• Informacje na temat:

    mięso mielone z indyka na parze

Artykuły na temat: mięso mielone z indyka na parze
  • Składniki: po 25 dag fileta  z kurczaka i z indyka, 20 dag wołowiny, 20 dag mięsa z szynki, woreczek ryżu, 20 dag białej kapusty, 2 cebule, 10 dag pieczarek, 3 ząbki czosnku, łyżka majeranku, pieprz biały mielony do smaku, łyżeczka soli morskiej, bułka pełnoziarnista, 1/2 szklanki mleka, jajko bułka tarta do panierowania, olej rzepakowy...

  • Kiełbasa domowa

    Składniki: kg szynki surowej, 30 dag boczku świeżego, filet z kurczaka, 1/2 kg udźca z indyka, 2 ząbki czosnku, łyżka peklosoli (można ją zastąpić zwykłą solą), 2,5 dag żelatyny, 1/2 szkl. wody, biały pieprz mielony, osłonki barierowe do kiełbasy...

  • Gdy twoje jelita są bardzo wrażliwe

    ...zabielaj śmietaną. Zastąp ją jogurtem lub kefirem. Jeśli gotujesz zupę bez mięsa, tylko na wywarze warzywnym, możesz dodać łyżkę masła lub oleju kokosowego. Wybieraj chude mięso (z indyka, kurczaka(...) było uznać je za probiotyczne, powinny mieć co najmniej 10 mln jednostek bakterii Bifidobacterium lub 100 mln bakterii Lactobacillus na 1 gram. Najzdrowsze są potrawy na parze W zespole jelita...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...czy pulpetów w sosie wybieramy kawałek indyka lub piersi z kurczaka. Jeśli zaś chodzi o ryby, najbardziej polecane są: dorsz, flądra, pstrąg, a także łowione w naszych jeziorach okonie i płocie. Nie powinny być smażone, ale pieczone w folii lub gotowane na parze. ● W wersji wegetariańskiej: Nie musimy codziennie jeść mięsa. Rośliny strączkowe, np. fasolka, cieciorka, bób, zawierają na tyle dużo...

  • Letnie obiadki dla smyka

    ...jabłka lub gruszki. Nasza propozycja: Pulpeciki z marchewką (po 11. miesiącu) Przygotuj 3 łyżki mielonego mięsa indyka lub kurczaka. Umyj marchew, obierz ją i opłucz, połowę zetrzyj na(...). Dołóż więc starań, by nie zabrakło ich na talerzu brzdąca. Przyrządzaj je tak, by nie traciły cennych witamin: myj pod bieżącą wodą, cienko obieraj ze skórki, podawaj na surowo, przygotowane na parze...

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...kurczaka można też uzupełnić pokrojoną drobniutko cebulą oraz kilkoma jabłkami startymi na tarce. Pieczeń podawać z warzywami i ziemniakami gotowanymi na parze. Marynowana pierś z indyka Składniki na(...): 0,75 dag mięsa z udźca indyka, 1 słoik żurawiny do mięs, 1 szklanka tłustej śmietany 30 %, 1 cebula, olej do smażenia, 3 łyżki mąki, sól i pieprz. Po oczyszczeniu i osuszeniu mięso z indyka należy...

  • Swiateczna wolowina w przyprawach i pomaranczach i pytanie do was. Odp. na komenty we wpisie

    ..., czerwonego wina sok i skorka starta z jednej pomaranczy 2 laski cynamonu 2 gwiazdki anyzku 10 ziaren czarnego badz zielonego pieprzu 1 lyzeczka mielonego imbiru Wolowine wlozyc do miski, dodac(...) - ja wzielam ten z proszku. Przykryc i gotowac 1h30 minut. Nastepnie dodac 500 g obranych i pokrojonych marchewek , dusic dalsze 40 minut. Osobno, najlepeij na parze ugotowac 3 biale czesc pora...

  • Zdrowa dieta, nowe smaki gdy maluch skończył rok

    ...i najwyższej jakości. Najlepiej upiec je w folii, udusić lub ugotować na parze. Lepiej unikać kupnych wędlin, parówek - zawierają dużo soli, azotyny i azotany (E249-E252) i inne konserwanty(...) lepsza dla smyka na kanapce będzie porcja domowej pieczeni - schabu, piersi indyka, kurczaka lub szynki. Aldona Kwiecińska...

  • Niższy cholesterol w 30 dni

    ...twojego zdrowia. Najbardziej podnoszą poziom "złego" cholesterolu LDL. Produkty roślinne nie zawierają cholesterolu wcale, dlatego królują w diecie obniżającej jego poziom. • Mięso tylko chude(...), chociaż samo mięso drobiowe jest w tej diecie jak najbardziej zalecane. Bogate w niedozwolone tłuszcze są też inne produkty pochodzenia zwierzęcego, np. tłuste mleko, śmietana sery białe, żółte...

  • Pomysły na letnie obiadki

    ...z marchewką (po 11. miesiącu) Przygotuj 3 łyżki mielonego mięsa indyka lub kurczaka. Umyj marchew, obierz ją i opłucz, połowę zetrzyj na tarce o małych oczkach, pozostałą część pokrój na plasterki(...). Dołóż więc starań, by nie zabrakło ich na talerzu brzdąca. Przyrządzaj je tak, by nie traciły cennych witamin: myj pod bieżącą wodą, cienko obieraj ze skórki, podawaj na surowo, przygotowane na parze lub...