• Informacje na temat:

    masy białe tortowe

Artykuły na temat: masy białe tortowe
  • Składniki na 12 torcików (każdy po 4 porcje): 300 g + 400 g masy marcepanowej, 2 łyżki + ok. 250 g cukru pudru, do podsypania czerwony barwnik spożywczy, czarne cukrowe perełki, 2 słoiki (po 340 g) konfitury morelowej, 2 kg białej plastycznej masy cukrowej, 675 g + trochę miękkiego masła, 750 g + trochę mąki pszennej tortowej, 15 jajek, 300 g cukru, szczypta soli, 2 torebki proszku do pieczenia...

  • Biszkopt: 5 jajek, 3/4 szklanki cukru, po pół szklanki mąki tortowej i ziem niaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: puszka masy kajmakowej (pół kg), pół litra śmietany 30-proc., 4 łyżki cukru pudru, 2 op. zagęstnika do śmietany, po kilka kostek białej i mlecznej czekolady.

  • Składniki na 4 torciki (po 4 porcje każdy): Na ciasto: 150 g gorzkiej czekolady, 150 ml mleka, 50 g + 70 g cukru 100 g miękkiego masła, 2 jajka, 160 g mąki pszennej tortowej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao. Do przełożenia: 350 g kremu nugatowego, 50 g masła. Na dekoracje: 500 g białej plastycznej masy cukrowej, czerwony i zielony barwnik spożywczy, cukier puder do oprószenia...

  • Skład na 14 porcji: Ciasto: ● po 100 g cukru, gorzkiej czekolady, masł a i mąki tortowej ● 4 jajka ● cukier waniliowy ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● łyżka kawy mielonej Krem: ● 1/2 l mleka ● 120 g cukru ● 2 budynie waniliowe ● 300 g masła ● 100 g mielonych orzechów laskowych ● 50 ml rumu Polewa: ● tabliczka białej czekolady ● 50 g masy marcepanowej ● cukier puder...

  • Biszkopt: ●7 jajek ●szklanka cukru ●1,5 szklanki mąki tortowej ●szczypta soli; do przełożenia: ●300 g owoców (malin lub innych sezonowych) ●1/2 słoika dżemu z porzeczek ●6 łyżek likieru wiśniowego ●750-800 ml kremówki ●1/3 szklanki cukru ●2 łyżeczki żelatyny; dekoracja: owoce, wiórki z białej czekolady...

  • Składniki na 8 porcji: Ciasto: • 3 jajka • ½ szklanki cukru • cukier waniliowy • ½ szklanki mąki tortowej • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej • ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa: • 50 dag twarogu sernikowego • 30 dag jogurtu greckiego • 20 dag białej czekolady • 2 łyżeczki żelatyny • 60 dag truskawek • 5 kropli aromatu waniliowego.

  • Składniki na 16 porcji: 25 dag mąki tortowej, 15 dag mielonych orzechów laskowych , po 20 dag drobnego cukru i margaryny, 4 jajka, 2 łyżki cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 3-4 łyżki likieru orzechowego, 5 łyżek mleka 3,2 proc. lub gęstej śmietany 18 proc., sól , masło i bułka tarta do formy, 1 opakowanie polewy o smaku białej czekolady i orzechy laskowe do...

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 20 dag czekolady deserowej, 20 dag masła, 3/4 szklanki mąki tortowej, 3 jajka, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżeczka cukru waniliowego. Krem: 25 dag serka mascarpone, 200 ml śmietanki 30 proc., 3 łyżki cukru pudru l czerwony barwnik spożywczy. Dekoracja: 30-40 dag świeżych truskawek, borówek, jeżyn, malin...

  • Składniki ciasta: 4 jajka, 25 dag mąki tortowej, 25 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 7 dag kakao, pół łyżeczki sody, 15 dag gorzkiej czekolady, 70 ml likieru amareto, 20 dag masła. Polewa: 4 łyżki cukru, 3 łyżki śmietany, 4 łyżki kakao, 2 łyżeczki żelatyny, 3/4 kostki masła. Do dekoracji: ozdobne gwiazdki.

  • Biszkopt: 7 jajek, po 3/4 szkl. mąki tortowej i cukru, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, 2 łyżki kakao, pół łyżeczki proszku do pieczenia. Warstwa I: pół litra śmietany 36 proc., 2 łyżki cukru pudru(...)., 2 łyżki cukru pudru, 4 op. śmietan-fiksu. Warstwa IV: po 3 łyżki kakao i gorącej wody, pół margaryny, po 10 dag czekolady gorzkiej i mlecznej, 20 ml spirytusu. Warstwa V: 10 dag białej czekolady...