• Informacje na temat:

    matias śledź olej

Artykuły na temat: matias śledź olej
  • Składniki na 8 porcji: 8 płatów śledziowych a'la matias • 10 dag grzybów • 2 cebule • cytryna • pół szklanki czerwonego wina • łyżeczka pikantnego ketchupu • szklanka mleka • liść laurowy • ziele angielskie • szczypta majeranku • łyżeczka sosu sojowego • olej • natka pietruszki • sól • pieprz.

  • Śledź Matias w ostro-słodkiej zalewie z orzechami

    ...  Przygotowanie jest bardzo proste i dość szybkie.     1. Filety śledzia moczymy przez ok 1h w zimnej wodzie, kilka razy ją zmieniając.     2.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pół łyżeczki(...) w słoiku i przekładamy zalewą.Następnie kolejna warstwa śledzia i zalewa.Słoik zakręcamy i do lodówki na co najmniej dobę. Ja czekam na konsumcję co najmniej trzy dni wtedy jest najsmaczniejsze gdyż śledz...

  • ...●6-8 filetów śledziowych solonych, bez skóry (najlepiej matiasów) ●ok. 1,5 szkl. mleka ●2 duże cebule ●olej ● grubo zmielony pieprz czarny; ●pieczywo do podania...

  • Śledź po japońsku: • 1/2 kg solonych matiasów• 4 łyżki sosu sojowego ciemnego • 1 łyżka octu ryżowego • 1 łyżeczka cukru • 2 cm świeżego imbiru • 1 pęczek szczypioru. Śledź w oleju z czarnuszką: • 1/2 kg solonych matiasów • 300 ml oleju lnianego • 2 białe cebule • świeżo zmielony pieprz • 2 łyżeczki czarnuszki.

  • Śledź w oleju z przyprawami

    Musicie mieć: - śledzie solone lub gotowe matiasy w oleju, (2 opakowania lub 5-6 śledzi), - mleko, - 4 cebule (dwie mogą być czerwone), - olej rzepakowy, - rodzynki, - goździki, - zioła prowansalskie, - curry Śledzie wypatroszyć, obrać ze skóry i usunąć pęsetą jak najwięcej ości. (W przypadku korzystania ze śledzi matiasów należy odlać olej znajdujący się w opakowaniu i pokroić śledzie...

  • Śledź w oleju z przyprawami

    Śledzie wypatroszyć, obrać ze skóry i usunąć pęsetą jak najwięcej ości. (W przypadku korzystania ze śledzi matiasów należy odlać olej znajdujący się w...

Przepisy na temat: matias śledź olej
  • Śledź w oleju z przyprawami

    Musicie mieć: - śledzie solone lub gotowe matiasy w oleju, (2 opakowania lub 5-6 śledzi), - mleko, - 4 cebule (dwie mogą być czerwone), - olej rzepakowy, - rodzynki, - goździki, - zioła prowansalskie, - curry Śledzie wypatroszyć, obrać ze skóry i usunąć pęsetą jak najwięcej ości. (W przypadku korzystania ze śledzi matiasów należy odlać olej znajdujący się w opakowaniu i pokroić śledzie...