• Informacje na temat:

    mielone i pieczarki

Artykuły na temat: mielone i pieczarki
  • ...1. Oczyszczone piersi kurczaka podziel na plastry i zbij na duże płaskie kotlety. Posyp mięso solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Pieczarki(...). 2. Płatki kukurydziane rozgnieć w dłoniach lub w woreczku plastikowym i wymieszaj z bułką tartą. Na ubitych kotletach rozłóż pieczarki, zawiń ciasno i zepnij wykałaczkami. Maczaj w cieście...

  • Ratatuj z mięsa mielonego, pieczarek i papryki

    Przygotowanie: Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie, dodając posiekany czosnek, zioła i przyprawy. Do pomidorów dodaj mięso mielone i posiekaną cebulę. Smaż wszystko około 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Na drugiej patelni podsmaż umyte i pokrojone papryki, cukinię oraz pieczarki. Gdy się zarumienią, przełóż je do sosu. Rozłóż ratatuj na talerze...

  • Składniki: ok. 1 kg schabu, 40 dag mięsa mielonego, jajko, 30 dag pieczarek, cebula, kawałek sera żółtego, sól czosnkowa, pieprz, olej.

  • Składniki: 12 pieczarek, 25 dag mięsa mielonego drobiowego, 2 jajka, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia...

  • Składniki: 25 dag mięsa mielonego,10 dag pieczarek, cebula , jajko, bułka tarta, sól, pieprz , zblanszowane listki pora, olej...

  • Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, 10 dag pieczarek, 5 dag kaszy gryczanej, cebula jajko, 1/2 szklanki bułki tartej, sól, pieprz, łyżeczka przyprawy do grilla, łyżka posiekanej natki pietruszki...

  • Mielone z serem  i pieczarkami

    ...1. Łopatkę myję, osuszam, mielę dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.Obrane pieczarki oraz cebule ścieram na tarce o dużych oczkach. 2. Do mięsa dodaję starte składniki, jajko, odciśniętą kajzerkę, musztardę, śmietanę, bułkę tartą oraz przyprawy.Wyrabiam masę mięsną (najlepiej rękami). 3. Ser kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej. Dłonią nabieram porcję mięsa, na środek kładę kostkę...

  • Pieczarki   z niespodzianką

    Składniki: 15 dużych pieczarek • 1/2 kg mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z indyka) • 15 dag żółtego sera w kawałku • sól • pieprz • posiekany szczypiorek • łyżka oleju.

  • ...•50 dag mieszanego mielonego mięsa •1 jajko •3 łyżki bułki tartej •2 łyżki wody •trochę mąki oraz 1 jajko i tarta bułka do panierowania •olej do smażenia. NADZIENIE: •20 dag pieczarek •1 por •1 ogórek konserwowy •2 kawałki czerwonej marynowanej papryki •sól •mielony czarny pieprz •olej do smażenia.

  • Tagliatelle z mięsem mielonym po grecku

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego wieprzowego, 10 dag pieczarek, cebula, młoda cukinia, 2 łyżki keczupu, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 100 ml bulionu, łyżeczka ziół prowansalskich, 10 czarnych oliwek, 5 dag sera feta, 25 dag makaronu tagliatelle, sól, pieprz, olej.

Zdjęcia na temat: mielone i pieczarki
Wideo na temat: mielone i pieczarki
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

Przepisy na temat: mielone i pieczarki
  • Mielone z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki piecz w temp. 180 st. C, aż będą miękkie i się zarumienią. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij, wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.  2. Formuj kulki, owiń boczkiem, smaż. Pieczarki podsmaż na maśle z cebulką, zagęść. Kotlety podawaj z sosem i ziemniakami. 

  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Pomidory faszerowane mielonym mięsem

    Sposób przygotowania 1. Pomidory umyj, osusz. Odetnij wierzchołki i delikatnie wydrąż środki. Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj mielone mięso i całość smaż około 20 minut, rozdrabniając mięso widelcem i cały czas mieszając. Dodaj suszone pomidory, natkę pietruszki i ketchup. Smaż, mieszając, jeszcze kilka minut. Odstaw do wystudzenia.  2. Każdy z pomidorów...

  • Rolady z mielonego mięsa

    ...słupki. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj pieczarki. Smaż razem 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, wystudź.  3. Mielone mięso przełóż do miseczki. Dołóż jajka i odciśniętą kajzerkę. Dodaj pokruszony ser i musztardę. Masę przypraw solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Dobrze...

  • Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

    Sposób przygotowania 1. Szalotkę lub cebulkę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z posiekanymi pieczarkami oraz odciśniętą bułką. 2. Dodaj starty ser pleśniowy, przyprawy, dokładnie połącz z jajkiem i wyrób. 3. Z masy uformuj kotlety, lekko je spłaszcz. Następnie opanieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj np. z ziemniakami...

  • Cielęcina z pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Mięso opłucz i osusz. Rozetnij tak, by powstał płat. Natrzyj go solą i pieprzem. Pieczarki oczyść. Połowę odłóż, resztę pokrój w kosteczkę. Poszatkuj cebulę. Przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pieczarki. Duś 5 min. Zawartość patelni połącz z mieloną wołowiną, jajkiem i posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem.  2. Mięso obłóż farszem, zroluj i obwiąż. Oprósz mąką, obsmaż na...

  • Cannelloni  z mięsem mielonym

    Składniki: opakowanie makaronu cannelloni po 30 dag mielonej wieprzowiny i pieczarek cebula puszka kukurydzy 1 litr soku pomidorowego 25 dag startego żółtego sera 200 ml śmietany 18-proc. olej sól pieprz bazylia Przygotowanie: Mielone podsmaż na oleju. Pieczarki i cebulę pokrój, podduś na oleju. Przypraw. Połącz z mięsem, kukurydzą i odrobiną soku pomidorowego. Napełnij...

  • Zapiekanka z mięsem mielonym

    Składniki: 50 dag mięsa mielonego 1,2 kg ziemniaków 40 dag sera gouda 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 por 30 dag pieczarek ząbek czosnku łyżeczka słodkiej mielonej papryki olej sól pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry, warzywa oprósz solą. Na oleju podsmaż pieczarki i pora, dodaj mięso...

  • Ziemniaki z pieczarkami

    Składniki: 6 ziemniaków 20 dag pieczarek 30 dag mielonej karkówki 1 cebula po 1 małej czerwonej i żółtej papryce 6 łyżek tartego parmezanu 6 łyżek oleju 2 ząbki czosnku(...)°C. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz i drobno pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj środki ziemniaków, mięso...

  • Nadziewane pieczarki

    Składniki: - 8 dużych pieczarek, - 30 dag mieszanego mięsa mielonego, - 1 cebula, - 1/2 czerwonej papryki, - 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego, - 5 łyżek tartego parmezanu, - 1 łyżka(...) umieścić mięso mielone, dodać pokrojone warzywa, 2 łyżki parmezanu, paprykę ostrą, szczyptę soli oraz pieprzu. Wszystko razem wyrobić aby składniki dobrze się połączyły. Z pieczarek usunąć nóżki...

Dyskusje na temat: mielone i pieczarki
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    czerwonej świeżej lub 2-3 kiszone ogórki, 3 średnie pieczarki, pieprz ziołowy i sól Szynkę i paprykę lub ogórki pokroić na cienkie paseczki. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na oliwie. Ser żółty zetrzeć na tarce. Naleśniki posypać pieprzem ziołowym i solą. Położyć pieczarki, szynkę i paprykę lub ogórki. Posypać żółtym serem. Naleśniki złożyć w kopertę. Piec w opiekaczu lub kombiwarze

  • Re: Mielone z pieczarkami i serem pleśniowym

    Osobiście przesmażyłbym jeszcze pieczarki bo w kotletach puszczą wodę. Poza tym smalec jest lepszy do smażenia kotletów ale to już kwestia indywidualnych upodobań.

  • Re: kotlety mielone

    Jak nie zapomnę to do masy na kotlety dodaję jeden starty ziemniak-kotlety sa pulchniejsze .Czasem dodaje żółty ser lub marchewkę czy pieczarki.

  • Re: Kulki mielone po turecku

    Chyba odwrotnie - pieczarki faszerowane mielonym mięsem.

  • Re: Mięso mielone-Co mogę zrobic??

    Ja robię pieczarki faszerowane mięsem mielonym.Mięso mielone przyprawiam według potrzeby,raz orientalnie raz jak na zrazy.Świetnie komponuje się ze zestawem surówek. Pieczarki muszą mieć duże główki.Płuczemy,obieramy,wydrążamy nóżki i wypełniamy mięsem mielonym.Tworzymy formę kulki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

  • Re: Chrupiące mielone z kaszą gryczaną

    Ja bym jeszcze dodał pieczarki ...a co, niemożna ?

  • Re: Mięso mielone-Co mogę zrobic??

    Ja robię pieczarki faszerowane mięsem mielonym.Mięso mielone przyprawiam według potrzeby,raz orientalnie raz jak na zrazy.Świetnie komponuje się ze zestawem surówek. Pieczarki muszą mieć duże główki.Płuczemy,obieramy,wydrążamy nóżki i wypełniamy mięsem mielonym.Tworzymy formę kulki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Jadłam ostatnio coś takiego na imprezie.Dodatkiem był sos chrzanowy na

  • Re: Kotleciki po mieszczańsku

    Świetny przepis. Skoro mamy bulion instant oraz zasmażkę błyskawiczną, to żeby czasem nie było za mało chemii dodajmy marchewkę w proszku, pieczarki w sprayu i rozpuszczalne mięso mielone. Smacznego!

  • Re: Pomocy Szukam przepisu na Schab faszerowany mięsem mielonym!

    Do faszerowania schabu używałam różnych kombinacji mielonego, ale ostatnio pozostałam przy mielonym udźcu z indyka. Doprawianie bazowe jest takie jak na kotlety mielone. Dodatek bułki tartej namoczonej w mleku lub wodzie pozwala na zachowanie wilgoci. Do mięsa bazowego stosowałam różne dodatki: pieczarki, grzyby leśne, paprykę, żółty ser, a na ostatnie święta robiłam ze śliwkami. Przyprawianie

  • Re: Rumiana lazania po polsku

    tytuł powinien brzmieć ..." po mojemu" " według mojego smaku" a nie po polsku. Ja np. jako nadzienie daję - mięso mielone / karczek,łopatka , szynka -co akurat mam/ , pieczarki uduszone z cebulką , sos pomidorowy z bazylią i OREGANO nie majeranek. mozzarella na wierzch - pięknie się rozpieka.