• Informacje na temat:

    mięso mielone panierka

Artykuły na temat: mięso mielone panierka
  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Składniki na 6 porcji: ● pół kg wołowiny z łopatki ● 20 dag fileta z kurczaka ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 2 ugotowane buraki ● 10 dag sera feta ● łyżka kaszy manny ● 2 łyżki bułki tartej ● jajko ● 4 łyżki natki z pietruszki ● olej ● pieprz ● sól. Panierka: po 6 łyżek pestek słonecznika, sezamu i bułki tartej ● 3 łyżki majeranku ● szczypta chili.

  • Podstawowe składniki: 18 dag mąki, 250 ml mleka, 2 jajka, sól. Dodatki i przyprawy: 40 dag mielonego mięsa, duża cebula, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki mielonej papryki, 2 łyżki przecieru pomidorowego, pieprz, sól, 2 jajka i bułka tarta do panierki, 20 dag kwaśnej śmietany, olej do smażenia.

  • Składniki: 500 g mieszanego mielonego mięsa, sól, pieprz, bułka tarta do zagęszczenia, 1 jajko, 160 g żółtego sera typu edamski, mąka, 2 jajka do panierki, bułka tarta do panierki, olej do smażenia.

  • Schabowy w sezamowej panierce

    Przygotowanie: Ogórki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z łyżeczką soli i odstaw na 20 min. Odlej sok, który puściły. Wymieszaj ze skórką startą z limonek oraz z wyciśniętym sokiem. Mięso rozbij i panieruj w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem, mielonym chili i solą, a na koniec w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Kotlety smaż na oleju aż się zezłocą. Zobacz także:

  • Składniki: 1 czerstwa bułeczka, 1 cebula, 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 jajka, sól, pieprz, 50 dag ziemniaków, 2 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju, 50 dag porów, 37,5 dag marchewki, 10 dag śmietany kremówki, 1 łyżka zasmażki błyskawicznej, gałka muszkatołowa.

  • ...1. Mięso myję pod bieżącą wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję na 4 kotlety. Rozbijam je delikatnie tłuczkiem tak, aby nie poszarpać mięsa (np. przez folię,). Oprószam je solą i pieprzem z obu stron. 2. Do miski wbijam jajko, dodaję gęsty naturalny jogurt. Wsypuję szczyptę soli i wszystkie rodzaje papryk, dokładnie mieszam. Mięso wkładam do marynaty jogurtowej i mieszam, aby jogurt...

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z dorsza (jeśli wolisz, zastąp go inną białą rybą morską), 4 kromki wysuszonego chleba razowego, po łyżeczce ostrej musztardy i ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta granulowanego czosnku, sól morska, biały mielony pieprz, olej do smażenia, 3-4 łyżki płatków migdałów do dekoracji.

  • ...1. Mięso opłucz, osusz. Natrzyj je pieprzem oraz majerankiem i tymiankiem. Na patelni mocno rozgrzej olej. Krótko obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Przenieś je na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do...

  • Składniki: 1/2 kg szynki wieprzowej, 3 jajka, kajzerka, cebula, 4 ząbki czosnku, 10 dag sera pleśniowego Lazur Blue, pęczek natki pietruszki, sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony. Panierka: szkl. bułki tartej, szkl. mielonych płatków kukurydzianych, olej do smażenia...

Przepisy na temat: mięso mielone panierka
  • Aby panierka była chrupiąca...

    Najpopularniejszy sposób panierowania polega na obtoczeniu kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Panierować możemy plastry mięsa, warzyw, ryby, a nawet sery. 1.       Mięso, ryby, warzywa najpierw osuszamy papierowym ręcznikiem. 2.       Produkty solimy i przyprawiamy przed panierowaniem. 3.       Panierujemy tuż przed smażeniem (maksymalnie 10 minut) tak, aby panierka nie...

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...w kostkę i opiecz na suchej patelni lub usmaż z oliwą z oliwek na złoto. Panierka do wielu dań Kilkudniową bułkę, która zeschła i całkiem stwardniała, możesz zetrzeć na tarce, a następnie opanierować w niej krokiety, mięso (np. kotlety mielone), ugotowane warzywa czy rybę. Po usmażeniu panierka z tartej bułki będzie miała piękny, złoty kolor. Nadziewana To znakomity sposób na zużycie kajzerki...

  • Grecki półmisek mięs

    ...obrać, jedną posiekać w drobną kostkę, pozostałe w krążki. Mięso mielone wyrobić z żółtkiem, posiekaną cebulką i czosnkiem. Doprawić solą pieprzem i curry. Pietruszkę umyć, osuszyć, część odłożyć do(...)Składniki na 4 osoby: - ząbek czosnku, - 3 średniej wielkości cebule, - 300 g mielonego mięsa wołowego, - 1 żółtko, - sól, czarny pieprz, - 1/2 łyżeczki curry, - pęczek pietruszki...

  • Soczyste kotleciki

    ...wymieszaj mięso z cebulą, natką świeżą i suszoną miętą, cynamonem, kminem rzymskim i papryką. Przypraw do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.  2. Podziel mięso na 8 porcji. Przygotuj 8 szpikulców do(...), skrop oliwą i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku. Podawaj kofty z sałatką i ciepłym pieczywem. Klopsiki ze spaghetti Sposób przygotowania 1. Chleb zalej mlekiem. Dodaj mięso, połowę cebuli...

  • Zapiekanka z kalafiorem i pomidorami

    Składniki: 40 dag mieszanego mielonego mięsa 2 pomidory duży kalafior szklanka śmietany 22-proc. 10 dag startego żółtego sera 2 jajka sól, pieprz gałka muszkatołowa olej 2 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Kalafior podziel na różyczki, obgotuj w osolonej wodzie. Mięso wymieszaj z jednym jajkiem i posiekanym czosnkiem, przypraw. Pomidory obierz ze skórki, pokrój na plasterki...

  • Kotlety schabowe w sezamie

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe, 3 łyżki mąki, jajko, 2 łyżki mleka, 2 szczypty mielonego chili, po 4 łyżki jasnego i czarnego sezamu, 5-6 łyżek bułki tartej, kolorowy pieprz, olej do smażenia, 2 średnie zielone ogórki, 1-2 limonki, cukier, świeża papryczka chili.

  • Przekąski idealne na sylwestra

    Co znalazło się w menu gości kuchni "Dzień Dobry TVN"? Na pierwszy ogień poszły małe burgery z klopsami z mięsa mielonego (z kolendrą, papryką wędzoną, czosnkiem granulowanym) i własnoręcznie wypiekanymi bułeczkami. Nie zabrakło też tradycyjnych przekąsek w stylu tapas z pastą z suszonych pomidorów. Proste w wykonaniu i podzieleniu są też przekąski z sera mozzarella w panierce, do których...

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    To delikatne mięso doskonale nadaje się do przygotowywania wykwintnych dań. Przygotowaliśmy dla Ciebie cztery sprawdzone przepisy na potrawy z cielęciny.

  • Tego nie wiesz o schabowym!

    ...1. Schab jest dość suchym mięsem, dlatego przed pieczeniem połóż na każdy plaster mięsa odrobinę masła lub przykryj je plastrami boczku. 2. Mięso będzie bardziej kruche, jeśli przed przyrządzeniem przez godzinę będziesz moczyć je w mleku. 3. Pieczony schab zrobisz prędko, wykorzystując rękaw do pieczenia. Obsyp mięso ulubionymi przyprawami, przez kilka dni trzymaj je w lodówce. Przewracaj...

  • Klopsiki inne niż nasze!

    ...pietruszki.  Bolońskie makaronowce Sposób przygotowania 1. Przygotuj sos: cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Oba składniki zeszklij na łyżce oleju, dodaj mielone mięso. Smaż na rumiano(...) ręczniku. Smaż tylko po 4-5 kulek, by nie obniżyć zbyt mocno temperatury oleju. Hiszpańskie albondigas Sposób przygotowania 1. Do miski włóż oba rodzaje mięsa mielonego. Wbij jajko, wsyp...