q20 dag serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki esencji waniliowej Sos: 15 dag borówek amerykańskich lub jagód 1 łyżka cukru żelującego 1 łyżka miodu, np(...) garnuszka. Podgrzewaj, aż puszczą sok, dodaj cukier i miód. Zagotuj. Polej ugotowane pierogi. Czas przygotowania: ok. 80 minut...

  • Tort Noworoczny, słodkie powitanie Nowego Roku

    ...mascarpone 200 ml  śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 aromat pomarańczowy (9 ml) powidła śliwkowe Przygotowanie: 1. Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę, dodajemy cukier wanilinowy i miód. Po dokładnym połączeniu składników dodajemy masę makową, miksujemy. W osobnym naczyniu, ubijamy na sztywno pianę z białek, dodajemy do masy razem z migdałami i żurawiną...

  • Pyszność z pomarańczą

    Sposób przygotowania Serek mascarpone z miodem energicznie zamieszaj w miseczce. Do gotowej masy dodaj mielony kardamon i imbir. Odstaw do lodówki. Zagotuj mleko i zalej nim dwie łyżeczki kawy Inka Błonnik. Gdy kawa będzie letnia, dodaj do niej zrobiony krem. Zmiksuj całość. Gotową kawę udekoruj na wierzchu startą skórką z pomarańczy. 

  • Gruszki nadziewane dżemem

    Sposób przygotowania Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem - z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu.