• Informacje na temat:

    masy bez budyniu

Artykuły na temat: masy bez budyniu
  • Składniki na 10 porcji: 2 jajka, 10 dag drobnego cukru, 10 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek nutelli. Krem: 200 ml mleka, budyń waniliowy bez cukru, 5 łyżek drobnego cukru, kostka masła, czubata łyżeczka mielonej kawy oraz: 5 połówek brzoskwiń, 4 łyżki płatków migdałowych, 3 łyżki gorącej wody.

  • Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina SKŁADNIKI: 5 jajek, szklanka śmietany 30-proc., szklanka mąki, 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 4 dag), łyżeczka proszku do pieczenia, 1 i 1/3 szklanki cukru. Wykonanie: Żółtka utrzyj z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodawaj na przemian z budyniami do masy żółtkowej, mieszając. Dolej śmietanę, połącz...

  • Jeśli w przepisie na sernik jest mąka ziemniaczana, a akurat ci jej zabrakło, możesz ją zastąpić łyżką kaszy manny lub 2 łyżkami budyniu śmie tankowego...

  • Składniki: 3 słoiki (po 720 ml) kompotu z wiśni, 30 dag masy marcepanowej, 80 dag mąki, 40 dag cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 45 dag masła, 8 jajek, 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 2 op. (po ok. 25 dag) suchego mielonego maku, 1,5 torebki budyniu waniliowego (na 500 ml mleka każdy), tłuszcz i mąka do blachy...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 190 kalorii Tymbaliki czekoladowe Składniki na 6 sztuk: szklanka mleka 3,2 proc., 2 łyżki stołowe kakao, 2 jajka, 2 łyżeczki esencji waniliowej, 3 stołowe(...) tymbaliki wyjmiesz z foremek bez trudu. Babeczki ułóż na półmisku, każdą posyp przesianym przez drobne sitko kakao, udekoruj listkiem mięty oraz wisienkami koktajlowymi. Deser przechowuj w lodówce...

  • Składniki na 12 porcji: 1 opakowanie maślanych herbatników (130 g), 1 opakowanie kakaowych herbatników (130 g). Nadzienie: szklanka mleka, 3 czubate łyżki drobnego cukru, 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (bez cukru), 2 żółtka, pół kostki masła. Wykończenie: 4 łyżki mielonych orzechów.

  • Składniki na 18 porcji. Spód: 80 g marcepana + do dekoracji, łyżeczka kawy rozpuszczalnej, 4 jajka, 40 g drobnego cukru, 2 łyżki oleju roślinnego, 90 g mąki pszennej, 40 ml likieru migdałowego. Krem: 500 ml mleka półtłustego,150 g drobnego cukru, 4 łyżki kawy rozpuszczalnej, 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru, kostka masła, kakao do posypania.

  • Składniki na 20 porcji: 1 op. budyniu waniliowego bez cukru w proszku, 250 ml mleka, 30 g cukru pudru, szczypta soli, 2 żółtka, 25 g masła, 125 ml śmietanki kremówki.  Whoopie:  125 g miękkiego masła, 125 cukru pudru, miąższ z laski wanilii, 1 jajko, 125 ml maślanki, 225 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Migdały:  150 g migdałów, 75 g śmietanki, 1 łyżka miodu, 75 g cukru...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 150 g herbatników kakaowych, 70 g roztopionego masła. Na sernik: 750 g jogurtu greckiego, 130 g cukru pudru, 6 łyżeczek żelatyny, 200 g śmietanki kremówki 30 proc. Na sos: 25 ml śmietany kremówki 30 proc., sok z ½ cytryny, 1 żółtko, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka budyniu waniliowego (bez cukru) lub mąki ziemniaczanej, szczypta kurkumy, listki świeżej mięty.

  • Składniki na 12 porcji:l 325 ml mleka, 1/2 torebki dużego budyniu waniliowego, 120 g cukru + 1 łyżka, 270 g miękkiego masła, szczypta soli, cukier wanilinowy, 4 jajka, 220 g mąki pszennej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, wiśnie z kompotu (bez pestek), 250 g gorzkiej czekolady, 50 g cukru pudru, 50 g oleju kokosowego, pojemnik śmietany kremówki (200 g), wiórki z czekolady.

Przepisy na temat: masy bez budyniu
  • Szarlotka z karmelem

    Bez pieczenia.

  • Sernik wiedeński z truskawkami

    Słodziutki, wyjątkowo delikatny, wprost rozpływa się w ustach! Możesz upiec go też wcześniej, a potem bez polewy oraz owocowej dekoracji zamrozić, by poczekał na gości.

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    Pyszne ciasteczko zamiast pluszowego misia lub pełne witamin, soczyste jabłko zamiast bezużytecznego kwiatka to pomysły dla tych, którzy chcą, aby walentynki wiązały się z miłym gestem, ale niekoniecznie z plastikowymi tandetnymi prezentami z supermarketów. Wśród naszych propozycji znajdą się i takie, które potrafi wykonać każdy - nawet bez najmniejszego doświadczenia w kuchni.

  • Korzenne babeczki - Romcia

    ...4/5 kostki margaryny; 1 szklanka mąki; 1 szklanka cukru; 1 łyżeczka mielonych lub zmiażdżonych goździków; 1 łyżeczka mielonego cynamonu;1/2 łyżeczki imbiru; 4 łyżki czarnego kakao; 2 jaja; 5 łyżek wody lub rumu; 1 opakowanie budyniu waniliowego; 1/2 aromatu migdałowego, 1 paczka cukru waniliowego; polewa: 1/2 szklanki czarnego kakao; 1 szklanka cukru; 2 łyżki wody; 1/2 paczki proszku do...

  • Makaroniki

    Składniki na 35 sztuk: Pół opakowania budyniu waniliowego (do gotowania) 50 g cukru 250 ml mleka 125 g masła 150 g mielonych migdałów (bez skórki) 150 g cukru pudru 2 białka z jaj Szczypta(...). Białka ubić z solą na sztywną pianę, stopniowo dosypywać cukier puder. Delikatnie wmieszać migdały. Na 3 wyłożone papierem blachy do pieczenia nakładać kleksy masy i kolejno piec 30 minut w 100 st...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...budyniu waniliowego (proszku bez cukru) ●2 małe jajka ●30 g cukru; oraz: ●400 g moreli ●wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: 1. Składniki ciasta szybko zagnieć, rozwałkuj, podsypując(...)) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu...

  • Słodkości z moreli

    ...jajka. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy maślanej. Dobrze utrzyj mikserem. 2. Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Rozsmaruj przygotowane(...) temperatury 175°C. Piecz przez 45 minut. Odstaw do wystudzenia. 3. Zrumień płatki migdałowe na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lekko mieszając. Posyp nimi wystudzone ciasto. Przed podaniem placek oprósz...

  • Różowe makaroniki

    Składniki na 35 sztuk: Pół opakowania budyniu waniliowego (do gotowania) 50 g cukru 250 ml mleka 125 g masła 150 g mielonych migdałów (bez skórki) 150 g cukru pudru 2 białka z jaj Szczypta(...). Dodać barwniki. Na 3 wyłożone papierem blachy do pieczenia nakładać kleksy masy i kolejno piec 30 minut w 100 st. C. Masło utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę, po łyżeczce dodawać budyń...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...+ 5 łyżek mleka 42 g drożdży 80 g masła 2 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75 ml + 4-6 łyżek ajerkoniaku 1 l oleju do smażenia 25 g pistacji 150 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny(...) z 2 łyżkami cukru i 5 łyżkami mleka. 200 ml mleka zagotować, dodać przygotowaną mieszankę i zagotować cały czas mieszając. Do gotowego budyniu wmieszać 75 ml ajerkoniaku. Olej rozgrzać do temperatury...

  • Menu na zimowe wieczory w gronie przyjaciół

    ...migdałowego 2 łyżki likieru migdałowego 100 g siekanych migdałów 200 g masy marcepanowej 2 łyżki płynnego miodu pół łyżeczki cynamonu 125 g śmietany kremówki 175 g płatków migdałowych6-8 migdałów bez skórki  Przygotowanie:  Mąkę, proszek do pieczenia, jajka, 125 g cukru, cukier waniliowy, pokrojone w kostkę masło, twarożek, sól, aromat i likier migdałowy umieścić...

Dyskusje na temat: masy bez budyniu
  • Re: Sernik krakowski według Pierre Hermé

    A mi najlepiej udaje się taki bez pieczenia, ale nie tradycyjny na zimno z galarteką, tylko ser, jajka, cukier, rodzynki, skórka pomarańczowa może być, na spód herbatniki i cała tajemnica w budyniu waniliowym, który rozbełtany z zimnym mlekiem dodaje się do tej zmiksowanej masy i w garnku podgrzewa, aż zacznie bulgotać, wtedy się wylewa na te herbatniczki i można po wystygnięciu polać czekoladą

  • Re: Sernik krakowski według Pierre Hermé

    A mi najlepiej udaje się taki bez pieczenia, ale nie tradycyjny na zimno z galarteką, tylko ser, jajka, cukier, rodzynki, skórka pomarańczowa może być, na spód herbatniki i cała tajemnica w budyniu waniliowym, który rozbełtany z zimnym mlekiem dodaje się do tej zmiksowanej masy i w garnku podgrzewa, aż zacznie bulgotać, wtedy się wylewa na te herbatniczki i można po wystygnięciu polać czekoladą

  • Re: Sernik krakowski według Pierre Hermé

    Jeszcze nigdy takiego nie robiłam, brzmi sympatycznie tylko proporcje trzeba by znać. A mi najlepiej udaje się taki bez pieczenia, ale nie tradycyjny na zimno z galarteką, tylko ser, jajka, cukier, rodzynki, skórka pomarańczowa może być, na spód herbatniki i cała tajemnica w budyniu waniliowym, który rozbełtany z zimnym mlekiem dodaje się do tej zmiksowanej masy i w garnku podgrzewa, aż zacznie