• Informacje na temat:

    mielone zapiekane z serem mozzarella

Artykuły na temat: mielone zapiekane z serem mozzarella
  • ...składniki na 5 porcji 5 dużych jajek, 9 dużych pieczarek, 20 dag sera mozzarella (kupuję już startą, ale można też zetrzeć na tarce o dużych otworkach osączone z zalewy kulki), 1 średnia cebula, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1/2 dużego pomidora, olej do smażenia, świeżo mielony czarny pieprz, sól.

  • Penne z mielonym  i trzema serami

    Składniki: 50 dag makaronu penne, sól, 1 cebula, czosnek, olej, 1 łyżeczka mielonego chili, 40 dag mielonej wołowiny, 25 dag pomidorów w zalewie, 1 strąk chili, 10 dag ricotty, 15 dag mozzarelli, 5 dag parmezanu, pieprz...

  • Składniki: 2 cebule, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 60 dag mieszanego mielonego mięsa, 4 łyżki bułki tartej, 6 dag parmezanu, 4 łyżki mleka, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżeczka suszonych włoskich ziół, 2 łyżki oleju, 1 puszka pomidorów, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 12,5 dag sera mozzarella.

  • Zapiekane klopsiki

    Składniki: 50 dag mielonej wieprzowiny, 2 cebule, 1 jajko, bułka tarta, 1 łyżka musztardy, pieprz, 20 dag ryżu, 2 ząbki czosnku, sól, olej, 2 papryki, po 20 dag groszku i mozzarelli, szczypior, 2 łyżki koncentratu pomidorowego.

  • ...4 cukinie, 20 dag mozzarelli, 40 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 3 łyżki oliwy, 3 pomidory, kilka gałązek bazylii, sól, pieprz.

  • Składniki: 6 cienkich plastrów długodojrzewającej szynki ● 2 garście rukoli ● 2 kulki sera mozzarella ● słoiczek serc karczocha ● olej ● ocet winny ● grubo mielony pieprz ● sól.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 15 dag pieczarek, 1 mała żółta papryka, 2 pomidory, 15 dag sera typu mozzarella, 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 3 łyżeczki przyprawy do pizzy, 1 łyżeczka soli, 3 gałązki bazylii do dekoracji.

  • Składniki na 8 porcji: 1 chleb ciabatta, 60 dag mielonej karkówki, 2 duże pomidory, 1 średnia cebula, 1 spory pęczek bazylii, 2 małe ząbki czosnku, 3 czubate łyżki masła, 15 dag sera mozzarella, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz. Przygotowanie: 65 min; Porcja: 410 kcal.

  • Składniki na 4-6 porcji: Klopsy: 1 kg mielonej wołowiny, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, sól, pieprz, słodka papryka, cząber, majeranek, rozmaryn, szałwia, olej do smażenia. Sos: 15 dag mozzarelli w wiórkach, 2 duże cebule, 1 czerwona papryka, 2 puszki krojonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego, 500 ml bulionu wołowego, 2 łyżeczki cukru.

  • Składniki dla 4 osób: 50 dag makaronu cannelloni • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 2 ząbki czosnku • cebula • pomidory krojone z puszki • 12,5 dag sera mozzarella • 2 łyżki oliwy • 2 łyżki masła • oregano • bazylia • sól • pieprz.

Przepisy na temat: mielone zapiekane z serem mozzarella
  • Kotleciki są pyszne

    Z warzywami Składniki dla 4 osób: 40 dag mięsa mielonego jajko kajzerka pół szklanki mleka kilka łyżek bułki tartej cebula 4 dymki olej Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój(...) zrobić oryginalne kotleciki mielone, wystarczy do mięsa mielonego, jajka, bułki i cebuli dodać odrobinę kminu rzymskiego lub garam masali (wtedy będą miały orientalny smak), suszonego czosnku...

  • Faszerowane warzywa

    ...smaku. 2. Filety potnij na kawałki. Ser zetrzyj. Zetnij wierzchy papryk. Strąki oczyść i napełnij farszem. Przykryj mięsem, koperkiem, serem i odciętymi wierzchami. Ustaw w formie. Podlej bulionem(...) przykryciem przez 15 minut. Często mieszaj. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Żółty ser grubo zetrzyj. 3. Farsz zdejmij z ognia, wymieszaj z oliwkami oraz serem. Ponownie przypraw. Wydrążone...

  • Zapiekanka makaronowa all' amatriciana

    Składniki: 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 chili 50 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju 400 g mielonego mięsa wołowego Sól, pieprz Szczypta cukru  1 łyżka koncentratu pomidorowego Puszka pomidorów 250 g makaronu (np. Bucatini) 20 g masła 20 g mąki 200 ml bulionu 100 g śmietany 125 g sera mozzarella 75 g tartej goudy Przygotowanie: Cebulę pokroić...

  • Eskalopki drobiowe z ziemniakami i szpinakiem

    Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z piersi indyka, 2 pomidory, 20 dag sera mozzarella, 4 plasterki szynki, 80 dag ziemniaków, 1 cebula, 80 dag szpinaku (poza sezonem mogą być mrożone liście szpinaku), po 1 gałązce rozmarynu i bazylii, 5 łyżek oleju, sól, świeżo mielony czarny pieprz, spora szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej, zioła do dekoracji...

  • Jak wykorzystać wczorajszy chleb? Najlepsze przepisy!

    ...mielone. Wlać ¼ zalewy. Nałożyć pozostałe kromki i wlać resztę zalewy. Posypać pozostałym startym serem. Zapiekać w 175 st. C przez ok. 45 minut. Spaghetti z okruszkami chleba i kurczakiem(...) Składniki: 2 cukinie 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 6 kromek chleba Sól, pieprz 1 pomidor 250 g sera mozzarella 100 g parmezanu 1 żółtko 400 g śmietany Przygotowanie: Cukinie pokroić...

  • Zapiekanki na nowo!

    Zapiekanka z chili con carne Składniki: 600 g mielonej wołowiny 2 cebule 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka(...) przygotowania: ok 50 minut Dla: 4 osób Cena porcji: ok 9,5 zł Zapiekanka mięsna z purée ziemniaczanym Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 cebule 2 ząbki czosnku dużo świeżego...

  • Włoskie przysmaki - szybkie i proste!

    Nadziewane muszle makaronowe Składniki: 20 muszli makaronowych (conchiglioni), 500 g mielonego mięsa wołowego, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 500 ml passaty pomidorowej, sól, pieprz(...), a po chwili mielone mięso. Smaż 10 minut, następnie dodaj połowę passaty i gotuj kolejne 10. Muszle ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie (ok. 5 minut). Podgotowany makaron faszeruj sosem...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    ...przystawki. Specjalistami w przygotowywaniu terriny są Francuzi. Caprese - włoska tradycyjna przystawka z białego łagodnego sera z mleka krowiego - "Mozzarella", przekładanego pomidorami i listkami świeżej bazylii. Skropiona oliwą z oliwek z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu. Doskonała przystawka na każde przyjęcie, zwłaszcza latem, jest niezwykle lekka i ma wielu zwolenników na całym świecie...