• Informacje na temat:

    mięso mielone z ciastem francuskim zapiekane w kokilkach

Artykuły na temat: mięso mielone z ciastem francuskim zapiekane w kokilkach
  • Przygotowanie: Pory umyj, posiekaj. Obierz marchewkę, pokrój w kostkę. Tak samo pokrój boczek i usmaż na łyżeczce oleju. Dodaj warzywa. Podsmaż. Dodaj mięso. Smaż 6 min. Dopraw. Dodaj białe wino i duś chwilę na małym ogniu, wlej bulion. Zwiększ ogień i zredukuj płyn. Dodaj masło i śmietanę. Masę nałóż do żaroodpornych kokilek. Rozwałkuj ciasto i wykrój kwadraty trochę większe...

  • Otulone ciastem

    ..., 1 łyżka oleju, 2 dag drożdży, po 1 łyżeczce cukru i soli. Na nadzienie: 30 dag mielonego mięsa, 1 średnia cebula, 15 dag pieczarek, 1/2 strąka papryki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki koncentratu(...) drobno posiekaj. Pieczarki i paprykę pokrój w kostkę. Na 1 łyżce oleju zeszklij cebulę. Dodaj mięso i paprykę, smaż 10 min. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż...

  • Rozmaitości z cukinii

    .... Dodać mielone mięso, smażyć ok. 5 minut, aż się zrumieni. Przyprawić posiekanym rozmarynem, solą, pieprzem i mieloną papryką. Na drugiej patelni rozgrzać pozostały olej. Smażyć na nim paprykę(...), po 1 czerwonej i żółtej papryce, 2 cukinie, 50 dag pieczarek, 1 cebula, 4 gałązki rozmarynu, 3 łyżki oleju, 50 dag mieszanego mielonego mięsa, pieprz, mielona słodka papryka, 40 dag kwaśnej śmietany...

Przepisy na temat: mięso mielone z ciastem francuskim zapiekane w kokilkach
  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.