• Informacje na temat:

    mielone klopsy z dodatkami

Artykuły na temat: mielone klopsy z dodatkami
  • Kebab z sosem - potrawy z mięsa mielonego

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Składniki na 4 porcje: Do klopsików: 50 dag mielonej karkówki, 2 tosty, 2 cebule, pęczek natki, 1 łyżka musztardy miodowej, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 8 plasterków wędzonego boczku, 2 łyżki oleju, sól, pieprz. Do piure: 80 dag ugotowanych ziemniaków, 1/2 szkl. mleka, 4 łyżki masła, gałka muszkatołowa. Dodatki: 50 dag brokułowych różyczek, 1 szkl. śmietany.

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...czosnku, 2 łyżki oliwy, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, koperek; na klopsy: 50 dag mielonego mięsa, kajzerka, pół szklanki mleka, jajko, 4 łyżki startego twardego żółtego sera, 2-3 łyżki(...) i dolewając w miarę potrzeby wodę. Zrób klopsy: mięso mielone wymieszaj z uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem oraz startym żółtym serem. Masę mięsną przypraw następnie ziołami, solą...

Przepisy na temat: mielone klopsy z dodatkami
  • Falafel

    Falafel to przypominające kotlety lub klopsy, smażone kulki z ciecierzycy. Smaczne i sycące, stanowią świetny dodatek do zup, sałatek i past.