• Informacje na temat:

    mięso mielone na patelni

Artykuły na temat: mięso mielone na patelni
  • Składniki: 4 jajka, sól, 400 ml mleka, 25 dag mąki, 1 cebula, 30 dag mięsa mielonego, po 1 pomidorze i papryce, 50 ml śmietany, bułka tarta, 3 łyżki mleka , słodka mielona papryka, natka, olej, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 100 ml kwaśnej śmietany, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 15 dag żółtego sera, np. gouda, sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, olej do smażenia...

  • Składniki na 4 porcje: 2 cebule, olej, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 kolorowe papryki, 2 chili, 50 dag mielonej wołowiny, 10 dag przecieru pomidorowego, 1 puszka czerwonej fasolki, 5 dag czekolady, słodka papryka, świeża kolendra.

  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Składniki na 4 porcje: 1 puszka cieciorki (albo białej fasoli), 60 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 cebula, 1 duża czerwona papryka, 1 zielona papryczka chili, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki mielonego kminku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 pęczka natki pietruszki, 20 dag sera feta.

  • Podstawowe składniki: 18 dag mąki, 250 ml mleka, 2 jajka, sól. Dodatki i przyprawy: 40 dag mielonego mięsa, duża cebula, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki mielonej papryki, 2 łyżki przecieru pomidorowego, pieprz, sól, 2 jajka i bułka tarta do panierki, 20 dag kwaśnej śmietany, olej do smażenia.

  • Dobrze przyprawione, podsmażone mielone mięso z dodatkami owijamy w ciasto francuskie i pieczemy! Cała tajemnica tego efektownego dania tkwi w tym, że ciasto zos tało odpowiednio ponacinane, a następnie... zaplecione.

  • Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 15 dag zimnego masła lub margaryny, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki zimnej wody. Na farsz: 40 dag mięsa mielonego, 1 śre dnia cebula, 2-3 ząbki czosnku, 10 dag świeżego szpinaku, 2 jajka, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki serka śmietankowego, 5 dag sera feta, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

  • Składniki: 500 g mieszanego mielonego mięsa, sól, pieprz, bułka tarta do zagęszczenia, 1 jajko, 160 g żółtego sera typu edamski, mąka, 2 jajka do panierki, bułka tarta do panierki, olej do smażenia.

  • Składniki na 4-5 porcji. Na kotleciki: 50 dag mięsa mielonego, np. wołowo-wieprzowego, 1 mała cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżka soku z cytryny, 1 jajko, 1 czubata łyżka bułki tartej, 10 dag sera feta, olej do smażenia, sól, pieprz. Na sos: 1 duże opakowanie jogurtu greckiego, 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 proc., 1 łyżka octu winnego, 1 duży ogórek, 1-2 ząbki czosnku...

Przepisy na temat: mięso mielone na patelni
  • Pikantna rolada z mielonym mięsem

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż półkę piekarnika papierem do pieczenia. 2. Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni i podsmaż na niej cebulę (2-3 minuty). Dodaj orientalne przyprawy i płatki chilli. Wymieszaj i smaż przez chwilę. Dodaj mielone mięso i smaż, mieszając, 4-5 minut. Usuń tłuszcz, który się wytopił,następnie dodaj jarmuż, żurawiny i orzechy. Przypraw do smaku...

  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.

  • Meksykańska z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania 1. Obierz cebulę i papryczkę chili, drobno je posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę i chili. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso. Gdy mięso trochę się przyrumieni, wlej przecier pomidorowy. Wsyp listki, paprykę, czomber i kolendrę. Jeśli nie masz wędzonej papryki, zrób jej zamiennik - wsyp na lekko rozgrzaną, suchą patelnię 4 łyżki mielonej...

  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    ...czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę. Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw. Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce(...)Składniki: łyżka oleju czerwona  cebula czerwona papryka ząbek czosnku łyżeczka  ziela angielskiego 1 i 1/2 szklanki przesmażonego mięsa mielonego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego...

  • Nowe przepisy na mielone

    Rumiane kuleczki z fetą i papryką Składniki: 60 dag mieszanego mielonego mięsa 1 jajko 4 cebule 2 łyżki bułki tartej 1 kg większych ziemniaków 1-2 łyżki grubej soli 5 łyżek oleju(...) z wierzchu oraz miękkie w środku. Zioła opłucz, osusz, drobno posiekaj. Posyp nimi frytki ok. 10 minut przed wyjęciem z piekarnika. 2. Cebule obierz, jedną posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj...

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych(...): 1. Z mieszanki przygotuj wg wskazówek na opakowaniu ciasto na pizzę. Skrop wodą i schowaj na 10 min do lodówki. Wyjmij i ustaw w cieple do wyrośnięcia (na 20 min). 2. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej...

  • Kalafiorowo-szpinakowa z mięsem i oscypkiem

    ...razem z zalewą. 2. Cebulę oraz 3 ząbki czosnku obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek, mieszając, zeszklij je. Dodaj mielone mięso i starty kalafior. Przypraw do(...)Składniki na 4 porcje: 30 dag mieszanego mięsa mielonego 1 mały kalafior 60 dag szpinaku 1 cebula 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 3 dag masła 300 ml bulionu warzywnego 1 duża puszka...

  • Kapuśniaczki z mielonym drobiem

    ...zrumień ją na 1 łyżce rozgrzanego oleju.  2. Do miseczki włóż mielone mięso. Dodaj do niego zrumienioną cebulę oraz marchewkę. Wbij jajka. Potem dołóż kapustę i wsyp bułkę tartą. Masę przypraw solą, pieprzem, cząbrem oraz sporą ilością kminku. Całość dobrze wyrób.  3. Z ciasta uformuj rękoma 12 placuszków. Wkładaj po 6 placków na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż po 4 minuty z każdej strony...

  • Mielone z ananasem i kaparami

    Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka pokrój, zmiel w maszynce do mięsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Formuj kulki. Obsmaż. Gotuj w wodzie 10 minut.  2. Plastry ananasa przekrój na pół. Masło rozpuść na patelni z miodem, włóż cząstki ananasa, podsmaż, dodaj mleko kokosowe, zalewę z puszki, jogurt i opłukane w wodzie kapary.  3. Całość duś, odparowując sos, by nieco zgęstniał. Przypraw...

  • Kotlety mielone z fetą

    Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób. 2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety. 3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż...

Dyskusje na temat: mięso mielone na patelni
  • Re: Jedzenie w pracy

    sycąca, to na patelni podsmażam grzanki- chlebek w kosteczkę i na masełko, ale do sałatki dodaję tuż przed zjedzeniem, bo lubię chrupiące są posiłki, które są treściwe, ale można jeść na zimno- każde usmażone mięso (kotlet, mielone), pizza, makarony na słodko, naleśniki fakt, że trzeba wstać wcześniej i je zrobić, można też ugotować więcej dzień wcześniej jeszcze są te maszynki do sandwichy

  • Re: Gołąbki z grzybami w pomidorach

    Ja robię gołąbki tradycyjnie z nadzieniem z mielonego mięsa. Mięso przyrządzam tak samo jak na mielone kotlety (klopsy czy inna nazwa frykadele) . Takie surowe mięso kładę na liściu kapusty ,zawijam i w razie potrzeby spinam wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i układam gołąbki. Gołąbki należy obsmażyć że wszystkich stron, następnie podlać wodą i dusić ok 30 minut. Po tym czasie

  • Re: Mięso mielone

    soku. Wtedy bowiem mogłoby skurczyć się na patelni. Jeśli mięso jest poprzecinane drobnymi warstwami tłuszczu, będzie bardziej aromatyczne. Tłuszcz powinien być biały i jędrny. Uważajmy na pułapkę(...)Dobre mięso ma neutralną lub kwaskową woń, nie słodką, a już w żadnym razie nie może mieć zapachu stęchlizny. Powierzchnia mięsa nie powinna być śliska i w zależności od gatunku zwierzęcia, z którego

  • Re: Sajgonki

    witam pierwszy raz słyszę o sajgonkach gotowanych,ja wolę smażone ,przepis banalny mieszanka chińska warzyw ,jajo,mięso mielone,makaron ryżowy,sos sojowy,sól,pieprz,ja uwielbiam smażone dlatego do frytkownicy lub na głęboki tłuszcz w patelni do złotego koloru.smacznego.

  • Re: kotlety mielone

    Mielone mięso wołowe i wieprzowe (proporcje pół na pół) boczek parzony lub surowy ogórki kiszone bez miąższu cebula jajko bułka tarta namoczona w mleku sucha bułka sól, pieprz natka pietruszki Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem i przyprawami. Przeważnie na 500 g mięsa wystarcza jedno jajko. Na patelni zeszklić cebulę i podsmażyć boczek. Wymieszać razem z wcześniej przygotowanym mięsem

  • Re: Tortilla

    Ja farsz z mielonego robię tak - mielone wołowe osobno smażę na patelni. Na innej - podsmażam pieczarki, cebulę, paprykę słodką z odrobinką ostrej. Potem dodaję do tych warzyw przecier pomidorowy(...) małym gazie, tylko do czasu aż farsz zgęstnieje po odparowaniu wody. Na koniec dodaję przyprawę Chili con carne z Kotanui i oczywiście mięso. Mieszam wszystko i zostawiam do lekkiego ostygnięcia żeby

  • Re: Szpinak

    ja szpinak robię tak surowy umyty wrzucam na wrzątek na dwie- trzy sekundy wylewam na durszlak i odcedzam, na patelni smażę mięso mielone z cebulą doprawiam koncentratem pomidorowym gdy wszystko będzie ok mieszam to razem ze szpinakiem , podaję to z młodymi ziemniaczkami

  • Re: Chili con carne inaczej

    zakłada mięso mielone i fasolę, którą jem, a za którą nie przepadam. Dorzuca się w niej opcjonalnie odrobinę czekolady, żeby przełamać kwaśność pomidorów i jakimś dziwnym to wszystko działa wyśmienicie. To(...)" zsiekanych oraz trochę świeżych pomidorów pokrojonych bez skór i głąbów- całość dorzucona do zeszklonej na oleju cebuli i czosnku z przepalonym już na patelni kminem rzymskim i papryką w proszku. Dusić

  • Re: Jajecznica

    ), cebule smaże aż ,,zwiędnie", nie przysmażam jej na złocisty kolor, tylko do czasu aż stanie się miękka i lekko słodkawa w smaku. Wszystko co znajdowało się na patelni (boczek / mięso mielone(...), ale do rzeczy.... Jajecznica którą robię dla siebie: tłuszczu używam z wytopionego boczku lub olej na którym smażyłem mielone mięso (oczywiście do jajecznicy). do przysmażonego boczku (męską garść

  • Re: Kapusta z patelni

    haha no od uzywanych gaci metke weź;P a metka to jest bardzo smaczne surowe mięso jak mielone podobne;P