• Informacje na temat:

    mięso gulasz marynata

Artykuły na temat: mięso gulasz marynata
  • Składniki na 4 osoby: Gulasz: udziec z indyka • 2 pomidory • 2 marchewki • 2 cebule • 3 ziela angielskie • 3 liście laurowe • 20 dag makaronu do lasagne • łyżeczka koncentratu pomidorowego • olej • natka • sól • pieprz Marynata: 4 łyżki sosu sojowego • pół łyżki słodkiej czerwonej papryki • szczypta tymianku • ząbek czosnku • sól • pieprz...

  • Składniki dla 6 osób: Gulasz: 50 dag szynki wieprzowej • pół małej dyni • por • seler naciowy • żółta papryka • kukurydza konserwowa • szczypior • koncentrat pomidorowy • łyżka masła klarowanego • szczypta słodkiej czerwonej papryki • sól • pieprz. Marynata: łyżeczka słodkiej papryki • łyżeczka ziół prowansalskich • szczypta papryki chilli • łyżeczka mielonego czarnego pieprzu • sól...

  • Gulasz z kurczaka

    Przygotowanie: Kurczaka pokroić na kawałki, posypać pieprzem i solą. Obrać 2 ząbki czosnku, przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanym rozmarynem. Natrzeć tym mięso. Włożyć je do miski, dodać(...) zrumienić kiełbasę i ząbek czosnku. Dodać pomidory z puszki i oliwki. Sos zagotować. Włożyć do niego mięso i odłożoną marynatę. Garnek przykryć i wstawić na 90 minut do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Ok...

  • Soczyste, kruchutkie kawałki mięsa w aromatycznym, pikantnym sosie to świetny pomysł na jesienny obiad. Gulasz serwuj np. z kaszą oraz sezonowymi surówkami.

  • Gulasz wołowy będzie tym smaczniejszy, im dłużej przed smażeniem potrzymasz mięso w marynacie. Dzięki niej kąski staną się soczyste, mięciutkie i... takie...

  • Składniki na 8 porcji: • 75 dag wołowiny na gulasz • 2 łyżki musztardy francuskiej • 50 ml czerwonego wina • 1 łyżeczka utłuczonych ziaren pieprzu • 2 jagody jałowca • 12 dag szalotek • 25 dag miąższu z dyni • 15 dag pieczarek • 4 łyżki oleju • 1 łyżka mąki • 15 dag gęstej śmietany • 1 pęczek natki pietruszki • sól • pieprz .

  • ..., oprószyć mąką. Dodać marynatę z mięsa, marchew, selera, grzyby, zmiażdżony czosnek, zioła i gotowane mięso. Zalać wodą. Ugotować na miękko. Pod koniec gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem(...) 1. Mięso oczyścić, pokroić w kostkę. Włożyć do misy, dodać sól, przyprawy, wino i sok z cytryny. Wymieszać, odstawić do marynowania, najlepiej na noc. 2. Wyjąć mięso...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag wieprzowiny na gulasz (np. karkówki albo chudej łopatki), 4 czerwone cebule, po 4 jagody jałowca i ziarenka ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 2 goździki, 2 szkl. czerwonego wytrawnego wina, 50 ml białego octu winnego, 3 gałązki tymianku, 2 listki laurowe, 4 łyżki oleju, 30 dag selera naciowego, 40 dag ziemniaków 1–2 łyżki mąki ziemniaczanej...

  • Przygotowanie: Cebule i czosnek pokrój, dodaj po pół szklanki oleju i sosu chili, połowę miodu, łyżeczkę soli i musztardę, zmiksuj. Mięso pokrój w kostkę, polej marynatą, wstaw do lodówki na 2 godziny. Olej rozgrzej w brytfannie, włóż mięso z marynatą, podduś. Dodaj wywar, resztę sosu chili i miodu, wymieszaj. Duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 35 minut. Śmietanę...

  • ...1 Przygotuj marynatę z miodu, słodkiej papryki, ziół, przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu. Pierś pokrój w kostkę, połącz z marynatą, odstaw na kilka godzin do lodówki. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. 2 Cukinię, cebulę, mango, pomidory pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i cukinie, smaż 10 minut. Dodaj mango i pomidory, smaż kolejne pięć minut. Do garnka włóż mięso, przypraw solą...

Przepisy na temat: mięso gulasz marynata
  • Placek z gulaszem

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj marynatę: cebulę obierz, posiekaj, wymieszaj z majerankiem i wędzoną papryką. Wsyp szczyptę soli i pieprzu. Zalej 2-3 łyżkami oliwy, przemieszaj. Mięso umyj, osusz(...). Dodaj 1 łyżkę masła, dopraw tymiankiem i solą. Podsmaż, podlej odrobiną bulionu i duś 10-15 minut. Odlej trochę sosu, wymieszaj go z mąką i wlej do reszty sosu.  3. Mięso oczyść z cebuli, dodaj ją do...

  • Korzenna karkówka

    Sposób przygotowania 1. Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę. Włóż do miseczki. Wino zagotuj z ziarenkami pieprzu, goździkami oraz cynamonem. Marynatę wystudź. Potem zalej nią mięso w miseczce(...). W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż mięso z całą marynatą. Smaż na dużym płomieniu przez chwilę. Zmniejsz płomień. Duś pod przykryciem 40 minut. Jabłko obierz, usuń gniazdo...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Polewaj sosem w trakcie pieczenia.   Gulasz w dyni 1. Umyte mięso pokrój, przypraw solą, pieprzem, słodką papryką w proszku. Dodaj musztardę i olej. Przykryj, odstaw na kilka godzin. Mięso obtocz w mące i zrumień. Dodaj pieczarki, cebulę i czosnek. Smaż, zalej wodą. Dodaj posiekaną marchewkę, ziele, listek laurowy.  2. Duś pod przykryciem godzinę...

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ...mięso (bez skóry). Duś pod przykryciem 10 min. Dodaj groszek i kluski. Gdy całość się zagrzeje przelej potrawkę do miseczek i podawaj. Gulasz wołowy na kwaśno 1. Wymieszaj 3 łyżki oleju(...)Potrawka z kluseczkami i kurczakiem Sposób przygotowania 1. Mięso umyj i zalej zimną wodą. Zagotuj, odlej wodę z szumowinami. Opłucz mięso i zalej ponownie niewielką ilością wody, powoli gotuj...

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...produktem. Paweł Kibart: Ludzie powoli zaczynają grillować też wołowinę. Ten rodzaj mięsa to nie tylko gulasz, nie tylko zrazy czy bitki, ale też stek, który równie fajnie można zrobić na grillu. A na(...) - najważniejsze, żeby był dobrej jakości. Ludzie często kupują karkówkę i okazuje się, że z kilograma mięsa zostaje większa "skwarka". Mięso jest dopompowywane, nastrzykiwane wodą - to jest forma...

  • Pikantne dania z bananów

    ...8-10 minut Dodać osączoną ciecierzycę, migdały i 2 łyżeczki soli. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić tandoori masala i chili. Mięso wyjąc z piekarnika, podawać z marynata i sosem, posypane(...)Kociołek z bananami Składniki:  2 ząbki czosnku 3 cebule 3 różnokolorowe papryki 2 banany puszka kukurydzy 2 łyżki oleju 750 g gulaszu wieprzowego sól, pieprz...

  • Dziczyzna

    ...jest równie dobra jak mięso z jelenia, podobne są też sposoby ich przygotowania, czyli jako: ragout, gulasz, zrazy, steki, kotlety i potrawki, pieczenie, udźce. Dzik "Dzik jest dziki, dzik jest zły(...) zwycięstwo, jaką była zdrowa, bo pozbawiona nadmiernej ilości tłuszczu dziczyzna. Kruszenie wielkiej zwierzyny Najbardziej ceniono mięso żubra, łosia, niedźwiedzia, dzika, sarny, jelenia oraz zajęcy...