• Informacje na temat:

    miękkie zrazy wołowe

Artykuły na temat: miękkie zrazy wołowe
  • ...garnuszka i dolewamy na patelnię trochę oleju. 3. Zrazy przekładamy do szerokiego rondla, zalewamy wodą (ok. 500 ml), dodajemy sos ze smażenia, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i suszone grzyby. Na patelni po roladkach szklimy na oleju pozostałą cebulę i dodajemy ją do rondla z mięsem. Zrazy dusimy ma małym ogniu 2-3 godz., aż mięso będzie miękkie. Solimy dopiero pod koniec gotowania...

  • ...grzyby i smaż chwilę razem.Przypraw solą i pieprzem. 4. Na każdy plaster mięsa połóż trochę farszu, zwiń w rulon. Zrazy obtocz w mące i obsmaż na smalcu. Podlej bulionem grzybowym, dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Duś, aż mięso będzie miękkie. Sos przypraw i zagęść mąką. Przepis nadesłała: Zofia Reps...

  • Składniki na 4 porcje: • 4 kotlety wołowe (po ok 15 dag) • 1 papryka czerwona • 1 papryka zielona • 3 cebule • 4 łyżki masła • 70 g koncentratu z pomidorów • 1/4 l bulionu mięsnego • łyżka mąki • pół kubka małej śmietany 18% • 4 łyżki oleju • przyprawa do mięsa wołowego.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag wołowiny na zrazy, mała żółta cukinia, 8 cienkich plasterków, wędzonego boczku albo bekonu, 2 łyżki musztardy, czubata łyżka mąki pszennej, 2-3 łyżki oleju do smażenia, szkl. bulionu wołowego (może być z kostki), 10 dag startego żółtego sera, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety wołowe (po ok. 150 g), po 1 czerwonej i zielonej papryce, 3 cebule, 4 łyżki masła, 10 dag koncentratu pomidorowego, 250 ml bulionu wołowego, 1 łyżka mąki, 250 ml śmietany 18 %, olej, przyprawa do mięsa wołowego, zielenina...

  • Składniki na 4 porcje: 4 kotlety wołowe (po ok. 12 dag), po 1 czerwonej i zielonej papryce, 3 cebule, 4 łyżki masła, 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego lub gęstego pikantnego keczupu, 1/4 l bulionu mięsnego, łyżka mąki pszennej, 2-3 łyżeczki śmietany, 4 łyżki oleju, sól, pieprz.

  • Składniki: na 4 porcje: 4 porcje wołowiny na zrazy (po ok. 150 g), po 1 czerwonej i zielonej papryce, 3 cebule, 4 łyżki masła, koncentrat pomidorowy (ok. 70 g), szklanka bulionu mięsnego, łyżka mąki, 1/4 pojemniczka kwaśnej śmietany, 4 łyżki oleju, przyprawa do mięsa wołowego.

  • Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Podstawowe składniki: 4 plastry wołowiny zrazowej, 4 jajka, 4 niewielkie ogórki kiszone, 20 dag bekonu w kawałku. Dodatki i przyprawy: 2 łyżki musztardy, 2 łyżki suszonego oregano, sól, pieprz, olej, 3 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego, 10 kawałków suszonych grzybów, cebula, 2 ząbki czosnku.

  • Niedzielny obiad

    ..., dodać koper i paprykę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Do zupy dołożyć pokrojone warzywa. Zrazy z papryką Składniki na 4 porcje: 4 kotlety wołowe, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 3 cebule(...), pieprz 1. Mięso i włoszczyznę zalać wodą, gotować do uzyskania wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy jarzyny będą miękkie, wyjąć porcje rosołowe oraz marchewkę, pietruszkę i seler. Warzywa...

Przepisy na temat: miękkie zrazy wołowe
  • Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem

    Składniki: 4 plastry wołowiny zrazowej 4 jajka 4 niewielkie ogórki kiszone 20 dag bekonu w kawałku 2 łyżki musztardy 2 łyżki suszonego oregano sól, pieprz olej 3 szklanki bulionu wołowego(...) zrazy z każdej strony na oleju na dużym ogniu. 4. W garnku zagotuj bulion, do wrzącego włóż obsmażone mięso, grzybki i duś, aż mięso będzie kruche. 5. Na patelni po zrazach podsmaż pokrojoną...