• Informacje na temat:

    miesa pieczeniowe

Artykuły na temat: miesa pieczeniowe
  • Pieczesz mięso wieprzowe, wołowe, jagnięce, a nawet drób? Wykorzystaj soki, jakie zostały na dnie brytfanny, do przygotowania klasycznego...

  • ...10 dag ryżu, biały pieprz, 10 dag zielonego groszku, 4 kalarepki (po ok. 30 dag), 1 żółta papryka, sól, 10 dag pomidorków koktajlowych, 1 cebula, 25 dag mielonej wołowiny, 20 dag jogurtowego serka topionego, 1 łyżka oleju, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego.

  • Składniki: 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 30 dag kwaszonej kapusty, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, 1/2 pęczka natki, 4 czerwone papryki, 250 ml bulionu, 2 łyżki śmietany kremówki, 200 ml mleka

  • ...kolendry, 2 łyżeczki cukru, 1–2 łyżeczki jas nego sosu pieczeniowego, sól, pieprz.

  • Składniki: 2 kromki pieczywa tostowego, 10 dag pieczarek, 3 łyżki oleju, 5 dag wędzonego boczku, pół pęczka natki pietruszki, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 1 cebula, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, sproszkowana słodka papryka, 0,25 l bulionu drobiowego, 1 łyżka ciemnego sosu pieczeniowego.

  • Małgorzata Ostrowska-Królikowska ✣ Pomidorowy Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę i rozgnieciony...

  • Składniki dla 6 osób: 1 kg mięsa wołowego – pieczeniowego, 2-3 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 średnia cebula, olej, pieprz, sól...

  • Bitki wołowe w panierce

    Składniki dla 4 osób: 1 kg mięsa wołowego – pieczeniowego, 2-3 jaja, 2 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 średnia cebula, olej, sól, pieprz.

  • Pyszne mięso na słodko

    Podane w sosie pieczeniowym z czekoladą lub glazurowane. Zaskakujące zestawienie? Ale jak smakuje. Spróbuj!

  • Składniki na 6 porcji: 50 dag mielonego mięsa, 1 op. francuskiego ciasta, 1 kalafior, 270 ml bulionu, 1 puszka pomidorów, 15 dag szpinaku, 2 ziemniaki, 1 cebula, ząbek czosnku, 4 łyżki oleju, łyżeczka tymianku, łyżka koncentratu pomidorowego, żółtko, łyżeczka mielonej kolendry, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki sosu pieczeniowego, sól, pieprz.

Przepisy na temat: miesa pieczeniowe
  • Sosy nie tylko do mięs

    Wybierz ulubiony.

  • Boczek gotowany

    Nie wylewaj wywaru z gotowania boczku. Może ci się przydać do ugotowania żurku albo jako baza do sosu pieczeniowego.

  • Bitki wołowe w panierce

    Składniki dla 6 osób: 1 kg mięsa wołowego - pieczeniowego 2-3 jaja 2 łyżki mąki pszennej 2-3 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula olej pieprz sól Sposób przygotowania: 1. Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1½ cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron.2. Następnie...

  • Bitki wołowe w panierce

    Składniki dla 4 osób: 1 kg mięsa wołowego - pieczeniowego 2-3 jaja 2 łyżki mąki pszennej 2-3 łyżki bułki tartej 1 średnia cebula olej sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1 i 1/2 cm i rozbić. Doprawić, obtoczyć w mące i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć na złoty kolor z obu stron...

  • Sznycel po zbójnicku - przysłała aga

    mięso mielone wołowo-wieprzowe; namoczona bułka; podsmażona cebulka; kiszona kapusta; jajko; namoczone i ugotowane grzybki; sos pieczeniowy Knorra; Vegeta; przyprawa do mięsa mielonego

  • Roladki indycze

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra,1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki) , listki kolendry...

  • Kaczka na cztery sposoby

    Przepisy, które pokochasz.

  • Aromatyczne udka z gruszką

    ...pokrojone gruszki. Do sosu pieczeniowego dodaj dżem porzeczkowy i przesmaż, mieszając. 3. Udka podawaj obłożone gruszkami i polane sosem porzeczkowym. Świetnie pasują do nich małe miękkie kluseczki...

  • Gęsina nigdy nie będzie fast foodem!

    ...g papryki czerwonej 40 g koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 120 ml sosu pieczeniowego 50 ml kwaśnej śmietany 120 g ogórków konserwowych 1500 g pęczaku sól, pieprz, gałka...

  • Przepis na pyszne gołąbki

    Składniki: biała kapusta 40 dag kaszy gryczanej 2 cebule 30 dag mięsa mielonego 25 dag pieczarek 3 suszone podgrzybki masło sól, pieprz czosnek granulowany Sos do gołąbków: pół litra bulionu grzybowego 2 kostki drobiowe 2 łyżki mąki łyżka koncentratu pomidorowego łyżka śmietany 18-proc. łyżka sosu pieczeniowego w proszku Przygotowanie: Suszone grzyby namocz, ugotuj...