• Informacje na temat:

    mięso mielone drobiowe

Artykuły na temat: mięso mielone drobiowe
  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 puszka pomidorów, 1 czerstwa bułeczka, 1 jajko, 2 łyżeczki suszonego oregano, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, cukier, słodka papryka w proszku, bazylia do dekoracji...

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa drobiowego , 1 kajzerka , śmietana , 2 ząbki czosnku, 1 cebula , 1 jajko, sól , przyprawa do drobiu, pieprz , 1 op. roszponki , 200 ml gęstego jogurtu, 2 łyżki majonezu, zioła...

  • Składniki na 4-6 porcji: 25 dag mąki, 15 dag masła, 1 żółtko, 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 4 łyżki oleju, 1 jajko, garść liści świeżego szpinaku, 1 duży oscypek, sól, pieprz.

  • Kebab z sosem - potrawy z mięsa mielonego

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Składniki: 80 dag mielonego mięsa z indyka, 2 pszenne tosty, pół szklanki mleka do namoczenia pieczywa, mała cebula, jajko, 4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej typu parmezan) , łyżka ostrego keczupu, 3 łyżki kaszki kukurydzianej, szczypta suszonego rozmarynu, słodka i ostra papryka w proszku, sól, mielony czarny pieprz, olej, natka do dekoracji...

  • Składniki: 80 dag mielonego mięsa z indyka, 2 pszenne tosty, pół szklanki mleka do namoczenia pieczywa, mała cebula, jajko, 4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej typu parmezan) , łyżka ostrego keczupu, 3 łyżki kaszki kukurydzianej, szczypta suszonego rozmarynu, słodka i ostra papryka w proszku, sól, mielony czarny pieprz, olej, natka do dekoracji.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1 jajko, 1 sucha kajzerka, 1 szklanka mleka, 2-3 marchewki, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • ...1 kg mielonego mięsa drobiowego, 2 jajka, 1 czerstwa bułeczka, 2 średnie marchewki, 1 mała puszka kukurydzy, 1 mała puszka zielonego groszku, 2 czubate łyżki ostrej musztardy, kilka gałązek natki pietruszki, sól, pieprz.

  • Warzywne kotleciki z mielonym mięsem

    Składniki: 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 kromki chleba tostowego, 100 ml mleka, kilka gałązek koperku, po kawałku czerwonej i żółtej papryki, 1 mała ugotowana marchewka, 1 cebula, 1 łyżeczka masła, 1 jajko, 1 łyżka musztardy miodowej, sól, pieprz, 5 łyżek oleju.

Przepisy na temat: mięso mielone drobiowe
  • Jakie mięso na mielone?

    ...udziczki kurczaka lub udziec z indyka. Ważne: mięso drobiowe należy od razu przerobić, pozostałe mogą być przechowywane dłużej.(...)Nie każde mięso do tego się nadaje. By miało odpowiedni smak i konsystencję, nie powinno być za tłuste, za chude, zbyt żylaste, poprzerastane... Pomożemy wybrać te najlepsze gatunki...

  • Klopsiki drobiowe

    Składniki: 50 dag mielonego mięsa drobiowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów 1 czerstwa bułeczka(...) ok. 20 minut. 2. Bułeczkę namocz, odciśnij. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, jajko, resztę koncentratu pomidorowego i oregano. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wyrób...

  • Gulasz drobiowy

    Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano.  2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat...

  • Jakie mięso mielone do czego?

    Wołowe, wieprzowe, a może cielęcina? To jakie mięso mielone wybierzemy, zależy od potrawy, jaką chcemy przygotować.

  • Roladki drobiowe

    Sposób przygotowania Mięso opłucz, osusz. Każdy filet rozetnij na płat. Tak przygotowane piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem oraz ostrą i słodką mieloną papryką. Mięso przykryj folią, włóż do(...) przygotowane roladki, smaż ok. 12 minut. Często obracaj, aby mięso zrumieniło się ładnie ze wszystkich stron. Podawaj z surówką.

  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.

  • Curry drobiowe z kalafiorem

    Sposób przygotowania 1. Filet z piersi indyka opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem kajeńskim oraz odrobiną mielonych goździków. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Potem pokrój je na kawałeczki(...) przeciśnij przez praskę. 2. W garnku albo na dużej, głębokiej patelni rozgrzej połowę oleju. Zrumień na nim mięso. Zdejmij je. Czosnek i i imbir wymieszaj z pozostałym olejem. Włóż na patelnię...

  • Sałatka drobiowa na sposób hawajski z ananasem

    Sposób przygotowania 1. Filety z piersi kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso posyp solą. Natrzyj przyprawą do drobiu. Włóż na mocno rozgrzany olej. Smaż ok. 12 minut, często obracając.  Potem odłóż do wystudzenia.  2. Ananas obierz, potnij na cząstki. Wytnij twardy środek. Z jednego kawałka ananasa wyciśnij trochę soku. Pozostały miąższ pokrój w kosteczkę. Kukurydzę osącz z zalewy. Por...

  • Nowe przepisy na mielone

    ...mielonego mięsa drobiowego 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki musztardy 1/2 pora (tylko biała część) 10 plasterków wędzonego boczku 3 łyżki oleju słonecznikowego 2 cytryny 2 łyżki(...)Rumiane kuleczki z fetą i papryką Składniki: 60 dag mieszanego mielonego mięsa 1 jajko 4 cebule 2 łyżki bułki tartej 1 kg większych ziemniaków 1-2 łyżki grubej soli 5 łyżek oleju...

  • Pasztet drobiowy z suszonymi śliwkami

    ...i zeszklij na kopiastej łyżce masła. Dodaj do niej 50 dag wątróbki drobiowej i podsmaż. Ugotowane, przestudzone mięso oddziel od kości i razem z warzywami i wątróbką przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj łyżeczkę mielonego imbiru, 1/2 szklanki śmietany 30 proc., 2 łyżki sosu sojowego, 4 roztrzepane jajka, 200 ml oliwy. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Wyrób masę, połowę przełóż do foremki...

Dyskusje na temat: mięso mielone drobiowe
  • Re: mięso mielone

    Najlepsze to mięso z kurczaka.Kupuje fileta z kurczaka,zmiele i mam drobiowe sznycelki.

  • Re: mięso mielone

    A próbowałaś ze startym jabłkiem? Pyszne są :) http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/kotlety-mielone-z-jablkiem-i-szalwia,27063 nie musi być mięso drobiowe, wieprzowe też jest ok, a szałwię możesz zastąpić innymi ziołami :)

  • Re: Gołąbki :)

    Jeżeli masz mięso mielone to tylko surowe.Do gołąbków stosuj dwa rodzaje mięsa wieprzowe i drobiowe np.z indyka.Zawijaj w kapustę kiszoną w główkach.

  • Re: dietetyczne potrawy

    cielęce: Mielone mięso cielęce mieszasz z białkiem jaja, łyżką bułki tartej i cebulą, doprawiasz. Gotujesz w małej ilości wody, odparowując wywar. Po lekkim ostygnięciu dodajesz jogurt i koperek. Do(...) cebulą podlewając wodą. Do tego np. ryż i ogórek. Makaron z indykiem i warzywami: mięso indyka kroisz w paseczki, doprawiasz, podsmażasz, dodajesz pokrojoną cebulę, paprykę, pomidor i pieczarki, dusisz

  • Re: Jak wybierać mięso mielone?

    Drobiowe , wieprzowe czy wołowe ...ważne by było dobrej jakości ,nie jakieś wymiona krowie, cyki baranie, czy co się mielącemu nawinie pod ręką

  • Re: Jakie mięso mielone do czego?

    Najlepsze z tego wszystkiego to jest wołowe drobiowe,,Czy ktos zna jakis drób wołowy?

  • Re: Malze St. Jacques, sos mandarynkowy, marchewki na sposob orientalny

    Chociaż tak mnie kusi a propos tej kaszanki, czy wiadomo, skąd nazwa "boudin"? Jeżeli to nie od kaszy? Skądinąd boudin blanc całkiem jest niezły, jeżeli mielone mięso drobiowe wymiesza się z mlekiem i może jeszcze z niewielką ilością bułki (łagodzi smak).

  • JAKIE MIĘSO??

    ALE o jakie mięso mielone chodzi?? Indycze, wieprzowe czy wołowe? T ozasadnicza różnica, mnie się wydaje, że nabardziej tu pasuje drobiowe!

  • adzik odpowiada

    mięso jest absolutnie dowolne, hindusi (potrawa pochodzi z Indii) dodają mięso drobiowe lub jagnięcinę. Ja robię to z wolowo - wieprzowym...albo z takim, które akurat mam w domu.:)