• Informacje na temat:

    masło ze szpinakiem

Artykuły na temat: masło ze szpinakiem
  • Tarta ze szpinakiem

    Przygotowanie: Na stolnicę wysyp mąkę. Dodaj pokrojone zimne masło, dwa żółtka, łyżkę śmietany i szczyptę soli. Zagnieć ciasto, a następnie odłóż je na...

  • Przygotowanie: Do miski wbij jajka, roztrzep je i dodaj sparzony wrzątkiem szpinak, drobno pokrojone pieczarki i przyprawy. Całość wymieszaj. Na delikatnie rozgrzanej patelni rozpuść masło. Wlej masę jajeczną ze szpinakiem i pieczarkami. Poczekaj, aż...

  • .... Osusz, odetnij ogonki a liście pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć szpinak. Mieszając, smaż 2-3 minuty. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku solą oraz...

  • ...1 Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak i przypraw. Wystudzony szpinak wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron cannelloni gotuj kilka minut. 2 W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i powoli dolewaj mleka, aż powstanie sos beszamelowy. Dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj oliwą. Napełniony masą szpinakową makaron ułóż warstwami, zalej sosem beszamelowym, posyp...

  • Przygotowanie: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj masło, mleko i całość dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej puszystej konsystencji. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Szpinak opłucz, pokrój, przelej wrzątkiem i odsącz na sitku. Dopraw zmiażdżonym czosnkiem, sokiem...

  • Składniki na 10-12 porcji: 2 opakowania ciasta francuskiego, 1,5 kg szpinaku mrożonego w liściach, 2 cebule, 5-6 ząbków czosnku, 2 łyżki oleju, 15 dag sera typu feta, 3 łyżki śmietanki 30 proc., 3 jajka, sól, pieprz świeżo mielony, tarta gałka muszkatołowa, 4 łyżki nasion sezamu, masło do smarowania formy.

  • ...przesiać, wymieszać z solą. Usypać w kopczyk, zrobić dłonią wgłębienie, wlać mleko, wbić jajko, dodać zimne masło, posiekać, zagnieść. Idealnie gładkie ciasto owinąć folią, wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Podzielić na dwie części, rozwałkować. 2. Na patelni zeszklić na oleju posiekany czosnek, dusić z rozmrożonym szpinakiem, odparować. Doprawić solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielonym) i gałką...

  • ...1. Mięso umyj i dokładnie osusz. Natnij wzdłuż na pół, nie przecinając do końca. Rozbij lekko tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem. 2. Jabłko obierz, zetrzyj. Cebulę i czosnek oczyść, cebulę drobniutko posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż, mieszając. Gdy...

  • Składniki na 8 porcji: ● pół kg mięsa mielonego z łopatki ● czerstwa kajzerka ● cebula ● 10 dag czarnych oliwek ● jajko surowe ● 3 jajka ugotowane na twardo ● 20 dag szpinaku świeżego ● słodka mielona papryka ● ostra mielona papryka ● sól ● pieprz ● pomidorki koktajlowe do dekoracji ● masło ● bułka tarta...

  • Ravioli ze szpinakiem

    ..., brzegi smarować białkiem, przykryć drugim kawałkiem ciasta, bardzo starannie zlepić. 3. Ravioli gotować w osolonym wrzątku przez 2 min od wypłynięcia. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić na nie...

Zdjęcia na temat: masło ze szpinakiem
Przepisy na temat: masło ze szpinakiem
  • Spaghetti ze szpinakiem

    Oryginalny pomysł na makaron z serem i szpinakiem...

  • Muffinki ze szpinakiem

    Sposób przygotowania Szpinak przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarznie i ocieknie. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij nim cebulę. Dodaj szpinak. Oprósz go gałką, solą i pieprzem. Smaż na dużym płomieniu, aż prawie cały płyn odparuje. Masę szpinakową przestudź. Jajka ubij ze śmietaną, wymieszaj z kaszką i szpinakiem. Jeśli chcesz, możesz dodać też 10-15 dag pokruszonej...

  • Zawijańce ze szpinakiem

    Sposób przygotowania 1. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, włóż szpinak. Podgrzewaj, aż się rozmrozi, wrzuć czosnek i szczyptę soli. Duś 5-7 minut, aż odparuje. Fetę pokrój w kosteczkę. Mięso potnij na plastry, umyj i osusz. Posmaruj serkiem, posyp papryką i kozieradką.  2. Marchewkę i pietruszkę oczyść, pokrój w kostkę. Zalej 2 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe, ziele i sos sojowy...

  • Kurczak faszerowany szpinakiem

    Składniki: 2 piersi z kurczaka 30 dag mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego garść orzechów włoskich 10 dag koziego sera pół łyżeczki czerwonej papryki zioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: 1. Piersi umyj, przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Wstaw do lodówki. Na głębokiej patelni rozgrzej masło klarowane...

  • Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką

    Składniki dla 4 osób: 1 kg piersi z indyka opakowanie mrożonego szpinaku papryka plastry żółtego sera kilka łyżek sera startego pół szklanki bułki tartej 2 łyżki masła 6 ząbków czosnku olej sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku...

  • Rulony ze szpinakiem

    Szpinak podduś na łyżce masła. Dodaj przeciśnięty czosnek i dopraw.

  • Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym

    Składniki na ciasto naleśnikowe ze szpinakiem: 300 ml mleka 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko sól, cukier do smaku garść młodego szpinaku olej do smażenia Wszystkie(...) mielony do smaku klarowane masło do podsmażenia naleśników Posiekany szpinak wymieszać z serem żółty startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku...

  • Sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego

    Przepis na sakiewki ze szpinakiem z piersi Kurczaka Zagrodowego to połączenie zdrowia, prostoty i doskonałego smaku. Mięso idealnie współgra z warzywami, świeżymi ziołami i aromatycznymi przyprawami(...) w połączeniu ze szpinakiem o nieco kwaskowym smaku zadowoli niejednego konesera. Składniki: 4 pojedyncze piersi Kurczaka Zagrodowego 400 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 2 łyżki masła...

  • Lazania ze szpinakiem

    Coś dla miłośników szpinaku. Palce lizać!

  • Knedle ze szpinakiem

    Nowy pomysł na szpinak.

Dyskusje na temat: masło ze szpinakiem
  • Re: Pierogi z czym lubicie?

    a ja lubię tak: 1. z kiszoną kapustką i grzybami, 2. z oscypkiem, 3. ze szpinakiem, 4. z jagodami. Te ze szpinakiem i z kapustką smakują rewelacyjnie podsmażone na masełku na złoto, a najlepiej dopiero na drugi dzień. Kilka razy podsmażałam pierogi na maśle zaraz po ugotowaniu, też były dobre, ale wtedy one są wilgotne i masło bardzo strzela na boki, można się poparzyć. W sumie.. bo to może

  • Re: Przez żołądek do serca?

    - 2 opakowania oregano - 1 łyżeczka masło - 4 łyżki Lazania szpinakowo-brokułowa - Sposób przygotowania: 1.Używam naczynia żaroodpornego, na którego dnie mieszczą się 3 płaty lazanii i kładę w sumie cztery warstwy płatów. Ty, oczywiście możesz użyć blaszki innej wielkości. Wtedy trzeba będzie odpowiednio zmodyfikować proporcje. 2.Najpierw przygotuj beszamel. Masło z mąką smaż 2-3 minuty na jasnozłoto, aż

  • Re: Przez żołądek do serca?

    - 2 opakowania oregano - 1 łyżeczka masło - 4 łyżki Lazania szpinakowo-brokułowa - Sposób przygotowania: 1.Używam naczynia żaroodpornego, na którego dnie mieszczą się 3 płaty lazanii i kładę w sumie cztery warstwy płatów. Ty, oczywiście możesz użyć blaszki innej wielkości. Wtedy trzeba będzie odpowiednio zmodyfikować proporcje. 2.Najpierw przygotuj beszamel. Masło z mąką smaż 2-3 minuty na jasnozłoto, aż

  • Re: Wołowina ze szpinakiem

    80 dkg polędwicy - 64 złote Pasta truflowa - 30 złotych Pasztet sztrasburski - 30 złotych Masło klarowane - 17 złotych 100 ml koniaku - 20 złotych 2 opakowania szpinaku - 13 złotych Orzechy piniowe - 20 złotych Świeży rozmaryn - 5 złotych Bagietka 3 złote Razem 202 złote. Już lecę na zakupy.

  • Re: Pomysłowe piersi

    innym tego typu serem (niekonieczne, ale podnosi smak). Można też podać z ryżem na sypko i szpinakiem duszonym po włosku (całe świezo umyte i jeszcze mokre liście do rozgrzanego garnka i trzymać pod przykryciem aż zwiędną, dodać masło/oliwę i posiekany czosnek, chwilę poddusić).

  • sprawdzone naleśniki

    sprawdzone - do szpinaku dodać masło/ok.1 łyżka/, 2 jajka, ser żółty starty, 3 ząbki czosnku , sól, pieprz - zapiec posypane serem żół.i pomid. w plastry lub po zapieczeniu ketchup, pyszne, nawet dzieci uwielbiaja, po co tam niezdrowa parówka???