• Informacje na temat:

    mięso mielone pieczone w foremce

Artykuły na temat: mięso mielone pieczone w foremce
  • Składniki na 8 porcji: 1 szkl. ugotowanego ryżu, 25 dag mielonego mięsa, 30 dag pieczarek, 1 szkl. żurawiny suszonej, po 5 dag migdałów bez skórki i pistacji, 1 mały seler, 2 czerwone cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szkl. bułki tartej, 1/2 szkl. startego żółtego sera, np. gouda, 2 jajka, zioła prowansalskie, chili, 1 łyżka cukru, 10 ml wódki, sól, pieprz, olej...

  • Składniki na 6 porcji: • 75 dag mielonego mięsa (mieszanego wieprzowo- -wołowego) • 1 pęczek dymki • 3 kolorowe papryki • 2 jajka • 4 łyżki tartej bułki • 1 łyżka startego parmezanu • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki oleju • 1 łyżka masła • rozmaryn, tymianek, mielona papryka słodka i ostra • mielona gałka muszkatołowa • sól • pieprz .

  • Składniki: 30 dag mięsa mielonego, 3 cebule, 5-6 dużych pieczarek, jajko, 3 łyżki bułki tartej, łyżeczka lubczyku, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 70 dag mielonego mięsa drobiowego, 2 pszenne tosty, ok. 25 małych pomidorków, 120 ml mleka do namoczenia tostów, 1 mała cebula, 1 jajko, 1 szkl. ugotowanego ryżu (ew. pęczaku), 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki orzeszków piniowych, sól, pieprz, suszona bazylia, trochę oliwy do skropienia pieczeni i posmarowania formy, listki świeżej bazylii do dekoracji.

  • Składniki na 6-8 porcji: 50 dag mięsa mielonego np. wieprzowo-wołowego lub z szynki, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 jajko, 2 małe cebule, 2-3 ząbki czosnku, 3 łyżki startego sera np. parmezan, 6-8 pomidorków koktajlowych lub 3-4 pomidory śliwkowe, 3-4 plasterki szynki, listki świeżej bazylii lub rukola, 2 łyżki oleju, 4-5 łyżek bułki tartej, sól, pieprz.

  • Około kilograma mielonego mięsa wieprzowego, 330 ml słoik papryki konserwowej, mała cukinia, jajko, cebula, kilkanaście cienkich i długich plasterków parzonego boczku, 3 ząbki czosnku, majeranek (najlepiej świeży, ew. suszony), sól, pieprz.

  • Składniki: 25 dag mięsa mielonego, cebula, puszka krojonych pomidorów, kulka mozzarelli, 6 płatów lazanii, 2 ząbki czosnku, zioła, sól, cukier, śmietana, olej.

  • Mięso mielone ze śliwkami

    Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, 20 dag śliwek suszonych, cebula, 2 ząbki czosnku, bułka, jajko, ulubione przyprawy, pieprz, majeranek , kilka łyżek oliwy i mleka.

  • ...50 dag mięsa wieprzowego mielonego, duża cukinia, marchewka, kajzerka, 2 ząbki czosnku, cebula, 2 jajka, 2 łyżeczki bułki tartej, sól, pieprz, mleko do namoczenia kajzerki, olej.

  • Składniki (na 8 porcji) : 50 dag mielonej karkówki, 50 dag metki wieprzowej, 1 czerstwa kajzerka, 1 mała czerwona papryka, 30 dag pieczarek, 1 łyżka masła, 1 ząbek czosnku, 1 jajko, 2 łyżki musztardy, 10 dag suszonej prażonej cebuli, sól, pieprz, tłuszcz do formy, bazylia do dekoracji.

Przepisy na temat: mięso mielone pieczone w foremce
  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...: Ugotuj je w wywarze przed wlaniem zakwasu. W przeciwnym razie pozostaną twarde. Wyborne mięsa By było soczyste: Świeżo upieczone mięso zawiń w folię aluminiową i odłóż na 15 min. Dzięki temu soki(...) patyczkiem do szaszłyków. Ułóż na blasze, posmaruj olejem. Środki napełnij masą jak na kotlety mielone. Piecz 50 min w temp. 180 st. C. Dodajemy śmietanę: By się nie zwarzyła, przelej ją do osobnego...

  • Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym

    Składniki: 1 główka młodej kapusty 3 łyżki oleju 1 cebula 500 g mieszanego mięsa mielonego Sól, pieprz, słodka papryka Opakowanie krojonych pomidorów (500g) 375 ml bulionu 75 g tartego sera gouda Tłuszcz do formy Przygotowanie: Kapustę pokroić na duże kawałki, smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso mielone. Doprawić...

  • Mini babeczki z pasztetem i słodko – kwaśnym musem

    ...i mus. Pasztet i mus: Przyprawy gotujemy przez ok. 5 minut w małej ilości wody. Mięso kroimy na małe kawałki i wkładamy do dużego garnka, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ostudzony wywar. Gotujemy na małym ogniu, a następnie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie (przez ok. 1 godzinę). Pod koniec gotowania, dodajemy bułkę i sparzoną we wrzątku wątróbkę. Po wystudzeniu mięsa mielimy 

  • Torcik z cielęciny - Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Blok z pomidorami

    ...razem z szypułkami). 2. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśnięte pieczywo, jajko oraz cebulę. Dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszoną bazylią. Wymieszaj(...)Składniki na 6 porcji: 70 dag mielonego mięsa drobiowego 2 pszenne tosty lok. 25 małych pomidorków 120 ml mleka do namoczenia tostów 1 mała cebula 1 jajko 1 szkl. ugotowanego ryżu...

  • Minitarty z ciasta francuskiego

    Składniki: 450 g dowolnych grzybów 200 g mielonej wołowiny opakowanie ciasta francuskiego jajko, roztrzepane łyżka oleju 2 młode cebulki, posiekane 50 g masła łyżeczka listków(...) cm. Posmaruj je jajkiem. Z czterech wytnij pierścienie grubości 2 cm. Ułóż je na pełnych kółkach i dociśnij. Piecz 12 minut. 2. Podsmaż na oleju cebulki. Zwiększ ogień i dodaj mięso, smaż 5 minut, aż...

  • Zapiekanka ziemniaczana na pikantnie

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, opłucz i przełóż do garnka. Zalej je posoloną wodą. Gotuj ok. 20 minut.  2. W tym czasie marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj albo pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mielone mięso. Dodaj cebulę i czosnek. Zeszklij je. Potem dołóż marchewkę i koncentrat. Smaż razem...

  • Pasztet drobiowy z suszonymi śliwkami

    ...i zeszklij na kopiastej łyżce masła. Dodaj do niej 50 dag wątróbki drobiowej i podsmaż. Ugotowane, przestudzone mięso oddziel od kości i razem z warzywami i wątróbką przepuść dwa razy przez maszynkę. Dodaj łyżeczkę mielonego imbiru, 1/2 szklanki śmietany 30 proc., 2 łyżki sosu sojowego, 4 roztrzepane jajka, 200 ml oliwy. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Wyrób masę, połowę przełóż do foremki...

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Dla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych dań. W tym okresie zwracamy również szczególną uwagę na jakość składników, sięgając po najlepsze produkty gwarantujące doskonały smak. Świąteczne potrawy, którymi uraczymy gości przy świątecznym stole, tworzymy zarówno na bazie klasycznych, rodzinnych przepisów, jak i oryginalnych receptur. Marka Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet...

  • Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

    ..., solą i gotujemy, aż mięso będzie bardzo miękkie i zacznie odchodzić od kości. Rozgrzewamy 2 łyżki masła na patelni, przesmażamy na nim pokrojone szalotki, posypujemy je cukrem i jak będą szkliste...