• Informacje na temat:

    miesa faszerowane i pieczenie

Artykuły na temat: miesa faszerowane i pieczenie
  • Pieczeń wołowa faszerowana papryką

    Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, rozmarynem oraz olejem. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny. 2. Z...

  • Składniki na 4 sztuki: 2 bakłażany, 50 dag mielonego mięsa, np. wieprzowo-wołowego, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 15 dag przecieru pomidorowego, 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 2 łyżeczki oregano, olej do smażenia, 12 pomidorków koktajlowych, sól, pieprz.

  • Składniki na 8 sztuk: 8 średnich pomidorów, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 40 dag mięsa mielonego, np. z indyka, 1 jajko, 1-2 łyżki bułki tartej, 5 łyżek posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki oleju, 200 ml przecieru lub soku pomidorowego, sól, pieprz

  • Faszerowane mięsem z serowym sosem

    1. Umyte i osuszone bakłażany przekrawamy wzdłuż na pół i łyżką usuwamy pestki. Zasypujemy solą i odstawiamy na 20 minut - dzięki temu z bakłażanów pozbędziemy...

  • Składniki (4 porcje): ● cebula cukrowa ● 3 ząbki czosnku ● papryczka chili ● 500 g mielonej wołowiny ● 6 papryk ● 250 ml sosu pomidorowego ● 500 ml bulionu wołowego ● łyżka sosu sojowego ● 150 g ryżu ● 1/2 szklanki czerwonej fasoli ● 1/2 szklanki kukurydzy ● 100 g żółtego sera ● olej.

  • Składniki na 10 porcji: ■ 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ■ jajko ■ kajzerka ■ mała cebula ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ mielona papryka ostra. Farsz: ■ 6 pomidorów suszonych w zalewie ■ 20 dag mrożonego szpinaku ■ 15 dag sera feta ■ 2 ząbki czosnku ■ gałka muszkatołowa ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ pomidorki koktajlowe i bazylia.

  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

    Pokrojoną cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, przypraw i podsmaż.  W tym czasie ugotuj ryż na sypko w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy, dodaj go do...

  • 6 dużych pomidorów, 1 mała cebulka, 1 mała cukinia, 1 łyżka masła, 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko, 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżeczka musztardy, ziołowa przyprawa do mięsa mielonego, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, natka pietruszki do dekoracji.

  • Papryka faszerowana mięsem

    ●4 papryki ●200 g soczewicy ●cebula ●pieprz, sól ●100 g mielonego mięsa, np. z indyka ●2 pomidory ●kulka sera mozzarella ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●ząbek czosnku ●2 łyżki masła ●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka

  • Składniki na 24 sztuki: 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 24 rurki makaronu cannelloni • cebula • 2 ząbki czosnku • 12 plastrów szynki parmeńskiej • 1 łyżeczka masła • 4 pomidory • mała czerwona cebula • świeża kolendra • sok z limonki • chilli • olej • suszone oregano • 3 łyżki oliwy • sól • pieprz.

Przepisy na temat: miesa faszerowane i pieczenie