• Informacje na temat:

    mięso gotowane w sosie chrzanowym

Artykuły na temat: mięso gotowane w sosie chrzanowym
  • ...solą, sokiem z cytryny (ok. 2-3 łyżeczki) i cukrem. 3. Ugotowaną do miękkości wołowinę wyjąć z wywaru, pokroić w dość grube plastry. Podawać obficie polaną sosem chrzanowym. Nasza rada Wypróbuj też sztukę mięsa w sosie musztardowo-miodowym. Do zasmażki dodaj 400 ml bulionu oraz po 3 łyżki musztardy i miodu. Przygotowanie: ok. 130 minut...

  • ...1 Indyka pokrój, wymieszaj z sosem sojowym. Warzywa pokrój, przypraw i duś na maśle z odrobiną wody. Mięso podsmaż na oleju. 2 Z masła i mąki zrób zasmażkę, dodaj mleko, chrzan, śmietanę i przyprawy, gotuj. Podawaj z warzywami i mięsem. CZAS: około 40 minut...

  • ...śmietanę. Stale mieszając, gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Przyprawić solą, pieprzem, tartym chrzanem i sokiem cytrynowym. 4. Warzywa z wywaru podgrzać w sosie. Ziemniaki odcedzić. Mięso wyjąć(...) garnka. Dodać ziarna pieprzu. Zalać wodą, aby mięso było całkowicie przykryte. Zagotować. Posolić do smaku, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem jeszcze ok. 75 minut. 2. Ziemniaki obrać...

  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    ...solą, pieprzem, tartym chrzanem i sokiem cytrynowym. 4. Warzywa z wywaru podgrzać w sosie. Ziemniaki odcedzić. Mięso wyjąć, pokroić w cienkie plastry. Polać sosem chrzanowym z warzywami. Podawać(...)1 Cebulę obrać, przekroić na pół. Obrać jedną marchewkę i pokroić na duże kawałki. Cebulę i marchew razem z mięsem włożyć do garnka. Dodać ziarna pieprzu. Zalać wodą, aby mięso było całkowicie...

  • Składniki na 4 porcje: Zakupy podstawowe: 4 plastry schabu wieprzowego o grubości 1 cm, 25 dag mięsa mielonego wieprzowego (najlepiej z łopatki ), 10 dag filetu z kurczaka, 12 małych pieczarek marynowanych, 1 cebula, 1 łyżka marchewki z marynowanych pieczarek, olej. Przyprawy: sól, pieprz, chrzan tarty, majeranek do smaku

  • Sos chrzanowy: 5 jajek ugotowanych na twardo, słoiczek świeżo startego chrzanu, łyżeczka soku z cytryny, łyżka cukru, sól , 2 łyżki śmietany

  • Sztuka mięsa z warzywami

    ...i czarnego pieprzu. 2. Do wrzątku włóż mięso. Zanim woda ponownie zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 75 minut, aż mięso będzie miękkie. 3. Na 20 minut przed końcem gotowania dołóż pokrojone warzywa. Przypraw mielonym pieprzem. Gotowe mięso i warzywa wyłóż na talerz. Podawaj np. z sosem chrzanowym.

  • Rolada z sandacza

    Doskonała z sosem chrzanowym.

  • ...1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez co najmniej godzinę, żeby nie były zbyt słone. Następnie dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski i rozdrabniamy za pomocą blendera. Cebulę kroimy w drobną kostkę. 2. Do zmielonych matjasów dodajemy mielone mięso, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, cebulę, starty czosnek, jajko, pieprz, sól, paprykę i wyrabiamy na jednolitą, gładką...

  • ✔ Sos pikantny z curry Rozgrzej łyżkę masła. Oprósz łyżką mąki i krótko zasmaż. Dodaj 2 łyżki curry w proszku. Dolej...

Przepisy na temat: mięso gotowane w sosie chrzanowym
  • Sos chrzanowy z pomarańczą

    Składniki: - 4 łyżki majonezu, - 4 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu, - 2 łyżki świeżo utartego chrzanu (lub 3 gotowego), - 2 jajka ugotowane na twardo, - 1 pomarańcza, - 1 rozgnieciony ząbek czosnku, - sól, - biały pieprz, - koperek do dekoracji Przygotowanie: W mikserze rozcieramy wyjęte z jajek żółtka z chrzanem i czosnkiem, dodajemy lekko rozdrobnioną, obraną ze skórki...

  • Rolada z sandacza

    Doskonała z sosem chrzanowym.

  • Sałatka paprykowa z indykiem

    ...czasie mięso opłucz, osusz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Posyp je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Obie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz,  pokrój w kosteczkę. Dymki oczyść, potnij w ukośne, grubsze plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż je, mieszając, przez 8-10 minut. Zdejmij, wystudź. Na tym samym tłuszczu krótko podsmaż kostki papryki...

  • Wielki powrót piątej ćwiartki

    ...sprzed lat delikatność np. ozorków wieprzowych w sosie chrzanowym. Do przygotowania w domu tego tradycyjnego dania potrzebne są: 3 ozorki wieprzowe, kostka bulionowa wołowa, kawałek pora, marchewki(...), pieprzem i liśćmi laurowymi i gotujemy przez ok. 2 godziny. Musimy sprawdzać, czy widelec swobodnie wchodzi w mięso. Jeśli tak, ozorki wyłączamy pozostawiamy w bulionie. Na rozgrzane masło wrzucamy...

  • Pasztety

    ...pasztetów nie jest rodzaj składników użytych do ich wyrobu, tylko końcowa forma ich obróbki, czyli zapiekanie. Dlatego pasztetem można nazwać każde danie przyrządzone z jednolitej masy, przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa lub/i podrobów drobiowych, z dziczyzny, wieprzowiny, rzadziej wołowiny. Jednak pasztety są nie tylko mięsne, ale także rybne, warzywne, grzybowe, a nawet...