• Informacje na temat:

    miekka karkowka

Artykuły na temat: miekka karkowka
  • 6 plastrów chudej karkówki, 2 cebule, sól, pieprz, pół opakowania przyprawy do żeberek, olej, łyżeczka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej. Marynata: łyżka miodu, 5 łyżek sosu sojowego, 4 łyżki octu winnego jabłkowego.

  • Składniki na 3 porcje: ■ 3 grube plastry karkówki ■ 200 ml czerwonego półwytrawnego wina ■ 2 ząbki czosnku ■ mała cebula ■ pół kg szpinaku ■ olej słonecznikowy ■ sól ■ pieprz ■ przyprawa do wieprzowiny ■ płaska łyżeczka płatków chili

  • Składniki: 70 dag karkówki, cebula, oliwa z oliwek, sól, pieprz, papryka czerwona, ziele angielskie, 3 ząbki czosnku zmiażdżone w moździerzu, 3 liście laurowe, majeranek, łyżka konfitury porzeczkowej, szklanka piwa.

  • Składniki: 50 dag karkówki wieprzowej, bulionetka do duszonych mięs, 2 łyżki mąki, łyżeczka majeranku, 2 duże cebule, sól, pieprz do smaku, 4 łyżki suszonej żurawiny, olej do smażenia.

  • ●Główka młodej kapusty ●2 cebule ●1/2 kostki masła ●6 kotletów z karkówki ●mąka ●koperek ●pieprz, sól ●olej ●listek laurowy ●2 ziarenka ziela ang.

  • Składniki: 12 kromek chleba tostowego razowego, 30 dag karkówki, 30 dag świeżej białej kapusty, 30 dag pieczarek, olej, sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany, pomidor oraz koperek do dekoracji

  • Składniki: 1 kg karkówki, 25 dag pieczarek, duża cebula, 150 ml śmietany, 3 łyżki masła, 1,5 szklanki rosołu, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 400 g kiszonej kapusty, 350 g karkówki wieprzowej, 500 g ziemniaków, sól, pieprz, 2 łyżka papryki mielonej, 3 łyżki oleju, 2 cebule, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 125 ml białego wina, 1250 ml bulionu, 2 liście laurowe, 2 łyżeczki suszonego majeranku

  • Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji około 3,80 zł Skład na 5 porcji: ● 500 g kotletów z karkówki Marynata: ● 150 ml jasnego lub ciemnego piwa ● 1 cebula biała ● 4 ząbki czosnku ● sok z 1/2 cytryny ● 150 ml oleju roślinnego ● 1 łyżeczka przyprawy do mięs grillowanych ● szczypta majeranku ● 1 łyżeczka vegety ● 1 łyżeczka cukru ● 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej ● sól i pieprz.

  • Składniki: 60 dag karkówki, 2 czerwone cebule, 2 jabłka, łyżeczka rozmarynu, 2 łyżki miodu, tłuszcz do smażenia, pół ostrej papryczki, marchewka, 150 ml czerwonego wina, pół szkl. wody, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżki śmietany 18 proc.

Wideo na temat: miekka karkowka
  • Miękka i soczysta karkówka

    Piotr Ogiński, autor vloga "Kocham Gotować", przedstawił przepis na miękką i soczystą karkówkę w sosie. Mięso podał z chrupiącymi, ziemniaczanymi chipsami, co na pewno zwiększy doznania smakowe.

Przepisy na temat: miekka karkowka
  • Żelazne prażoki z duszoną karkówką

    Jesienne danie, którym zaskoczysz gości.

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Masz już dość tradycyjnego grilla, na którym można uświadczyć jedynie kiełbasę śląską i spaloną karkówkę? Sprawdź, jak zaskoczysz swoich gości!

  • Pikantna karkówka.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    Gdy tylko nadchodzą ciepłe dni, każdy marzy o pysznych daniach z grilla. Co robić, by wybrane przez nas mięso było zdrowe i dobrej jakości?

  • Staropolski bigos ze śliwką

    Przysmak polskiej kuchni.

  • Dynia makaronowa i tacos z czarną fasolą

    Dynia doskonale pasuje do kuchni meksykańskiej - zapewnia jedna z najsłynniejszych na świecie blogerka kulinarna Deb Perelman, autorka książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!". Sprawdź jej przepis!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    W dniu Św. Patryka miliony ludzi na świecie, a szczególnie w Irlandii szaleją na punkcie koloru zielonego - w tonacji ubrań dominuje zielony, w pubach podawane jest zielone piwo, a w niektórych miastach nawet rzeki farbowane są na zielono.