• Informacje na temat:

    mięso mielone po meksykańsku

Artykuły na temat: mięso mielone po meksykańsku
  • Składniki na 4 porcje: 1 średnia cebula, 1 puszka (425 ml) sałatki meksykańskiej z fasolą i kukurydzą, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 łyżki bułki tartej, 1 jajko, 1 łyżka pasty typu ajvar, sól, pieprz, 50 dag pomidorów, 2 ząbki czosnku, 1 pęczek kolendry, 2 łyżki oliwy, 10 dag chipsów kukurydzianych, słodka czerwona papryka w proszku...

  • Składniki na 6 porcji: 50 dag mielonego mięsa, 1 op. mrożonej mieszanki meksykańskiej na patelnię, olej, 1 op. cannelloni, parmezan, 2 ząbki czosnku, kumin, 1 cebula, 1 puszka pomidorów, sól, pieprz.

  • Naleśniki meksykańskie z mielonym mięsem

    ...pokrojoną w kosteczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i mielone mięso. Wlej pomidory z zalewą, dopraw solą, pieprzem, chili. Na końcu dodaj czerwoną fasolę i wymieszaj. Duś pod przykryciem ok. 30 minut(...)18 dag mąki krupczatki, 2 jajka, 1/4 l mleka, 40 dag mielonej wieprzowiny. Jajka roztrzep w mleku i posól. Energicznie mieszając, stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto powinno być...

  • Składniki: 2 cebule, czosnek, 1 papryka, 1/2 kg mięsa mielonego, olej, 1 kostka bulionowa, majeranek, zioła prowansalskie, sól, pieprz, po puszce kukurydzy, białej i czerwonej fasolki, koncentrat pomidor.

  • Meksykańska z mięsem

    Składniki: 50 dag mielonej wołowiny (lub wieprzowiny) , puszka czerwonej fasoli, po średnim strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki , 2 cebule, 2 duże ząbki czosnku, 1/2 szklanki przecieru(...). Zwiększ ogień, dołóż mięso i krótko podsmaż. Dodaj przepuszczony przez praskę czosnek, dopraw solą i pieprzem. Podlej bulionem, gotuj około 15 minut. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne. Pokrój...

  • Zrazy po meksykańsku

    ...i uformuj zrazy. Obtocz je w mące i obsmaż na patelni. Dodaj koncentrat pomidorowy, wlej 2 szklanki wody i wsyp vegetę, która wzbogaci smak dania. Całość zagotuj. Patelnię przykryj i duś mięso jeszcze...

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mięsa, np. łopatki wieprzowej, 1 cebula,1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk zielonej papryki, 1 strąk żół tej papryki, 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego, 60 dag pomidorów z puszki, 2 ząbki czosnku, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka czerwonej fasoli l olej do smażenia, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól, pieprz...

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g mielonego mięsa ● 2 cebule ● 2 małe puszki koncentratu pomidorowego ● puszka czerwonej fasoli ● puszka soi ● puszka kukurydzy ● 2 łyżki majeranku ● kostka rosołowa ● łyżka ziół prowansalskich ● 2 łyżki oliwy ● pieprz ● sól ● 3 ząbki czosnku...

  • Składniki na 5-6 porcji: 5 placków tortilli, 1 średnia cukinia, 2 pomidory, 45 dag mięsa mielonego, 1 czerwona cebula, 1 ząbek czosnku, 25 dag czerwonej fasoli konserwowej, 1 i ½  szklanki przecieru pomidorowego, ¾ szklanki ryżu, 15 dag startego żółtego sera, olej, sól, pieprz.

  • Składniki na 4-5 porcji, ciasto: 400 ml mleka, 100 ml wody, 25 dag mąki pszennej lub gryczanej, 1 jajko, 2 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli; farsz: 30 dag mięsa mielonego wołowego, 20 dag krojonych pomidorów z puszki,1/2 czerwonej papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka chili,1/2 łyżeczki papryki wędzonej lub słodkiej, olej do smażenia, 15 dag tartego sera żółtego. keczup...

Przepisy na temat: mięso mielone po meksykańsku
  • Placek meksykański

    Sposób przygotowania 1. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj.Mięso mielone przełóż domiseczki. Dodaj jajka, olej oraz cebulez czosnkiem. Masę przyprawna pikantnie solą, pieprzem orazsłodką i ostrą papryką. Żaroodpornąformę (32 x 36 cm) posmarujtłuszczem. Na spodzie rozsmarujgrubą warstwą mięsną masę. 2. Papryki oczyść, rozetnij, usuńśrodki z pestkami. Strąkiopłucz, osusz, pokrój...

  • Meksykańskie w sosie

    Składniki na 4 porcje: Pulpety: puszka czerwonej fasoli 15 dag mięsa mielonego wołowego 2 łyżki sezamu jajko olej do smażenia sól pieprz Sos: po puszce krojonych pomidorów i kukurydzy 10 dag ryżu basmati 20 dag sera cheddar cebula czerwona papryka olej do smażenia szczypta ziół prowansalskich liście bazylii sól Sposób przygotowania...

  • Meksykańska z awokado

    Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut.

  • Naleśniki po meksykańsku

    Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 4 jajka 2 szkl. mleka 2 papryczki chili 1 łyżka + 8 łyżeczek oliwy 50 dag mielonej wołowiny 1 duży ząbek czosnku 1 puszka sałatki meksykańskiej(...). Odstaw na 15 minut. Papryczki chili oczyść, strączki pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Smaż na nim mięso przez 5 minut. Dodaj chili, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz...

  • Gołąbki meksykańskie

    Składniki na 4 porcje: - 1/2 kg mięsa mielonego, - 1 mała biała kapusta, - 6 łyżek ryżu i kaszy manny, - 3-4 jaja, bułka tarta, - 2-3 łyżki Warzywka, - strąk słodkiej papryki, - pieprz, 2 ząbki czosnku, - 2 puszki koncentratu pomidorowego, - 1 łyżeczka smalcu Przygotowanie: Kapustę poszatkuj drobniutko i wymieszaj z mięsem. Dodaj jaja, kaszę, ryż, czosnek, pokrojoną paprykę. Formuj...

  • Meksykańskie przekąski na karnawał: enchiladas z guacamole

    Do zgarnięcia: Kasa na imprezę! Składniki: Pęczek zielonej cebulki 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili  500 g mieszanego mięsa mielonego 1 łyżka oleju Sól, pieprz Puszka pomidorów Opakowanie tortilli (8 sztuk) 100 g sera Gouda 8 listków sałaty 2 awokado Sok z połowy cytryny  Przygotowanie:  Zieloną cebulkę pokroić. Ząbek czosnku rozgnieść. Chili drobno posiekać.. Mięso...

  • Meksykańska jajecznica

    Przygotowanie: Groszek rozmrozić. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek w drobną kostkę. Z chili wyjąć pestki, strąki drobno pokroić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, przesmażyć mięso mielone, dodać(...)Składniki na 4 porcje: - 100 g mrożonego groszku, - 2 cebule, - 2 ząbki czosnku, - 2 papryczki chili, - 2 łyżki oleju, - 600 g mieszanego mięsa mielonego, - 2 łyżeczki suszonego oregano...

  • Zupa meksykańska - kropuszka

    ...1/2kg mięsa mielonego, 1 duża cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka fasoli białe,j 1 puszka kukurydzy, 1 mały przecier pomidorowy, oregano, sól, pieprz, bazylia, chili, papryka słodka, 1 kostka rosołowa.

  • Składniki (dla 4 osób): 450 g mielonego mięsa drobiowego; puszka kukurydzy; puszka czerwonej fasolki; puszka pomidorów bez skórki; 4 torebki ryżu; 1 cebula; olej roślinny; sól; pieprz; bazylia; oregano; curry; zielona pietruszka...

  • Składniki dla 2-3 osób: 0,5 kg mielonego mięsa, papryka, fasolka czerwona w puszce, kukurydza w puszce, sos meksykański,sos słodki chili, mały koncentrat pomidorowy.

Dyskusje na temat: mięso mielone po meksykańsku
  • Re: Zrazy po meksykańsku

    To mięso mielone tez mam spiąć wykałaczkami jak na zdjęciu bo wydaje mi się ze na zdjęciu jest inne danie jakieś roladki!!!!!