• Informacje na temat:

    miesa w sosie wlasnym

Artykuły na temat: miesa w sosie wlasnym
  • Rolady wołowe w sosie własnym

    Składniki na 6 porcji: 6 plastrów wołowiny zrazowej, 3 ogórki kiszone, 25 dag cienkiej chudej kiełbasy, 3 łyżki musztardy, 2 cebule, 3 łyżki oleju do smażenia, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, słodka papryka.

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...

  • 1 kg schabu, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego, 3 łyżki oleju, po kilka ziaren jałowca i ziela angielskiego, 3 liście laurowe, mąka do obtoczenia.

  • Składniki: 800 g udźca z dzika, 1-2 łyżki oleju, sól, pieprz, 1 większa cebula, 2 łyżki masła, 5 jajek, 2 kiełbasy paprykowe (po 200 g), 3 większe ogórki konserwowe

  • Składniki na 5-6 porcji: 1 kg żeberek, 2 cebule, 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk żółtej papryki l ¾ l bulionu warzywnego, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 1 łyżeczka suszonego czosnku granulowanego, 2 łyżeczki majeranku, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, olej do smażenia, sól, pieprz

  • 6 rad, jak zdrowiej przyrządzać mięso

    ...na tym samym tłuszczu. 4. Warto też piec mięso w folii, bez dodatku tłuszczu. Dusi się wtedy we własnym sosie i dzięki temu zachowuje więcej składników odżywczych i ma mniej kalorii. 5. Nie smażmy...

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • 1. Winny do steków Jeśli smażyłaś lub grillowałaś stek na patelni, wykorzystaj smak, jaki pozostawił. Wlej na patelnię 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego...

  • Królik na warzywach w sosie własnym

    Danie na każdą okazję.

  • Robiąc porządki na półce z prasą odnalazłam stary numer"zdrowa żywność zdrowy styl życia". Jest to kwartalnik, kiedyś namiętnie czytałam, teraz już dawno...

Przepisy na temat: miesa w sosie wlasnym
  • Multicooker: Karkówka w sosie własnym duszona z warzywami

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 55 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Cukinia to prawdziwy warzywny kameleon: nadaje się do sosów, zapiekanek, potraw z makaronu, a nawet do ciast czy jako surowiec na placki. Jeśli do tej pory nie przyszło wam do głowy, by skomponować cukinię z rybą, pora to wypróbować. Aby przygotować danie dla czterech osób, potrzebujemy: 4 cukinie, 100 g ryżu, 200 g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 cebulę, kilka gałązek natki...

  • Tuńczykowa z szalotkami

    Składniki: 40 dag mąki 200 ml ciepłej wody 2 dag świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 3 łyżki oliwy albo oleju 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 szalotki 30 dag gęstej kwaśnej śmietany 15 dag żółtego sera 1 ząbek czosnku kilka dużych czarnych oliwek sól grubo mielony czarny pieprz suszone zioła prowansalskie listki bazylii do dekoracji Przygotowanie: 1. Drożdże rozetrzyj...

  • Słynne zapiekanki ziemniaczane

    Znajdziesz je w najlepszych restauracjach w różnych zakątkach świata. Z naszymi przepisami z łatwością przygotujesz je także we własnej kuchni.

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    Słowo burger kojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Obecnie panuje trend na zdrowe odżywianie, dlatego coraz częściej klasyczne burgery z mięsem, są zastępowane zdrowszą, często wegetariańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego, tym bardziej jeżeli korzystamy z gotowych przepisów.

  • Zupa ramen

    Ramen to niezwykle popularna japońska zupa, która swój początek miała w… Chinach. Dzięki licznym dodatkom jest niezwykle pożywna i sycąca. Jej atutem jest również możliwość wymiany i dobierania składników wedle własnego uznania i upodobań kulinarnych. Poniżej przepis na delikatny i lekki ramen drobiowy.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...polanym masłem czosnkowym, łososiem czy dorszem). Fit grill nie może obyć się bez sałatek! Roszponka, rukola, jarmuż, sałata masłowa i inne zielone składniki w połączeniu z garścią warzyw, chrupiącymi...

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    ...kiełbasę. Wybierz wersję idealną dla siebie! Sos carbonara podobno po raz pierwszy sporządzili włoscy górnicy z kopalni węgla. To propozycja oparta na kremowym śmietanowym sosie, jajku oraz boczku...

  • Niekonwencjonalne łączenie składników daje potrawom nowy smak

    Natalia Huzarewicz. Kucharze radzą, by potrawy, które dotychczas były przyprawiane na ostro, wypróbować w wersji słodkiej i odwrotnie. Jako przykład podają kurczaka w sosie waniliowym czy sałatkę...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...podsmaż. Wszystko zmiel 3 razy. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp tartą(...) z 1/2 słoniny. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp bułką. Włóż mięso, na nim ułóż...